.
Κατηγορία Indoor Enduro
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 08:53

FIM SuperEnduro 2015, 5ος αγώνας, Γαλλία

 

Ο Taddy Blazusiak παγκόσμιος πρωταθλητής!

 


Ο αναβάτης της Red Bull KTM Taddy Blazusiak πρόσθεσε έναν ακόμα τίτλο στην ήδη επιτυχημένη καριέρα του το βράδυ του Σαββάτου στον τελικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Super Enduro στο Cahors της Γαλλίας. Οι αναβάτες της ΚΤΜ Cody Webb και Jonny Walker ολοκλήρωσαν την πρώτη τριάδα, ενώ ο Αμερικανός αναβάτης της KTM Ty Tremaine κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία Junior World.

"Αγαπώ αυτό που κάνω"


Ο Taddy Blazusiak, ήρθε στον τελευταίο αγώνα με ένα εντυπωσιακό βαθμολογικό προβάδισμα και εξασφάλισε τον τίτλο στον δεύτερο από τους τρεις γύρους. Ο έμπειρος αναβάτης ξεκίνησε πολύ προσεκτικά τον πρώτο γύρο, αλλά στον δεύτερο, στον οποίο οι αναβάτες ξεκινάνε με αντίστροφη σειρά, βρέθηκε γρήγορα μπροστά τερμάτισε δεύτερος και κατέκτησε τον έκτο Παγκόσμιο Τίτλο του. Ο Blazusiak ολοκλήρωσε την βραδιά με θέσεις 3-2-3 και νίκη στην Superpole πάνω σε μια KTM 300 EXC.

Όταν ρωτήθηκε πως νοιώθει για την κατάκτηση του έκτου Παγκόσμιου Τίτλου SuperEnduro ο Blazusiak δήλωσε: “Κάθε τίτλος έχει την δική του ιστορία. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για αυτό τον τίτλο και είναι πολύτιμος μετά από τόσους τραυματισμούς. Αγαπώ αυτό που κάνω και δεν μου αρέσει να χάνω. Το σχέδιο για απόψε ήταν να συλλέξω βαθμούς και να μην εμπλακώ σε μάχες. Νοιώθω σαν να είμαι στην κορυφή του κόσμου αυτή την στιγμή. Ερχόμενος στον αγώνα ήξερα ότι είμαι σε πλεονεκτική θέση για την κατάκτηση του τίτλου. Είχα ένα άνετο βαθμολογικό προβάδισμα, αλλά φυσικά ήμουν πιεσμένος μέχρι να το πετύχω. Το να περνάς την γραμμή του τερματισμού ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής για έκτη συνεχόμενη χρονιά είναι απίστευτο συναίσθημα. Συνολικά ήταν μια φανταστική σεζόν – τέσσερεις νίκες στα GP και ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα – αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά για την βοήθεια και την προσπάθεια την KTM, την ομάδα μου και όλους όσους με βοήθησαν να πετύχω αυτό το αποτέλεσμα.”

Επιτυχημένη σεζόν
Μεγάλη νύχτα ήταν επίσης και για τους αναβάτες της KTM, Jonny Walker που κέρδισε το πρώτο του GP με μια KTM 250 EXC-F και τερμάτισε τρίτος στο πρωτάθλημα, και τον Αμερικανό Cody Webb, που τερμάτισε δεύτερος τόσο στον αγώνα όσο και στο πρωτάθλημα.

Η επιτυχημένη σεζόν FIM SuperEnduro ολοκληρώθηκε για την KTM με τη νίκη του Αμερικανού αναβάτη Ty Tremaine ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην κατηγορία Junior, επωφελούμενος από την ατυχία του Σουηδού Andrea Linusson, επίσης με ΚΤΜ, ο οποίος έσπασε τον καρπό του στα δοκιμαστικά.

Tremaine: “Είναι φανταστικό το συναίσθημα του να είσαι Παγκόσμιος πρωταθλητής. Ήταν μια τρελλή σεζόν αλλά απόλαυσα κάθε λεπτό. Στο ξεκίνημα της σεζόν δεν ήξερα τι να περιμένω, αλλά η νίκη στην Πολωνία μου έδωσε δύναμη και αυτοπεποίθηση για να συνεχίσω. Φυσικά ήταν πολύ σκληρό να βλέπω τον Andrea να τραυματίζεται, αλλά και αυτό είναι κομμάτι των αγώνων. Τώρα είμαι απλά χαρούμενος που έχουμε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα με το όνομα μου.”


Αποτελέσματα

Αποτελέσματα Prestige Class SuperEnduro Cahors
1. Jonny Walker (GBR), KTM, 59 points (2-1-1, 1st GP win)
2. Cody Webb (USA), KTM, 55 (1-3-2)
3. Taddy Blazusiak (POL), KTM, 48 (3-2-3)
4. Alfredo Gomez (ESP), Husqvarna, 39 (4-4-4)
5. Paul Bolton (GBR), KTM, 30 (7-5-6)

Τελική Βαθμολογία Prestige Class SuperEnduro
1. Blazusiak, 320 points (6th World title)
2. Webb, 282
3. Walker, 277
4. David Knight (GBR), KTM, 231 (DNS in final round)
5. Gomez, 212
Αποτελέσματα Junior Class SuperEnduro Cahors
1. Ty Tremaine (USA), KTM, 57 points (2-1-1)
2. Manuel Lettenbichler (GER), KTM, 54 (1-2-2)
3. Cedric Tempier (FRA), Sherco, 45 (3-3-3)
4. Joshua Gotts (GBR), TM, 35 (4-5-5)
5. Owain Humphreys (GBR), Husqvarna (5-4-8)

Τελική Βαθμολογία Junior Class SuperEnduro Cahors
1. Tremaine, 336 points (World title)
2. Andreas Linusson (SWE), KTM, 268 (DNS in final round)
3. Lettenbichler, 176
4. Gethin Humphreys (GBR), Husqvarna, 149
5. Jack Edmondson (GBR), KTM, 115

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 08:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon