.
Κατηγορία Indoor Enduro
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 10:17

SuperEnduro 2018 - 1ος αγώνας, Κρακοβία - Πολωνία

 

Taddy Blazusiak, ΚΤΜ - Επιστροφή και πρωτιά γενικής με το καλημέρα!

 

Δεν πρόλαβε να επιστρέψει ο θρύλος του enduro Taddy Blazusiak στην ενεργό δράση, και πήρε με το καλημέρα 3 δεύτερες θέσεις στα ισάριθμα σκέλη του πρώτου αγώνα SuperEnduro 2018 στην Κρακοβία της Πολωνίας, κερδίζοντας έτσι την πρώτη θέση στη γενική!

Με άψογες εκκινήσεις, ο Πολωνός αναβάτης της ΚΤΜ πετάχτηκε μπροστά και στα 3 σκέλη, όμως λόγω της αποχής τους από την ενεργό δράση στη συνέχεια κουράστηκε και έκοψε ρυθμό. Κατέληξε έτσι να χάνει κάθε φορά μια θέση, όμως οι 3 δεύτερες θέσεις ήταν αρκετές για να πάρει τελικά την πρωτιά στη γενική κατάταξη μέσα στο «σπίτι» του!

Το KTM Group απεδείχθη για μια ακόμη φορά κυρίαρχο, καθώς και οι πρώτες 5 θέσεις της γενικής κατάταξης διάβαζαν KTM, KTM, Husqvarna, KTM, Husqvarna, και ο αγώνας θύμιζε… ενιαίο!

Cody Webb KTM 350 EXC F FIM SuperEnduro Round 1 Poland

Δεύτερος στην κατάταξη μετά τον 1ο αγώνα, βρίσκεται ένας ακόμη αναβάτης των πορτοκαλί, ο Cody Webb, που πήρε 2 νίκες, και έδειξε ικανός να πάρει την πρωτιά στη γενική, όμως ένα κακό δεύτερο σκέλος τον έριξε δεύτερο, πίσω από τον Blazusiak.

Billy Bolt Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Τρίτος γενικής, στο ντεμπούτο του μάλιστα στο Indoor Enduro, ήρθε ο Billy Bolt της Husqvarna (o Graham Jarvis δεν συμμετέχει), ενώ ο Πρωταθλητής Colton Haaker δεν τα πήγε καθόλου καλά, έχοντας αρκετές πτώσεις για να καταλήξει μόλις στην 6η θέση. Ο Bolt πήρε μία Πέμπτη θέση στο πρώτο σκέλος, τη νίκη (!) στο δεύτερο σκέλος και μια 4η θέση στο τρίτο σκέλος.

Alfredo Gomez Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Τέταρτος γενικής ήταν ο Andreas Lettenbichler με ΚΤΜ, και η πρώτη πεντάδα γενικής έκλεισε με τον Alfredo Gomez (φωτό άνω), που έκανε το ντεμπούτο του με τη Husqvarna -εσωτερική μεταγραφή από την ΚΤΜ.

Jonny Walker KTM 350 EXC F FIM SuperEnduro Round 1 Poland

Ένας ακόμη αναβάτης που δεν τα πήγε καθόλου καλά, μετά τον Haaker, ήταν ο Jonny Walker που παρά την 3η θέση στο 1ος σκέλος, ενεπλάκη σε σύγκρουση με άλλους αναβάτες στα 2 επόμενα σκέλη, χάνοντας χρόνο και έδαφος, για να καταλήξει τελικά 8ος γενικής.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro της FIM συνεχίζεται στη Riesa της Γερμανίας, στις 6 Ιανουαρίου 2018.

Φωτογραφίες

Αποτελέσματα 1ου γύρου

Γενική κατηγορία Prestige

1. Taddy Blazusiak (POL), KTM, 53 βαθμοί (2-2-2) 
2. Cody Webb (USA), KTM, 51 βαθμοί (1-5-1)
3. Billy Bolt (GBR), Husqvarna, 44 βαθμοί (5-1-4) 
4. Manuel Lettenbichler (DEU), KTM, 37 βαθμοί (4-3-6)
5. Alfredo Gomez (ESP), Husqvarna, 32 βαθμοί (3-6-7)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 10:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon