.
Κατηγορία GS Trophy
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 12:47

BMW Motorrad International GS Trophy 2022, Αλβανία – Μέρα 7η

Η 8η διοργάνωση του GS Trophy ολοκληρώθηκε με μια εντυπωσιακή μέρα οδήγησης στην ακτή της Αδριατικής θάλασσας, αναδεικνύοντας τη Νότια Αφρική ως νικήτρια ομάδα τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.

Η τελευταία μέρα του του GS Trophy 2022 ήταν η συντομότερη σε διανυθείσα απόσταση, μα σίγουρα και η πιο γλυκιά, με μια διαδρομή με τεχνικές απαιτήσεις στην περιοχή γύρω από την κατασκήνωση βάσης.

Περιελάμβανε μια σειρά από αναβάσεις και καταβάσεις σε μονοπάτια και χωματόδρομους της περιοχής γύρω από την πόλη Kavaje, θέτοντας προκλήσεις τόσο στην οδήγηση όσο και στην πλοήγηση, καθώς οι συμμετέχοντες περνούσαν από έναν λαβύρινθο με μεγάλη ποικιλία εδαφών και αρκετές διασχίσεις ποταμιών.

P90478231 highRes

Με τη θερμοκρασία να έχει πέσει 8 βαθμούς από την προηγούμενη μέρα και την υγρασία να έχει περιοριστεί αισθητά, η διαδρομή ήταν μια απόλαυση για όλους και ιδανική για να αναδείξει τις αρετές της BMW R 1250 GS ως μοτοσυκλέτας παντός εδάφους.

Με την επιστροφή στη βάση ακολούθησε το απογευματινό super test, η τελευταία ζαριά για τη νίκη στο φετινό GS Trophy. Ακολουθώντας την ακτογραμμή, η διαδρομή είχε ένα μέρος enduro κι ένα trial. Οι αναβάτες έπρεπε να διασχίσουν μια σειρά από ζιγκ-ζαγκ σε βαθειά άμμο ανάμεσα σε δέντρα, μετά ακολούθησε μια γρήγορη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα, πρώτα σε άμμο και μετά σε βράχους και πέτρες που περιόριζαν το πλάτος της διαδρομής σε μέγεθος που ίσα που χωρούσε μια μοτοσυκλέτα.

P90478247 highRes

Κάθε λάθος εδώ σε έριχνε μέσα στο νερό, και δεν ήταν λίγοι αυτοί που έκαναν την ακούσια βουτιά. Το τεστ ολοκληρώθηκε με ένα πολύ σφικτό κομμάτι υπό τη σκιά μιας πέργκολας, όπου οι αναβάτες έπρεπε να εκτελέσουν μια σειρά από full-lock στροφές στην άμμο και τις υγρές πέτρες, πριν ξανακατέβουν στην παραλία για μια ακόμη γρήγορη διάσχιση της παραλίας πριν επιστρέψουν στη βάση.

Οι γυναίκες μπήκαν στη δοκιμασία πρώτες, έχοντας την επιπλέον δυσκολία να “στρώσουν” αυτές τη διαδρομή για τους υπόλοιπους. Η ζέστη και η υγρασία ήταν ξανά ένας παράγοντας στην εξίσωση, σε μια δοκιμασία όπου όλοι εξεπλάγησαν ευχάριστα από τη μικρόσωμη Νοτιοαφρικάνα Christelle Van Der Meulen, η οποία έθαψε τον πίσω τροχό της R 1250 GS σε ένα βαθύ αμμώδες αυλάκι και κάπως κατάφερε να τον ξεκολλήσει χωρίς τη βοήθεια κανενός. Προφανώς στην ομάδα της Νότιας Αφρικής η υπεράνθρωπη δύναμη δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των αντρών!

P90478248 highRes

Την τελευταία αυτή μέρα έφτασαν και τα αποτελέσματα των διαγωνισμών φωτογραφίας και βίντεο. Σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας οι ομάδες έπρεπε να δημοσιεύσουν τις πιο δημιουργικές τους φωτογραφίες και βίντεο διάρκειας ενός λεπτού, κρινόμενες από τις θετικές ψήφους του κοινού αλλά και των ίδιων των ομάδων. Σε αυτή τη δημιουργική δοκιμασία πρώτευσε η αντρική ομάδα της Ιαπωνίας και η γυναικεία της Γερμανίας.

Αθροίζοντας όλους τους βαθμούς στο τέλος η μεγάλη νικήτρια στους Άντρες ήταν η Νότια Αφρική, ακολούθησε με μικρή διαφορά η Αγγλία και τρίτη η Γερμανία.

Στις Γυναίκες η μάχη ήταν πολύ σφικτή, με τη Νότια Αφρική να κερδίζει και εδώ με μόλις έναν βαθμό διαφορά από τη Γερμανία.

BMW Motorrad International GS Trophy 2022 – Τελική Κατάταξη

Άντρες

  1. Νότια Αφρική 217
  2. Αγγλία 204
  3. Γερμανία 185
  4. Κίνα 2020 169
  5. ΗΠΑ 165
  6. Ολλανδία 155
  7. Ταϊλάνδη 146
  8. Νότια Κορέα 142
  9. Λατινική Αμερική 141
  10. Μεξικό 139
  11. Γαλλία 133
  12. Ινδία 120
  13. Κίνα 2022 113
  14. Βραζιλία 100
  15. Ιαπωνία 88

Γυναίκες

  1. Νότια Αφρική 297
  2. Γερμανία 296
  3. Μεξικό 264
  4. Γαλλία 241
  5. Λατινική Αμερική 237
  6. Βραζιλία 167
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 12:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW Motorrad International GS Trophy 2022, Αλβανία – Μέρα 6η
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon