.
Κατηγορία Freestyle Motocross
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 08:30

Ο Tom Pagès γράφει ιστορία στο X-Fighters Μαδρίτης

 

Φοβερή απόδοση και 4η νίκη στη Las Ventas

 

Σε μια επική αναμέτρηση με τους καλύτερους αναβάτες του FMX, ο Thomas Pagès αναδείχθηκε νικητής στο Red Bull X-Fighters στη Μαδρίτη την Παρασκευή, με μια νίκη-ρεκόρ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

xf es page sm 3028

Ο ιπτάμενος Γάλλος έστειλε στον έβδομο ουρανό το πλήθος των περισσοτέρων από 20.000 Ισπανών που είχαν κατακλύσει την αρένα Las Ventas σε ένα sold-out event, με ένα εξαιρετικό run ενάντια στους Αυστραλούς Clinton Moore και Josh Sheehan σε ένα συναρπαστικό τελικό.

Ο Moore, πρωταθλητής του World Tour 2015, ήρθε στη δεύτερη θέση μετά από μια άψογη εμφάνιση στον τελικό, όπου το Bundy jump που έκανε καταγράφηκε να φτάνει σε ύψος 14 μέτρων από μια νέα υψηλής τεχνολογίας συσκευή της Intel.

Ο Sheehan έπρεπε να αρκεστεί στην τρίτη θέση παρόλο που έβγαλε το χαρακτηριστικό του double back flip. Ο Levi Sherwood (NZL) τερμάτισε τέταρτος αυτή την αξέχαστη βραδιά FMX στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Κανένας άλλος αναβάτης δεν έχει κερδίσει στη Μαδρίτη περισσότερες από δύο φορές.

"Είναι τρελό," είπε ο Pagès, προσπαθώντας να πάρει ανάσα μετά την εμφάνισή του που εντυπωσίασε το πλήθος την Παρασκευή. Ήταν μια εκπληκτική επιστροφή ύστερα από την 11η θέση που πήρε στον Προκριματικό που είχε προηγηθεί την Πέμπτη, όπου είχε μια σκληρή πτώση. "Ήμουν πολύ στρεσαρισμένος με τα νέα tricks όταν έφτασα εδώ. Αλλά όλα πήγαν καλά. Η Μαδρίτη είναι το καλύτερο μέρος στον κόσμο για FMX. Είναι απίστευτο. Είναι μοναδικό μέρος!"

xf es page pv 0048

Ο Pagès, που επίσης ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να αποσυρθεί από το άθλημα που έχει διαμορφώσει περισσότερο από κάθε άλλο αναβάτη με την ανεξάντλητη ροή του από νέα tricks, κέρδισε και τα πέντε κράνη από τους κριτές στον τελικό του Red Bull X-Fighters που για πρώτη φορά τρεις αναβάτες αναμετρήθηκαν για την πρωτιά, μια από τις πολλές καινοτομίες που προστέθηκαν στη Μαδρίτη. Ο 31 ετών Pagès, που κέρδισε το World Tour το 2013, τελειοποίησε το Bike Flip, το Special Flip, το νέο του Front Flip Flair και το Volt – καταπληκτικά tricks που μόλις πριν λίγα χρόνια, ένα από αυτά θα ήταν αρκετό για να κερδίσεις ένα event.

"Είμαι πολύ χαρούμενος με το run μου," είπε ο Moore. "Ήταν σίγουρα ένα από τα καλύτερα runs που έκανα ποτέ. Έχω ακόμη λίγη δουλειά να κάνω στο σπίτι. Ελπίζω πως την επόμενη φορά θα είμαι ακόμα καλύτερα προετοιμασμένος και θα κάνω ένα ακόμα καλύτερο run."

Δείτε το βίντεο με τον Tom Pages, στο Run που του έδωσε τη νίκη ΕΔΩ -> https://www.facebook.com/RedBullXfighters/videos/10154153435145056/

xf es awar jm 0102

Αποτελέσματα Red Bull X-Fighters Μαδρίτη 2016
1. Tom Pages (FRA)
2. Clinton Moore (AUS)
3. Josh Sheehan (AUS)
4. Levi Sherwood (NZL)
5. Maikel Melero (ESP)
6. Rob Adelberg (AUS)
7. Taka Higashino (JPN)
8. David Rinaldo (FRA)
9. Dany Torres (ESP)
10. Adam Jones (USA)
11. Tom Robinson (AUS)
12. Sebastian Westberg (FIN)

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2016 16:02

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Red Bull X-Fighters 2015, 5ος αγώνας, Abu Dhabi
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon