.
Κατηγορία Freestyle Motocross
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 10:54

Red Bull X-Fighters 2015, 1ος αγώνας, Μεξικό

 

Ο Moore εκτοπίζει τα φαβορί!

 

 

Στην έναρξη της σεζόν στην Πόλη του Μεξικού, ο Αυστραλός Clinton Moore εντυπωσίασε με την εμφάνισή του, κατακτώντας την πρώτη του νίκη στο Red Bull X-Fighters World Tour. Ο Νεοζηλανδός Levi Sherwood τερμάτισε στη δεύτερη θέση και ο Thomas Pagès από τη Γαλλία συμπλήρωσε το βάθρο μπροστά σε ένα απίστευτο κοινό 38.000 θεατών.

Παρθενική εμφάνιση

Ο Clinton Moore κυνηγούσε την παρθενική του εμφάνιση στο βάθρο και τελικά την Παρασκευή το βράδυ στο Μεξικό, κατάφερε πολλά περισσότερα. Ο soldout αγώνας των 38.000 θεατών, έδωσε στον Αυστραλό πρωτόγνωρη αναγνώριση, καθώς στεκόταν στην κορυφή του βάθρου μπροστά από τρεις πρώην Παγκόσμιους Πρωταθλητές, τον Levi Sherwood από τη Νέα Ζηλανδία, τον Γάλλο Thomas Pagès και τον Dany Torres από την Ισπανία.

Στις έξι προηγούμενες εμφανίσεις του στο πιο αναγνωρισμένο freestyle motocross series, ο γεμάτος τατουάζ αναβάτης είχε δείξει καλές προοπτικές, ωστόσο δεν είχε ποτέ καταφέρει να προκριθεί στα Quarter Finals. Φέτος, επιστράτευσε στον ίδιο γύρο όλα τα μεγάλα του τρικς, όπως το Bundy body varial και το Flair από το quarter pipe και αυτό έκανε τη διαφορά. Σε ένα συγκλονιστικό τελικό νίκησε μάλιστα τον Sherwood, που έγραψε ιστορία προσγειώνοντας το πρώτο Transfer flip που πραγματοποιήθηκε ποτέ σε διαγωνισμό με τα στενότερα όρια.

Ο αγώνας επισφράγισε την επέτειο δέκα χρόνων του Red Bull X-Fighters στην Πόλη του Μεξικού και το επίπεδο των τρικς ξεπέρασε ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα στην αρένα ταυρομαχιών, Monumental Plaza de Toros. Ο 26χρονος Moore είπε: «Κατάλαβα ότι τα κατάφερα τη στιγμή που είδα τα κομφετί να χρωματίζουν τον ουρανό. Νομίζω πως είμαι στον παράδεισο».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, τη σκυτάλη παίρνει η Αθήνα στις 12 Ιουνίου στο Λατομείο Μαρμάρων Διονύσου που διαχειρίζεται η Dionysso marble, και ακολουθούν η Μαδρίτη στις 10 Ιουλίου, η Πρετόρια στις 12 Σεπτεμβρίου και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 30 Οκτωβρίου.
Η προπώληση των εισιτηρίων για τον αγώνα της Αθήνας έχει ήδη ξεκινήσει εδώ, με τις τιμές να ξεκινούν από 12 ευρώ ενώ μπορείτε να εξασφαλίσετε “EarlyBird” εισιτήριαμε έκπτωση 15% πραγματοποιώντας την αγορά σας έως και τις 31 Μαρτίου!

Αποτελέσματα

Αποτελέσματα Red Bull X-Fighters Πόλη του Μεξικού:
1. Clinton Moore (AUS), Levi Sherwood (NZL), 3. Thomas Pagés (FRA), 4. Dany Torres (ESP), 5. RémiBizouard (FRA), 6. Adam Jones (USA), 7. Javier Villegas (CHI), 8. Brody Wilson (USA), 9. Jeremy Rouanet (FRA), 10. Harry Bink (AUS), 11. Erick Ruiz (MEX), 12. Mat Rebeaud (SUI)

Φωτογραφίες: Predrag Vuckovic, Joerg Mitter, Sebastian Marko

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 11:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon