.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011 09:35

Π.Π. Enduro – 5ος αγώνας – Μετέωρα

 

Husqvarna και Gas Gas!

 



Έναν μοναδικό αγώνα έζησαν οι αναβάτες και οι χιλιάδες θεατές που παρευρέθηκαν στον αγώνα enduro των Μετεώρων. Αναμφίβολα η επιλογή του μέρους βοήθησε στην προσέλευση αναβατών λόγω της ιδιαιτερότητας του. Από την άλλη, η σαφώς μικρότερη απόσταση της Αθήνας από τις Σέρρες όπου γινόταν πριν το παγκόσμιο, έδωσε τη δυνατότητα σε αρκετούς θεατές να έρθουν ακόμη και για μονοήμερο.
Έτσι, για τελευταία χρονιά διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία αγώνας παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro στη χώρα μας, μιας και για τα επόμενα τρία χρόνια δεν έχει προγραμματιστεί κάτι ανάλογο.
Αγωνιστικά, έλαμψαν οι αναβάτες των Husqvarna, Juha Salminen και Antoine Meo και της Gas Gas, Cristophe Nambotin, μιας και κέρδισαν και τις δύο μέρες του αγώνα ενώ οι δύο πρώτοι, προηγούνται και σημαντικά στην βαθμολογία.

Οι Έλληνες αναβάτες σήκωσαν ψηλά τη σημαία της χώρας μας αλλά δυσκολεύτηκαν σημαντικά, τόσο από τις συνθήκες όσο και τον συναγωνισμό. Ωστόσο οι εμπειρίες ήταν σημαντικές και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι από την διοργάνωση και την συμμετοχή τους.

E1


Οι μάχες στην μικρή κατηγορία ξεκίνησαν νωρίς με τους Juha Salminen, Eero Remes Matti Seistola και Rodrig Thain να μονομαχούν δυνατά.
Με τον Seistola να δείχνει πως ελέγχει το παιχνίδι το Σάββατο, ήταν ο Salminen αυτός που οδηγούσε τόσο αλάθητα, όσο και γρήγορα και σταθερά, και έκανε έτσι τη διαφορά παίρνοντας άλλη μία νίκη. Πίσω οι μάχες δυνάμωναν και νικητής από αυτές αναδείχθηκε ο Thain ο οποίος άφησε τον Seistola στην 3η θέση του βάθρου και τον Remes εκτός αυτού.
Την Κυριακή, αν και ο Seistola πίεζε, δείχνοντας πως αποτελεί το φιλανδικό μέλλον, ο Salminen κατάφερε να κερδίσει ξανά και να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο. Τελικά ο Seistola τερμάτισε 2ος και ο Remes που είχε μία καλύτερη μέρα, έφτασε στην 3η θέση.
Με τον Γιώργο Μανωλίδη να έχει χτυπήσει γερά στο στήθος το Σάββατο, ο Απόστολος Ζβιντερίκος ήταν αυτός που τερμάτισε μόνο την πρώτη μέρα στην κατηγορία Ε1. Μαζί, εκπροσώπησαν τα χρώματα της Ελλάδας την δεύτερη μέρα τερματίζοντας κανονικά.

E2


Η έκπληξη του Σαββάτου ήρθε από τον Pierre Alexander Renet ο οποίος οδηγούσε με μοναδικό στυλ ξεσηκώνοντας τους θεατές και με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους αναβάτες. Όντας πολύ μπροστά στην γενική κατάταξη της ημέρας, αλλά και στην 1η θέση της κατηγορίας, ένα πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του τον έθεσε εκτός αλλάζοντας προς το τέλος του αγώνα τα αποτελέσματα. Έτσι, ο πρωτοπόρος της κατηγορίας Antoine Meo ο οποίος οδηγούσε μοναδικά και ξεσήκωνε τους θεατές, πήρε βαθμολογική ανάσα στο πρωτάθλημα. Ατυχία για τον Johnhy Aubert ο οποίος χτύπησε και έχασε μαζί με τις ελπίδες για το πρωτάθλημα και τους υπόλοιπους αγώνες. Φαίνεται πως η φετινή χρονιά είναι μία από αυτές που δεν θα θέλει να θυμάται ο Γάλλος.
Ωστόσο, ο Cristobal Guerrero ήταν ο μοναδικός που θα μπορούσε να απειλήσει τον Meo, αλλά έμεινε στην 2η θέση της πρώτης μέρας. Αν και πολύ δυνατός ο Ivan Cervantes, εγκατέλειψε έπειτα από μηχανικό πρόβλημα την πρώτη μέρα κι έτσι, ο Simone Albergoni ήταν αυτός που συμπλήρωσε το βάθρο.

Την Κυριακή, με την έλευση ξανά του Cervantes, και την απουσία του Renet, ο Guerrero θα πάλευε ξανά δυνατά για την πρώτη θέση. Αν και φάνηκε δυνατός, ο Meo εκμεταλλεύτηκε τις ατυχίες του αλλά και την ταχύτητά του, και έφυγε με άλλο ένα βάθρο από τα Μετέωρα.

Από ελληνικής πλευράς, Δημήτρης Βαγγελάκος και Δήμος Γκαϊτατζής δοκίμασαν τις δυνάμεις τους και τερμάτισαν και τις δύο μέρες του αγώνα.

E3


Η έλευση του Kurt Caseli από την Αμερική και το πρωτάθλημα Worcs που συμμετέχει, στην θέση του τραυματία David Knight, γέμισε χαμόγελα τους θεατές. Όχι όμως και την ομάδα του μιας και ο ανταγωνισμός από την Ισπανία ήταν δυνατός, στο πρόσωπο του Crristophe Nambotin. Αυτός, κατάφερε να προηγηθεί το Σάββατο δίνοντας μάχες με τους άλλες αναβάτες, αφήνοντας πίσω τόσο τον Caseli, όσο και τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Mika Ahola. Ενώ ο Αμερικανός έκανε λάθη και έμεινε πίσω, η επίδοση του Ahola μόνο συγκρατημένη συλλογής βαθμών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.
Την Κυριακή, ενώ ο Nambotin συνέχισε την καταιγιστική του οδήγηση κερδίζοντας ακόμη και την γενική κατάταξη, ήταν ο Joakim Ljunggren αυτός ο οποίος βρέθηκε πίσω του στο βάθρο. Για πρώτη φορά μετά από καιρό, δύο δίχρονες μοτοσυκλέτες προηγούνται των τετράχρονων στην μεγάλη κατηγορία, αφήνοντας τον Ahola ξανά στην 3η θέση.

Ο Βασίλης Σιαφαρίκας τερμάτισε και τις δύο ημέρες κανονικά, αλλά οικογενειακά προβλήματα δεν τον άφησαν να οδηγήσει όπως θα ήθελε ενώ δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα από τις συνθήκες του αγώνα.

EJ


Η πτώση του πρωτοπόρου στην βαθμολογία, Antti Hellsten στην super ειδική της Παρασκευής και η απουσία του από τον αγώνα, έδωσε την ευκαιρία στους υπόλοιπους διεκδικητές να παλέψουν για την πρώτη θέση.
Ο συναγωνισμός μεταξύ των αναβατών που αποτελούν το μέλλον του παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro, τελικά έφερε νικητή τον Mario Roman την πρώτη μέρα, αφήνοντας πίσω το Jeremy Joly. Ο Joly επανήλθε την Κυριακή κερδίζοντας και μειώνοντας έτσι τη διαφορά. Τρίτος την πρώτη μέρα έμεινε ο Mattias Belino και την δεύτερη τον Romain Dumontier.
Οι Γιάννης Παυλίδης και ο Κίμων Καράμπελας είχαν τις καλύτερες παρουσίες, στην πολυάριθμη κατηγορία των νεαρών αναβατών.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:53

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon