.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011 09:30

Π.Π. Enduro – Μετέωρα – Παρασκευή

 

Άριστα!

 



Ένας αγώνας δεν κρίνεται μόνο από τις ειδικές διαδρομές και το θέαμα, αλλά και την σωστή οργάνωση και προβολή του. Στα Μετέωρα, οι θεατές που γέμισαν την super ειδική του Σαββάτου απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως, η επιλογή του τόπου διεξαγωγής αλλά και η προβολή, ήταν σωστά. Γύρω στους 2.000 θεατές βρέθηκαν στο χώρο του παλιού στρατοπέδου, δυτικά των Μετεώρων, για να απολαύσουν τους αναβάτες του παγκοσμίου, οι οποίοι ξεκινώντας ανά δυάδες, έδωσαν θέαμα μέσα στην ειδική διαδρομή.

Δυσκολίες και θέαμα

Μία ειδική που αποτελείτο από πέτρες, κορμούς σε μονή ή τριπλή τοποθέτηση, εμπόδια από ξύλα, άλματα, λάστιχα φορτηγών, ακόμη και μία ράμπα τύπου Π την οποία περνούσαν από πάνω οι αναβάτες.
Ο συναγωνισμός αυξημένος, μιας και ο χρόνος της ειδικής της Παρασκευής, μετράει στον συνολικό χρόνο του Σαββάτου. Ωστόσο, δεν έλειψαν τα ατυχήματα μιας και ο Ηρακλής Τόλιος ήταν αυτός που χτύπησε άσχημα την μέση του, πέφτοντας στους κορμούς και έφυγε με ασθενοφόρο.
Τον κύκλο των ατυχημάτων έκλεισε ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία της κατηγορίας Junior, Antti Heellsten, ο οποίος καθώς χτύπησε ο πίσω τροχός του σε ένα κορμό, έπεσε “χαζά”, αλλά μην φορώντας θώρακα, δέχτηκε χτύπημα από το τιμόνι σε ζωτικά όργανα. Ευχόμαστε περαστικά και στους δύο και γρήγορη επιστροφή, ειδικά για τον Heellsten ο οποίος αν δεν συμμετάσχει το Σάββατο και την Κυριακή, μένει εκτός διεκδίκησης τίτλου.

Αγωνιστικά

Αγωνιστικά, είχαμε νέες παρουσίες μιας και ο Curt Caseli αντικατέστησε τον τραυματία David Knight και συμμετείχε για πρώτη φορά σε παγκόσμιο enduro, μιας και μέχρι στιγμής έχει τρέξει Six Days ως μέλος της εθνικής ομάδας. Στον συγκεκριμένο αγώνα, ξεκίνησε δυάδα στην ειδική, μαζί με τον Βασίλη Σιαφαρίκα ο οποίος είχε μια εξαιρετική, αλλά συγκρατημένη επίδοση.
Νέα παρουσία και από την πλευρά της Gas Gas η οποία είχε σαν εργοστασιακό αναβάτη, τον Cedric Melote, γνωστό από το παγκόσμιο motocross, ο οποίος έχει κερδίσει και αγώνα supercross στο Ειρήνης και Φιλίας, στην Αθήνα.
Ο συμπαθής Βέλγος πήγε πολύ καλά πάνω σε τετράχρονη μοτοσυκλέτα 250, χωρίς όμως να κάνει ιδιαίτερο χρόνο.
Την εντύπωση έκανε ο Matti Seistola από την πλευρά της Husqvarna στην κατηγορία Ε1, ο οποίος “πίνοντας” ουσιαστικά το TE 250 κατατρόπωσε τον συναγωνισμό.
Πολύ δυνατή η εμφάνιση του Eero Remes αλλά και του Juha Salminen οι οποίοι μας έδωσαν μία εικόνα από το θέαμα του σαββατοκύριακου.
Στην Ε2 ο Johnny Aubert επέστρεψε δυναμικά κερδίζοντας κατά κράτος τον Antoine Meo ο οποίος χτύπησε σε ένα δέντρο και έχασε έτσι χρόνο. Δυνατός εμφανίστηκε ο Ivan Cervantes αλλά ο Cristobal Guerrero αποδείχθηκε δυνατότερος.
Στην Ε3 τελικά ο Caseli έδειξε τα δόντια του όπως αναμενόταν, κερδίζοντας την ειδική και αφήνοντας τον Joakim Ljunggren πίσω του.
Από τους Έλληνες, ο Γιάννης Παυλίδης έκανε την καλύτερη παρουσία οδηγώντας σταθερά, με τους Βασίλη Σιαφαρίκα, Παναγιώτη Θεριό, Γιώργο Μανωλίδη να δίνουν τις δικές τους μάχες. Άτυχος στάθηκε ο Δημήτρης Βαγγελάκος ο οποίος χτύπησε σε ένα δέντρο και κόπηκε το σωληνάκι του μπροστινού φρένου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει πολλές φορές μέσα στην ειδική και να πέσει, χωρίς όμως χτυπήματα.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:54

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon