.
Κατηγορία Endurance
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 09:02

FIM Endurance World Championship, 1ος αγώνας, Bol d’Or 24 Ώρες

 

Με το δεξί η Suzuki στην αυγή της νέας σεζόν

 

Μόλις μερικές εβδομάδες από τη λήξη της σεζόν του 2016, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής Μοτοσυκλετών FIM EWC έκανε το νέο του ξεκίνημα με τις 24 ώρες του θρυλικού Bol d’Or στο Paul Ricard HTTT Circuit.

Η Suzuki Endurance Racing Team ήταν η μεγάλη νικήτρια του εναρκτήριου αγώνα, ρίχνοντας μια χορταστική διαφορά 10 γύρων στη δεύτερη Team SRC Kawasaki, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε η πρωτάρα από την Ιαπωνία, Trick Star Racing, επίσης με Kawasaki.

Για την ομάδα της Suzuki – Vincent Philippe, Anthony Delhalle και Etienne Masson – αυτή η σαρωτική νίκη μεταφράστηκε στο μέγιστο των 60 βαθμών, προσθέτοντας στους 40 της πρωτιάς άλλους 20 που αντιστοιχούν σε δύο μπόνους για την ομάδα που προηγείτο στις 8 και στις 16 ώρες του αγώνα. Η νικήτρια οδηγούσε τον αγώνα για 683 από τους συνολικά 687 γύρους του.

Το 80ό Bol d’Or ξεχώρισε καθώς στο βάθρο βρέθηκαν αναβάτες με βιογραφικά που περιλαμβάνουν συμμετοχές στο MotoGP. Ο Randy de Puniet βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου μαζί τους Gregory Leblanc και Fabien Foret, στο πρώτο του Bol d’Or με την ομάδα της SRC Kawasaki.

Όσο για την τρίτη, Trick Star Racing, η περιορισμένη της εμπειρία από wild card συμμετοχές στις 8 Ώρες της Suzuka προφανώς απέδωσε καρπούς, καθώς στον πρώτο της αγώνα ως πλήρης συμμετέχουσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βρέθηκε στο βάθρο. Αναβάτες του Kawasaki ZX-10R της ομάδας είναι οι Erwan Nigon, Osamu Deguchi και Hitoyasu Izutsu.

Η μάχη της Superstock δεν εξελίχθηκε στα μετόπισθεν, αντιθέτως έλαβε χώρα μέσα στην πρώτη εξάδα του αγώνα. Νικήτρια στην κατηγορία ήταν η ομάδα Moto Ain CRT, με ένα Yamaha R1 και έναν ακόμη γνωστό μας από τα GP και δη την μικρή κατηγορία Moto3. Ο Alexis Masbou στην πρώτη του απόπειρα σε αγώνα Αντοχής, μαζί με τους Johann Nigon και Hugo Clere, πήραν την έκτη θέση της γενικής κατάταξης, την πρωτιά στη Superstock - και μάλιστα μπροστά από δύο άλλες ομάδες της Yamaha με τεράστια παράδοση και συλλογή τίτλων, τη YART Yamaha Official EWC Team και τη GMT94 που ξεκίνησε από την pole position.

Τώρα ακολουθεί μια μακρά χειμερινή διακοπή, καθώς ο επόμενος προγραμματισμένος αγώνας στο καλεντάρι του 2017 FIM EWC είναι στις 18 Μαρτίου, το 12ωρο του Portimão στην Πορτογαλία.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016 17:26

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon