.
Κατηγορία Endurance
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016 10:01

FIM Endurance World Championship, 4ος αγώνας, Oschersleben 8 Ώρες

 

Νίκη στη Yamaha, τίτλος στη Suzuki

 

Ο τέταρτος και τελευταίος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής Μοτοσυκλετών ολοκληρώθηκε πριν μερικές ώρες στο Oschersleben της Γερμανίας με άφθονο δράμα και τα πάντα ανοικτά ως το τελευταίο λεπτό.

suzuki ewc champions 2016 7

Παρότι η θρυλική ομάδα GMT94 της Yamaha έκοψε πρώτη το νήμα του Γερμανικού αγώνα, ήταν η Suzuki Endurance Racing Team (SERT) που για μόλις έναν βαθμό κατάφερε να κατακτήσει το FIM EWC 2016 championship – αν και δεν πήρε ούτε μια νίκη φέτος. Τρίτη στις 8 Ώρες του Oschersleben τερμάτισε η ομάδα Penz13.com BMW Motorrad.

Ο αγώνας ήταν δραματικός και γεμάτος σασπένς ως και την καρό σημαία. Οι δύο Γαλλικές ομάδες που διεκδικούσαν τον τίτλο, SERT και GMT94, ήρθαν στη Γερμανία με την πρώτη να προηγείται με μόλις 7 βαθμούς από τη δεύτερη.

116 27082016 8 H OSCERSLEBEN RACE 1024x683

Τα 3,667 χιλιόμετρα σε 309 γύρους που διένυσαν οι δύο αυτές ομάδες κατά τη διάρκεια της οκτάωρης διάρκειας του αγώνα τις έφεραν στη γραμμή του τερματισμού με μόλις 21 δευτερόλεπτα διαφορά. Η GMT94 με αναβάτες τους David Checa, Niccolò Canepa και Lucas Mahias πήρε την καρό σημαία και τη δεύτερη φετινή της νίκη, μπροστά από τη Suzuki Endurance Racing Team με αναβάτες του Vincent Philippe, Anthony Delhalle και Etienne Masson, ωστόσο οι έξι επιπλέον βαθμοί που πήρε δεν ήταν αρκετοί για να στερήσουν τον 15ο τίτλο από τη Suzuki.

Για την τρίτη ομάδα του αγώνα Penz13.com BMW Motorrad υπό την ηγεσία του Rico Penzkofer, το βάθρο ήταν κάτι παραπάνω από σημαντικό καθώς ήρθε στο Oschersleben με μόνο δύο αναβάτες, τους Kenny Foray και Lukas Pesek – καθώς ο Mathieu Gines είχε τραυματιστεί στο Γερμανικό πρωτάθλημα Superbikes IDM.

193 27082016 8 H OSCERSLEBEN RACE 1024x683

Το δράμα δεν έλειψε ούτε από τις υπόλοιπες θέσεις του αγώνα. Μια από τις ομάδες που θεωρείτο ως φαβορί για τη νίκη στον αγώνα, η Team SRC Kawasaki βγήκε από νωρίς εκτός μάχης μετά από πτώση μόλις στον 5ο γύρο. Στη συνέχεια ήρθε η σειρά της F.C.C. TSR Honda να αποχωρήσει μετά από μηχανική βλάβη στον 72ο γύρο. Το γλυκό έδεσε με την εγκατάλειψη της YART Yamaha Official EWC Team λόγω προβλημάτων υπερθέρμανσης του κινητήρα και έχοντας συμπληρώσει 192 γύρους. Επίσης η ομάδα Honda Endurance Racing αντιμετώπισε θέματα με το φρένο της και τερμάτισε μεν τέταρτη, αλλά έχασε την ευκαιρία για το κάτι παραπάνω κι έτσι τερμάτισε τη σεζόν έξι βαθμούς πίσω από την τρίτη θέση της γενικής κατάταξης.

Αυτή πήγε λοιπόν στην Team April Moto Motors Events (Suzuki), η οποία τερμάτισε μόλις 11η στο Oschersleben, αλλά είδε όλους τους υπόλοιπους ανταγωνιστές της να εγκαταλείπουν ή να έχουν προβλήματα, κι έτσι με 78 βαθμούς συμπλήρωσε το βάθρο του πρωταθλήματος πίσω από την Suzuki Endurance Racing Team (88 β.) και τη GMT94 Yamaha (87 β.).

Στην κατηγορία Superstock η Team 3Art Yam’Avenue (Yamaha) κατάφερε να πάρει τη νίκη στον αγώνα με την όγδοη θέση της και παράλληλα να πανηγυρίσει και την κατάκτηση του 2016 Superstock World Cup. Το φαβορί για την κατηγορία αυτή, η ομάδα Völpker NRT48 Schubert Motors (BMW), έχασε τον τίτλο μετά από μια πτώση που την περιόρισε στη 13η θέση του αγώνα.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016 23:31

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon