.
Κατηγορία Endurance
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 17:46

40ο 24ωρο αντοχής Le Mans

 

H γαλλική F.C.C TSR Honda νικήτρια

 

Η επέτειος 40 χρόνων του αγώνα αντοχής Le Mans, ανήκε στην εταιρεία που κέρδισε και τον πρώτο αγώνα του 1978, δηλαδή την Honda. Mε ένα CBR 1000RR Fireblade SP2, οι Josh Hook, Freddy Foray και Alan Techer, που συνιστούσαν την ομάδα F.C.C TSR Honda France, αναδείχθηκαν νικητές, έπειτα από 18 ώρες στην πίστα και έχοντας συμπληρώσει συνολικά 843 γύρους, δηλαδή μια απόσταση 3.523 χιλιομέτρων, στην πίστα Bugatti του Le Mans στην Γαλλία.

5adcb25808451

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 15:00 το μεσημέρι της 21ης Απριλίου, με την ομάδα της Honda να ξεκινά από την έβδομη θέση, αντιμετωπίζοντας πολύ σύντομα προβλήματα ηλεκτρολογικής φύσης. Η αναγκαστική είσοδος στα pits, διόρθωσε το πρόβλημα, όμως είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος αφού κατά την επάνοδο στην πίστα η κατάταξη τους ήταν στην 38η θέση.



Παρά το ότι όλες οι υπόλοιπες ομάδες (Kawasaki, Suzuki, Yamaha, ΒΜW), ηγούνταν σε κάποια φάση στο αγώνα, η στρατηγική και η επιμονή των αναβατών της F.C.C TSR Honda, τους οδήγησε στη νίκη, στον θρυλικό Le Mans.



Mε τη  νίκη αυτή, τόσο η F.C.C TSR Honda, όσο και η Honda προηγούνται στις βαθμολογίες  του πρωταθλήματος Endurance της FIM.



2018 LeMans 24Hours Podioum FCC TRS Win Hook 768x350


     

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 17:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon