.
Κατηγορία Διάφοροι Αγώνες
Τετάρτη, 24 Μαϊος 2023 07:59

Hellas Rally Raid 2023, 1η Μέρα – Πρεμιέρα στη λάσπη!

Το γνωστό rally raid που έκανε πρεμιέρα το 2011, ζωντανεύει για άλλη μια φορά στο Καρπενήσι, με το ξεκίνημα να έχει λάσπη και θέαμα!

Μετά από λίγες μέρες βροχόπτωσης στα ομιχλώδη βουνά της κεντρικής Ελλάδας, το έδαφος όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη μέρα του Hellas Rally Raid, ήταν αρκετά προκλητικό, με φόντο ένα από τα πιο εμβληματικά μέρη της Ελλάδας, την Ευρυτανία, η οποία προσφέρει το ιδανικό σκηνικό για ράλι.

Όλοι μαζεύτηκαν από νωρίς και η προσμονή των διαγωνιζόμενων μεγάλωνε. Μετά από μια γρήγορη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε από τον διοργανωτή της εκδήλωσης στο πλήρωμα ιατρικής και οδικής βοήθειας, όλοι μετακινήθηκαν γρήγορα στα καθορισμένα σημεία της διαδρομής, εξασφαλίζοντας ασφάλεια για όλους τους διαγωνιζόμενους. Σε αυτή την περιοχή με μεγάλο υψόμετρο αναμένεται κάθε πιθανή πρόβλεψη καιρού. Με διάσπαρτες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, το ντεμπούτο έγινε με το μεγαλύτερο μέρος της ειδικής να περνά μέσα από λασπωμένα μονοπάτια, μέσα στο πυκνό πευκοδάσος.

Ο πρώτος εκκινητής του προλόγου, Engel Milan στην κατηγορία Moto M3, πήρε το πράσινο φως στις 8.00 π.μ., με τους συμμετέχοντες να ακολουθούν, δίνοντας τα πάντα στα πρώτα μέτρα για μια δυναμική πρώτη εντύπωση. Η ειδική διαδρομή ξεκίνησε με έναν ανηφορικό χωματόδρομο, συνεχίζοντας σε έναν κύκλο 30 χιλιομέτρων γύρω από την πόλη, μια μικρή διαδρομή για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, ώστε οι συμμετέχοντες να παλέψουν για μια καλύτερη αφετηρία την επόμενη μέρα.

Στην κατηγορία Moto, ήταν ο Αυστριακός Ebster Tobias (κατηγορία M3) που έθεσε ψηλά τα στάνταρ με εντυπωσιακό χρόνο στο 30:20:13, καταλαμβάνοντας επίσης την πρώτη θέση στο σύνολο. Ένα άλλο αξιοσημείωτο επίτευγμα ήταν ότι οι δύο επόμενοι διαγωνιζόμενοι οδηγούσαν Quads (γουρούνες), γεγονός που αποδεικνύει ότι η πρόσθετη πρόσφυση που παρέχεται από τέσσερις τροχούς μπορεί να είναι ευεργετική σε λασπωμένο έδαφος. Δεύτερος ήρθε ο Γάλλος Souday Sebastien (Κατηγορία Q), μόλις 02:07:75 πίσω από τον Ebster. Ο Jawien Rafal (Κατηγορία Q) από την Πολωνία, τερμάτισε τρίτος στην κατηγορία Moto με χρόνο 32:42:88.

Στην κατηγορία SSV, το γαλλικό δίδυμο Hugues Lacam και Max Delfino ήταν ταχύτεροι με χρόνο 33:17:20, ενώ ακολούθησε το γαλλικό πλήρωμα των Philippe Herbain - Paul Durame με 34:27:18. Τρίτη ταχύτερη ομάδα ήταν ο Αυστριακός Lucas Lauda μαζί με τον Γερμανό Stefan Henken που πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού στις 35:31:09.

Στην κατηγορία Rally 2, ο Γάλλος Cairel Charles - Edouard (R2) πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο 38:12:88, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Poudevign Gauthier (R2) από τη Γαλλία, 3:37:67 πίσω του. Τρίτο σε χρόνο ήταν το Τσέχικο Splichal Vit (R2) που τερμάτισε μετά από 42:47:19 αγώνα.

Οι διοργανωτές έκαναν εξαιρετική δουλειά, εκμεταλλευόμενοι τη δορυφορική παρακολούθηση, παρακολουθώντας σε κάθε έναν από τους 325 διαγωνιζόμενους, την ταχύτητά και την ακριβή τοποθεσία τους ανά πάσα στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο, εμπόδισαν τους διαγωνιζόμενους να κινηθούν λανθασμένα προς την αντίθετη κατεύθυνση και σε μερικές περιπτώσεις μπόρεσαν να επικοινωνήσουν απευθείας με κάθε συμμετέχοντα που φαινόταν χαμένος, ώστε να ελέγξουν για τυχόν ζημιές και να βεβαιωθούν ότι όλα ήταν εντάξει.

Τα παραπάνω ήταν μόνο μια γεύση του τι θα ακολουθούσε, με τους αγωνιζόμενους να εκφράζουν τον ενθουσιασμό και την προθυμία τους να προκαλέσουν τον εαυτό τους στα επόμενα στάδια, ακόμη και με την πρόγνωση του καιρού που προβλέπει βροχοπτώσεις.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Μαϊος 2023 10:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon