.
Κατηγορία Διάφοροι Αγώνες
Τετάρτη, 24 Μαϊος 2023 19:33

Hellas Rally Raid 2023, 2η Μέρα – Να την πάρει το ποτάμι!

Μετά τον πρόλογο, η δεύτερη μέρα περιστρεφόταν και πάλι γύρω από το Καρπενήσι, περιλαμβάνοντας συνολική απόσταση 320 χιλιομέτρων, φτάνοντας στο φημισμένο χωριό Αθανάσιος Διάκος.

Λόγω καιρικών συνθηκών, η νέα κατηγορία Rally 2, η οποία προορίζεται για λιγότερο έμπειρους αναβάτες, ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας. Η 2η μέρα είχε ένα εκπληκτικό τοπίο με πέρασμα από τη λίμνη του Μόρνου, τη συνέχεια γύρω από τα Βαρδούσια βουνά και τον εθνικό δρυμό της Οίτης. Οι αγωνιζόμενοι διέχισαν τοπία που κόβουν την ανάσα, με αποκορύφωμα τη διέλευση του ποταμού, κάτι που έφερε τους αθλητές στα όριά τους και δοκίμασε τόσο τις ικανότητες, όσο και τα οχήματά τους.

Οι διαγωνιζόμενοι έκαναν μια εντυπωσιακή προσπάθεια και η ανταγωνιστικότητα παρέμεινε υψηλή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ωστόσο, η δυνατή βροχή πρόσθεσε μια επιπλέον δυσκολία στο έδαφος, με όλους να φτάνουν στο τέρμα λασπωμένοι, βρεγμένοι και κουρασμένοι από όλα όσα υπέμειναν, αλλά ακόμα με μεγάλα χαμόγελα στα πρόσωπά τους.

Στις μοτοσυκλέτες, ο Tobias Ebster (κατηγορία M3) που άνοιξε τον αγώνα, ήταν ο δεύτερος ταχύτερος συνολικά με χρόνο 6:05:03.11, μετά τον Wallace Robert που έκανε το ταχύτερο run της ημέρας στις 5:59:30.08. Τρίτος ήρθε και πάλι ο Martinez Boronat Guillem στην κατηγορία M3, με χρόνο 6:09:22.38.

Για την SSV κατηγορία, οι Hugues Lacam - Max Delfino που ξεκίνησαν πρώτοι, τερμάτισαν με εκπληκτικό χρόνο 6:08:50.97, αφήνοντας το δεύτερο πλήρωμα Jerome Pelichet - Jean Pierre Garcin 43:19.41 πίσω στη δεύτερη θέση. Το τρίτο πλήρωμα SSV που πέρασε τη γραμμή τερματισμού ήταν ο Philippe Herbain - Paul Durame με χρόνο 6:54:27.69.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Μαϊος 2023 10:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon