.
Κατηγορία Διάφοροι Αγώνες
Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2010 09:54

Πρωτάθλημα X-Trial 2011

 

Αρχή στην Γένοβα

 

 


του Ανδρέα Γκλαβά
φωτό: ultimatemotorcycling.com

Με θρίαμβο του αναβάτη της Montesa Honda, Toni Bou, ολοκληρώθηκε ο εναρκτήριος αγώνας για το πρωτάθλημα Indoor Trial, που πλέον ονομάζεται X-Trial. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο Palasport Fiera di Genova, και εντάχτηκε στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα για το πρωτάθλημα Indoor Enduro. Τους κορυφαίους αναβάτες Trial στον κόσμο περίμενε μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή με μπόλικη πέτρα.

Το δεύτερο μάλιστα εμπόδιο της διαδρομής, ένας κάθετος βράχος ύψους δύο μέτρων, δυσκόλεψε πολύ τους αναβάτες, κι ο μόνος που κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του, ήταν ο Toni Bou. Πετυχαίνοντας ένα άψογο πέρασμα στα δοκιμαστικά ο Toni Bou κατάφερε να ολοκληρώσει τον τελικό με μόνο εννέα συνολικούς βαθμούς ποινής (5 + 4 από τα δύο σκέλη), την στιγμή που ο βασικότερος αντίπαλός του, Alert Cabestany με Sherco, έφυγε με δώδεκα (10 + 2). Ο Ισπανός πρωταθλητής (Bou) ξεκίνησε έτσι την φετινή χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μια πρόωρη πρωτοπορία στην κατάταξη του 2011, αποδεικνύοντας την εξαιρετική του τεχνική κατάρτιση, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια τον έχει φέρει μόνο πρωταγωνιστή των παγκόσμιων πρωταθλημάτων Trial.

“Είμαι πολύ χαρούμενος, καθώς δεν θα μπορούσα να είχα ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα και την διεκδίκηση ενός ακόμη πρωταθλήματος με καλύτερο τρόπο από αυτόν. Ήταν μια πολύ δύσκολη διαδρομή, στην οποία είχα αρκετό άγχος, όμως το τελικό αποτέλεσμα έφερε μια μεγάλη ανακούφιση”, δήλωσε μετά την απονομή ο ίδιος, συμπληρώνοντας: “Το προβάδισμα των πέντε βαθμών που πέτυχα πριν το τελευταίο σκέλος ήταν πολύτιμο. Έφτασα στην τελευταία ζώνη με αρκετό περιθώριο που θα μου επέτρεπε να είμαι προσεκτικός σε ένα δύσκολο άλμα και να μην πάρω μεγάλα ρίσκα, τα οποία θα μπορούσαν να μου στερήσουν τη νίκη και την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα”. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται στην Μασσαλία, στις 22 Ιανουαρίου 2011.

Κατάταξη X-Trial  Genova

 

Αναβάτης

Μοτ/τα
1. T. Bou Montesa
2. A. Cabestany Sherco
3. A. Raga Gas Gas
4. J. Fajardo Beta
5. T. Fujinami Honda
6. J. Dabill Gas Gas
7. M. Brown Sherco
8. J. Challoner Beta
9. F. Iolitta Beta
   

Βαθμολογία Πρωταθλήματος 2011

   
Αναβάτης Μοτ/τα Βαθμοί
1. T. Bou Montesa 20
2. A. Cabestany Sherco 15
3. A. Raga Gas Gas 12
4. J. Fajardo Beta 9
5. T. Fujinami Honda 6
6. J. Dabill Gas Gas 5
7. M. Brown Sherco 3
8. J. Challoner Beta 2
9. F. Iolitta Beta 1

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016 21:41

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Race of champions 2010 Παγκόσμιο SM »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon