.
Κατηγορία AMA Supercross
Σάββατο, 12 Απριλίου 2014 12:32

AMA Supercross 2014, 15ος αγώνας, Seattle

Ο Villopoto κυρίαρχος στην έδρα του!

 

 

 

 

Για άλλη μια φορά, αδιαμφισβήτητος νικητής του αγώνα, στη γενέτειρα του το Seattle αυτή τη φορά, ο Ryan Villopoto, μπροστά σε 54,000 ένθερμους οπαδούς του αθλήματος. Στην κατηγορία των 250 κυβικών, ο Cole Seely επίσης θα πρωταγωνιστήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, αμβλύνοντας τη διαφορά στη βαθμολογία με τον Jason Anderson.

450SX

Η Holeshot ανήκει στον Ryan Villopoto, με τους Ryan Dungey και James Stewart ακριβώς πίσω του, στην έξοδο από την πρώτη στροφή. 

Στον δεύτερο γύρο, ο Stewart θα περάσει τον Andrew Short, βάζοντας στόχο τον Ryan Dungey και τη δεύτερη θέση. Κι ενώ η μάχη για τα ηνία του αγώνα καλά κρατεί, ανάμεσα σε Villopoto, Dungey και Stewart, οι Justin Barcia και Ken Roczen θα μάχονται λίγο πιο πίσω, για την όγδοη θέση. Ο Barcia θα βγει γρήγορα μπροστά, περνόντας και τον Alessi στην έκτη θέση. 

Στον τέταρτο γύρο, ο Stewart θα καταφέρει να βρεθεί μπροστά από τον Dungey και στη δεύτερη θέση, ενώ τέταρτος τώρα βρίσκεται ο Tomac και ακολουθούν Barcia και Roczen. Ο Stewart θα καταφέρει να μειώσει τη διαφορά με τον Villopoto που προηγείται, στα τέσσερα δευτερόλεπτα, στα μέσα του αγώνα και, αν και στον 12ο γύρο του αγώνα θα είναι ο ταχύτερος, εντούτοις δεν καταφέρνει να περάσει μπροστά. 

Στον 15ο γύρο, ο Roczen θα προσπαθήσει να περάσει μπροστά από τον Alessi, θα τον αιφνιδιάσει όμως ο Trey Canard, ο οποίος ερχόμενος από τα μετόπισθεν, θα περάσει και τους δύο, για να βρεθεί στην έκτη θέση. Γρήγορα ο Canard θα περάσει και τον Andrew Short που βρίσκεται στην πεμπτη θέση. Ο αγώνας τελειώνει με τον Ryan Villopoto να τερματίζει στην πρώτη θέση, με 48 βαθμού διαφορά στη βαθμολογία από τον Stewart, όμως δεν θα καταφέρει στον σημερινό αγώνα, που διεξάγεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, να κλειδώσει τον τίτλο του πρωταθλήματος. Το πόντιουμ θα συμπληρώσει στην τρίτη θέση ο Ryan Dungey.

250SX

Ο Dean Wilson θα πάρει την Holeshot, ακολουθούμενος από τον Cole Seely και τον rookie του πρωταθλήματος Justin Hill. Ο Seely μπόρεσε εύκολα όμως να περάσει τον Wilson, έπειτα από λάθος του τελευταίου. 

Στον τρίτο γύρο, ο Jason Anderson θα πέσει στην τέταρτη θέση λόγω κακού άλματος, ενώ ο Hill θα περάσει στην δεύτερη θέση με τον Anderson να τον κοντράρει ρόδα με ρόδα και τον Wilson να έχει πέσει πέμπτος. Ο Anderson θα καταφέρει τελικά να περάσει τον Hill στην δεύτερη θέση, βάζοντας στόχο τον Seely, μια πτώση στον 15ο γύρο όμως, θα δώσει την ευκαιρία στον Hill να περάσει ξανά δεύτερος. Ο Anderson θα επανέλθει, και όχι μόνο θα περάσει ξανά τον Hill, αλλά θα καταφέρει να μειώσει και τη διαφορά από τον προπορευόμενο Seely. 

Ο αγώνας τελειώνει με τον Cole Seely να παίρνει τη νίκη στο Seattle, δεύτερο τον Anderson και τρίτο τον Justin Hill.

Video 250

 

Video 450

 

Φωτογραφίες



Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Μαϊος 2014 00:19

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon