.
Κατηγορία AMA Supercross
Σάββατο, 26 Απριλίου 2014 12:32

AMA Supercross 2014, 16ος αγώνας, E. Rutherford

Πρωταθλητής ΑΜΑ Supercross o Villopoto!

 

 

 

Ο Rayn Villopoto κλειδώνει τον τίτλο του Πρωταθλήματος, έναν αγώνα πριν το τέλος της σεζόν, στο MetLife Stadium, στο East Rutherford του Νιου Τζέρσεϋ, παρουσία 62,217 θεατών, αριθμού ρεκόρ για το άθλημα. Αυτός θα είναι ο τέταρτος τίτλος στη σειρά που κατακτά ο Villopoto στην κατηγορία των 450 κυβικών, ενώ εκτός από το πρωτάθλημα, με την αποψινή του νίκη κερδίζει και το Triple Challenge της Toyota με έπαθλο ένα αυτοκίνητο. Στα 250 κυβικά, ο Justin Bogle κατακτά την δεύτερη νίκη του και περνάει πρώτος στη βαθμολογία.

450SX

Ο αγώνας ξεκινάει με τον Villopoto να παίρνει την Holeshot, και τους Josh Hil και Mike Alessi να ακολουθούν. Ο Eli Tomac θα καταφέρει να περάσει μπροστά από τον Alessi και λίγο αργότερα μπροστά και από τον Hill, για να τερματίσει δεύτερος, στην καλύτερη θέση για αυτή τη σεζόν. Το πόντιουμ θα συμπληρώσει στην τρίτη θέση ο Hill, στον επίσης καλύτερο τερματισμό του στο φετινό πρωτάθλημα. 

Ο James Stewart, στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα πριν τον σημερινό αγώνα, θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει λόγω τραυματισμού του στο αριστερό πόδι.

250SX

Ο Jimmy Decotis θα πάρει για πρώτη φορά φέτος την Holeshot, με τον Matt Bisceglia να ακολουθεί δεύτερος. Στον τρίτο γύρο, Decotis και Bisceglia θα συγκρουστούν με αποτέλεσμα ο Decotis να πέσει, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Bisceglia να αναλάβει τα ηνία. Ο Bogle ακολουθεί δεύτερος και πουσάρει τον Bisceglia, για να καταφέρει τελικά να τον περάσει στον έκτο γύρο. Ο αγώνας τελειώνει με τον Bogle στην πρώτη θέση, την δεύτερη νίκη του για φέτος, τον Jeremy Martin δεύτερο, ο οποίος από τα μέσα του αγώνα και μετά έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση, και τρίτο τον Vince Friese, στον καλύτερο τερματισμό του μέχρι τώρα.

Στον βαθμολογικό πίνακα, ο Martin Davalos βρισκόταν στην πρώτη θέση, όμως κατά τη διάρκεια προπόνησης έσπασε τον αστράγαλό του, με αποτέλεσμα να μην συμμετάσχει στον σημερινό αγώνα. Έτσι, ο Bogle περνάει μπροστά και προηγείται με 17 βαθμούς διαφορά.

Video 250

 

Video 450

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 11:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon