.
Κατηγορία AMA Supercross
Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014 11:32

AMA Supercross 2014, 11ος αγώνας, Detroit

Τρίτη νίκη για Stewart!

 

 

 

Ο James Stewart κατακτά την τρίτη του νίκη για τη φετινή σεζόν και την 48η συνολικά της καριέρας του, ισοφαρίζοντας έτσι τον Ricky Carmichael σε σύνολο νικών. Ο Adam Cianciarulo θα κατακτήσει την τρίτη νίκη της καριέρας του στα 250 και θα αυξήσει την συνολική του βαθμολογία που τον κατατάσσει στην πρώτη θέση.

450SX

Η Holeshot ανήκει στον Cole Seely, με τον Stewart να τον ακολουθεί κατά πόδας και τρίτο τον Dean Wilson, ο οποίος θα προσπεραστεί γρήγορα από τον Ryan Villopoto στο τέλος του πρώτου γύρου. Ο Stewart θα καταφέρει να περάσει τον Seely παίρνοντας τα ηνία, ενώ στον τέταρτο γύρο, και ο Villopoto θα τον περάσει για τη δεύτερη θέση. Ένα λάθος θα κοστίσει στον Seely και την τρίτη θέση, την οποία θα καταλάβει ο Dungey στο τέλος του όγδοου γύρου.

Ο Stewart στον δέκατο γύρο θα καταφέρει να διατηρήσει προβάδισμα 5.9 δευτερολέπτων έναντι του Villopoto, ο οποίος με τη σειρά του έχει πλεονέκτημα 1.4 δευτερολέπτου έναντι του Dungey. Ο σχηματισμός αυτός θα διατηρηθεί μέχρι και τη γραμμή του τερματισμού, με Villopoto και Dungey στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα και στο πρώτο σκαλί τον Stewart, που μετράει την τρίτη του νίκη για φέτος. 

Στη γενική κατάταξη πρώτος βρίσκεται ο Villopoto με προβάδισμα 30 βαθμών έναντι του Dungey.

250SX


Ο Martin Davalos θα περάσει πρώτος την πρώτη στροφή κερδίζοντας την Holeshot με Cianciarulo και Justin Bogle να ακολουθούν. Στον δεύτερο γύρο όμως ο Davalos θα πέσει, αφήνοντας το περιθώριο στον Cianciarulo να βρεθεί μπροστά, με τον Bogle ακριβώς από πίσω. 

Στα μισά του αγώνα, η διαφορά μεταξύ Cianciarulo και Bogle θα είναι μόλις 1.1 δευτερόλεπτο, ενώ ο Davalos δυσκολεύεται ακόμη να ανακτήσει τη θέση του και ακολουθεί ένατος. Ο Blake Bagget, ομόσταυλος του Cianciarulo και νικητής του προηγούμενου αγώνα, θα περάσει στην τρίτη θέση, από την οποία θα τερματίσει. Δεύτερος θα τερματίσει ο Bogle, τον καλύτερο τερματισμό της καριέρας του μέχρι στιγμής. 

Ο Cianciarulo με τη σημερινή του νίκη θα αυξήσει τη διαφορά στην γενική κατάταξη κατά 17 βαθμούς έναντι του Davalos που βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Video 250

 

Video 450

 

Φωτογραφίες



Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Απριλίου 2014 09:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon