.
Κατηγορία AMA Supercross
Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014 08:06

ΑΜΑ Supercross 2014, 8ος αγώνας, Atlanta

Δεύτερη νίκη για Roczen

 

 

 

Δεύτερη νίκη για Ken Roczen στο φετινό πρωτάθλημα, μπροστά σε 69,785 οπαδούς του supercross, ενώ στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου θα ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Martin Davalos στα 250.

450SX - Roczen μπροστά

Ο Mike Alessi είναι εκείνος που θα πάρει την Holeshot, ενώ πίσω του ακολουθούν Ryan Villopoto και James Stewart. Ο Stewart θα βρεθεί γρήγορα μπροστά με τον Ken Roczen να ανεβαίνει στην τρίτη θέση. Ο Stewart, ο οποίος έρχεται στον σημερινό αγώνα έπειτα από τις σερί νίκες του στους δύο τελευταίους γύρους, δεν θα παραμείνει για πολύ πρώτος, καθώς δευτερόλεπτα αργότερα θα πέσει, για να ξαναμπεί στον αγώνα από την τελευταία θέση.

Ο Villopoto θα περάσει στη δεύτερη θέση στον τέταρτο γύρο, και πρώτος μπροστά από τον Alessi στον πέμπτο. Τον Alessi θα καταφέρει να περάσει και ο Roczen, αλλά και ο ομόσταυλός του στην ομάδα της Red Bull KTM, Ryan Dungey. Στον 14ο γύρο o Villopoto δεν θα καταφέρει το τριπλό άλμα, με αποτέλεσμα ο Roczen να αναλάβει τα ηνία. Villopoto και Dungey ακολουθούν.

Στη γενική κατάταξη ο Villopoto κρατάει τρεις πόντους διαφορά από τον Roczen που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος είναι ο Stewart. Ο σημερινός αγώνας στην Ατλάντα είναι ο όγδοος του πρωταθλήματος και ήδη μετράμε τέσσερεις διαφορετικούς αναβάτες από δύο φορές στην πρώτη θέση του βάθρου, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του θεσμού!

 250 SX

Ο Adam Cianciarulo, πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα, θα πάρει την Holeshot, αλλά δεν χρειάστηκε πολλή ώρα για τον Davalos να περάσει μπροστά, ανοίγοντας τη διαφορά μεταξύ τους κατά 5.1 δευτερόλεπτα μέχρι τη λήξη του έβδομου γύρου.

Ο Anthony Rodriguez θα προσπεράσει τον Vince Friese για την τρίτη θέση, την οποία θα χάσει στα μισά του αγώνα από τον Justin Bogle. Ο Cianciarulo θα τερματίσει δεύτερος και ο Bogle τρίτος, στον καλύτερο τερματισμό του μέχρι στιγμής της σεζόν. 

Ο Cianciarulo θα κρατήσει προβάδισμα δύο πόντων στον βαθμολογικό πίνακα έναντι του Davalos που έρχεται δεύτερος.

Video 250

 

Video 450

 

Φωτογραφίες



Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Απριλίου 2014 08:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon