.
Κατηγορία AMA Supercross
Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2014 11:34

AMA Supercross 2014, 5ος αγώνας, Anaheim 3

Όλα για τη νίκη από τον Reed!

 

 


Μπροστά σε 41.000 θεατές εκτυλίχθηκε ο πέμπτος γύρος του πρωταθλήματος και τρίτος αγώνας που φιλοξενείται στο Anaheim της Καλιφόρνια. Ο βετεράνος των 450 Chad Reed ηγήθηκε και των είκοσι γύρων του αγώνα για να κατακτήσει τη δεύτερη νίκη του της σεζόν. Ο Dean Wilson επίσης βγήκε από νωρίς μπροστά για να πάρει την πρώτη του νίκη στα 250.

450 - Κυρίαρχος από την αρχή ο Reed!

Την Hole shot θα πάρει ο James Stewart, με τον Ryan Villopoto να τον ακολουθεί κολλητά. Στη δεύτερη στροφή όμως θα ξεχωρίσει ο Stewart με τον Reed δίπλα του. Ο Rookie της Red Bull/KTM, Ken Roczen, ακολουθεί πίσω από Villopoto και Reed, αναγκάζοντας τον Stewart να βρεθεί από την πρώτη στην τέταρτη θέση πριν την τρίτη στροφή του πρώτου γύρου. 

Στον δεύτερο γύρο ηγείται τώρα ο Villopoto, αλλά γρήγορα ο Chad Reed θα κάνει ένα άνοιγμα πέντε δευτερολέπτων ανάμεσα τους μέχρι τον πέμπτο γύρο. 
Οι φανς παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τον Mike Alessi σε μια από τις καλύτερες οδηγικά στιγμές της καριέρας του, όμως θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει λόγω μηχανικής βλάβης. Αντίθετα, ο Ken Roczen που τις προηγούμενες εβδομάδες είχε παρουσιάσει μέτριες επιδόσεις, απόψε ξαναμπαίνει ενεργά στη μάχη για το πρωτάθλημα, περνώντας μπροστά από τον Villopoto, στα σαμάρια, βάζοντας στόχο την πρώτη θέση μπροστά από τον Chad Reed. 

Ο Stewart θα οπισθοχωρήσει μπροστά στην πίεση που του ασκεί ο Ryan Dungey, όμως ο τελευταίος θα αναγκαστεί επίσης σε εγκατάλειψη έπειτα από πτώση στον 12ο γύρο. Ο Barcia θα κάνει την προσπάθεια να βρεθεί στην πρώτη τριάδα στους τελευταίους γύρους του αγώνα, κανείς όμως δεν μπορεί να αγγίξει τον Reed ο οποίος απόψε είναι άψογος από το ξεκίνημα. 

Δεύτερος πισω από τον Reed θα τερματίσει ο Roczen και τριτος ο Villopoto, ο οποίος θα διατηρήσει την πρώτη θέση στη βαθμολογική κατάταξη. Stewart και Dungey θα χάσουν θέσεις λόγω των πτώσεων, τερματίζοντας στην 7η και 20η αντίστοιχα.

250 - Ισοβαθμία Seely - Anderson

Ο αγώνας ξεκινάει με τον Cole Seely να παίρνει την Holeshot και τους Dean Wilson και Jake Canada να ακολουθούν. Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα, Jason Anderson, θα κάνει το πέρασμα μπροστά από τον Malcolm Stewart στον τρίτο γύρο, όμως ο Stewart θα το ανταποδώσει βγάζοντας τον εκτός. 

Η μάχη για την πρώτη θέση αρχίζει να ξεκαθαρίζει με τον Wilson να περνάει μπροστά από τον Cole Seely και να κατακτά την πρώτη νίκη του για τη σεζόν. Ο Cole Seely θα τερματίσει δεύτερος και θα ισοβαθμίσει στην κατάταξη με τον Jason Anderson. Ο τρίτος που θα συμπληρώσει το ποντιουμ θα είναι ο Cooper Webb, στον δεύτερο τερματισμό στο βάθρο της καριέρας του.

Video 450

 

Video 250

 

Φωτογραφίες



Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Απριλίου 2014 07:55

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon