.
Κατηγορία AMA Supercross
Πέμπτη, 10 Μαϊος 2012 10:18

AMA SX 2012, 17ος αγώνας, Las Vegas

 

Φινάλε με νίκη Dungey

 


Του Χρήστου Σώκου

Παραδοσιακά η αυλαία του AMA SX έπεσε στην πίστα του Las Vegas με την γνωστή ανοιχτή και γρήγορη σχεδίαση. Με τον τίτλο στο τσεπάκι οι δύο πρωταθλητές έκαναν πολύ καλές εμφανίσεις όμως ήταν ο Dungey αυτός που επανήλθε στην κορυφή και έδειξε την κλάση του.

Supercross 450 – Έδειξε την κλάση του ο Dungey


 Σε ένα αγώνα για σεμινάριο ο Ryan Dungey έδειξε τι σημαίνει να είσαι πρωταθλητής. Άρπαξε άμεσα την πρώτη θέση και από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα ήταν ιστορία. Με αλάνθαστους γύρους έκλεισε την χρονιά με νίκη και φεύγει για τους αγώνες outdoors έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία.
Όμορφες μάχες δόθηκαν για αρκετούς γύρους ανάμεσα στον Davi Millsaps και τον Jake Weimer για τη δεύτερη θέση. Στο τέλος όμως ο Millsaps ήταν αυτός που τερμάτισε δεύτερος διασφαλίζοντας και την δεύτερη θέση στη βαθμολογία. Τρίτος ο Justin Brayton που έκανε μία φοβερή χρονιά μετά από σοβαρό τραυματισμό και αποχή. Τέταρτος έμεινε τελικά ο Jake Weimer και την πεντάδα έκλεισε ο ανεβασμένος ξανά Josh Grant (Kawasaki).

Lites West – Tomac ξανά


Έχοντας τον τίτλο στο τσεπάκι του ο Eli Tomac ξεκίνησε με ψυχολογία νικητή. Οδήγησε τον τελικό για όλους τους γύρους και έκλεισε την σαιζόν με πρωτιά! Δεύτερος ο Dean Wilson (Kawasaki) μη μπορώντας ακόμα να χωνέψει το πώς έχασε το πρωτάθλημα από τον προηγούμενο αγώνα. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Wil Hahn για πρώτη του φορά φέτος.

Lites East – Άπιαστος ο Barcia


Ο Justin Barcia έφυγε αμέσως μπροστά φτιάχνοντας διαφορά ασφαλείας. Ακόμα και ένα λάθος που έκανε στον 10ο γύρο δεν ήταν αρκετό για τον Ken Roczen (ΚΤΜ) που ακολουθούσε δεύτερος να τον πιάσει. Αμέσως μετά ανέβασε ξανά τον ρυθμό του και τερμάτισε πρώτος με τον Roczen δεύτερο. Τρίτος ο Blake Baggett (Kawasaki) και τέταρτος όλως παραδόξως χωρίς πτώση ο Malcolm Stewart (KTM).

Lites East – West shootout


Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς γίνεται και ένα μικτό σκέλος 10 γύρων για να φανεί ποιος αναβάτης είναι τελικά ο ταχύτερος από τις δύο Lites κατηγορίες.
Όπως αναμενόταν οι Justin Barcia και Eli Tomac ήταν αυτοί που έθεσαν τον ρυθμό! Οδήγησαν τροχό με τροχό και τερμάτισαν πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της Geico Honda.
Εντελώς απρόσμενα τρίτος τερμάτισε ο Martin Davalos (Suzuki) αφήνοντας τέταρτο τον Ken Roczen.

Φωτογραφίες

Video 450

Video Lites

East Lites

Video East West Lites

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 02:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA SX 2012, 13ος αγώνας, Houston AMA SX 2012, 14ος αγώνας, New Orleans »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon