.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 18:11

AMA SX 2017 – 14ος αγώνας Seattle

 

Νίκη για Musquin, ισοβαθμία Tomac & Dungey!

 

Έπειτα από τρία χρόνια το πρωτάθλημα επέστεψε CenturyLink Field και μας χάρισε έναν επεισοδιακό αγώνα που είδε τον Marvin Musquin (Red Bull KTM Factory Racing) να παίρνει τη νίκη στην μεγάλη κατηγορία.

Στην επανέναρξη του πρωταθλήματος της Δυτικής Περιφέρειας στην 250SX, ο Aaron Plessinger (Yamalube/Star Racing Yamaha) ήταν εκείνος που πήρε την καρό σημαία για την πρώτη του νίκη φέτος.

450SX


Πραγματικά ιδιαίτερος ο αγώνας στην 450SX όπου οι δύο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος Ryan Dungey (Red Bull KTM Factory Racing) και Eli Tomac (Monster Energy Kawasaki) αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στον μεγάλο τελικό της βραδιάς, μπροστά σε περισσότερους από 56.000 θεατές.

Ο Davi Millsaps (ΚΤΜ) ήταν ο αναβάτης που κατάφερε να στρίψει πρώτος από όλους με τους Jason Anderson (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing) και Marvin Musquin να τον ακολουθούν.

Ο Dungey είχε τα δικά του προβλήματα με τον αναβάτη της KTM να μπλέκεται στην πρώτη στροφή και να πέφτει, εκκινώντας πάλι από την τελευταία θέση για να ανέβει στη 19η στο τέλος του πρώτου γύρου! Ο Tomac είχε επίσης άσχημη εκκίνηση και βρέθηκε 10ος στο κλείσιμο του πρώτου γύρου.

Μπροστά ο Musquin πέρασε τόσο τον Anderson όσο και τον Millsaps που έπεσε στην 3η θέση, με τον εργοστασιακό αναβάτη της KTM να ανοίγει διαφορά του και από τους δύο. Ο Millsaps μάλιστα έχασε μία ακόμη θέση από τον Cooper Webb (Yamaha Factory Racing) που ανέβηκε τρίτος.

Από την άλλη Dungey και Tomac έκανα ό,τι ήταν δυνατό για να κερδίσουν θέσεις και να πάρουν όσους περισσότερους βαθμούς μπορούσαν. Ο Tomac βρέθηκε ήδη από τον 4ο γύρο στην 4η θέση και με την ταχύτητα που τον χαρακτηρίζει όλη τη χρονιά άρχισε να πιέζει τον Webb. Ο αναβάτης της Yamaha ανταποκρίθηκε στην πρόκληση ανεβάζοντας τον ρυθμό του, κάτι που έφερε και τους δύο πιο κοντά στον Anderson. Ο Tomac βρήκε την ευκαιρία και πέρασε τον Webb όμως εκείνος κατάφερε να απαντήσει αφήνοντας πάλι πίσω του τον αναβάτη της Kawasaki. O Webb πέρασε και τον Anderson, για την δεύτερη θέση με τον Tomac να τον ακολουθεί για το τρίτο σκαλί του βάθρου. Στον επόμενο γύρο όμως ο Millsaps έκανε ένα λάθος – θα μπορούσε να του στοιχίσει πολύ περισσότερο- έπεσε και μπήκε ξανά στον αγώνα στην 4η θέση.

Πιο πίσω ο Dungey συνέχιζε τη δική του προσπάθεια έχοντας μπει πλέον στην πρώτη δεκάδα αναβατών.

Μπροστά και έχοντας φτάσει στον 16ο γύρο ο Anderson έκανε την κίνησή του για να περάσει μπροστά με ολέθρια για τον ίδιο αποτελέσματα αφού έπεσε και έχασε την επαφή του με την κορυφή, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον ταχύτατο Tomac να πάρει ξανά το τελευταίο σκαλί του βάθρου, ενώ ανέβασε και τον Dungey στην 5η θέση.

Ο Tomac δεν σταμάτησε εκεί και στον 18ο γύρο επιτέθηκε στο Anderson καταφέρνοντας να περάσει μπροστά και να πάρει μια ανέλπιστη δεύτερη θέση με τον Dungey να τερματίζει τελικά 4ος.

Μπροστά ο Musquin έφτασε άνετα στην καρό σημαία για τη δεύτερη νίκη του φέτος με 4,7 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Tomac.
Με την λήξη του αγώνα στο Seattle, Tomac και Dungey βρίσκονται πλέον ισόβαθμοι στην κορυφή, με τον Tomac να προηγείται, αφού έχει και τις περισσότερες νίκες, έχοντας καταφέρει να εξαλείψει τη μέγιστη διαφορά των 29 βαθμών που τους χώριζε από τον 6ο αγώνα της χρονιάς.

450SX – Κατάταξη αναβατών, Top 10
1. Marvin Musquin, KTM
2. Eli Tomac, Cortez, Kawasaki
3. Jason Anderson, Husqvarna
4. Ryan Dungey, KTM
5. Davi Millsaps, KTM
6. Broc Tickle, Holly, Suzuki
7. Blake Baggett, KTM
8. Cooper Webb, Yamaha
9. Chad Reed, Dade City, Yamaha
10. Dean Wilson, Clermont, Husqvarna

450SX – Βαθμολογία αναβατών, Top 10
1. Eli Tomac, Kawasaki - 294
2. Ryan Dungey, KTM - 294
3. Marvin Musquin, KTM - 252
4. Cole Seely, Honda - 211
5. Jason Anderson, Husqvarna - 208
6. Blake Baggett, KTM - 177
7. Davi Millsaps, KTM - 176
8. Broc Tickle, Holly, Suzuki - 158
9. Dean Wilson, Husqvarna - 147
10. Chad Reed, Yamaha - 143

250SX


Επισοδιακός ήταν και ο αγώνας στην SX250 για το πρωτάθλημα της Δυτικής Περιφέρειας το οποίο ξεκίνησε ξανά. Στον αγώνα δόθηκε κόκκινη σημαία και επανεκκίνηση, κάτι που ακύρωσε την εξαιρετική προσπάθεια του Plessinger που κατάφερε να προηγηθεί στους πρώτους τέσσερις γύρους ερχόμενος από την 4η θέση.

Στην επανεκκίνηση, ήταν ο Martin Davalos της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing εκείνος που έστριψε πρώτος μπροστά από τους Jimmy Decotis (GEICO Honda) και Shane McElrath (Troy Lee Designs/Red Bull/KTM) με τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία Justin Hill (Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki) στην 4η θέση και τον Plessinger 5ο.
Ο Davalos κατάφερε να δημιουργήσει μια μικρή διαφορά από τους Decotis και McElrath που μάχονταν για τη δεύτερη θέση. Ο Hill πήρε επίσης μέρος στη μάχη και πέρασε διαδοχικά Decotis και McElrath στον πρώτο κιόλας γύρο. Το ίδιο έκανε και ο Plessinger, ο οποίος, αφού βρέθηκε πίσω από τον Hill τον πίεσε και κατάφερε να τον περάσει και αυτόν στον δεύτερο γύρο. Ένα γύρο μετά ήταν η σειρά του Davalos που δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση στον Plessinger αλλά ούτε και στον Hill που ακολούθησε.

Από εκείνο το σημείο του αγώνα και μετά ο Plessinger έδειξε ότι έχει τον αγώνα στο τσεπάκι του, με τον Hill να ακολουθεί στη δεύτερη θέση και τον Decotis να συμπληρώνει το τρίτο σκαλί του βάθρου.

Έτσι ο Plessinger πήρε την πρώτη του νίκη για φέτος, ενώ η 2η θέση του Hill σήμανε και την λήξη του σερί νικών που είχε το οποίο σταμάτησε στις τέσσερις.

Επόμενος και 15ος αγώνας του πρωταθλήματος στις 22 Απριλίου, στο στάδιο Rice Eccles στην Salt Lake.

250SX (Western) – Κατάταξη αναβατών, Top 10
1. Aaron Plessinger, Yamaha
2. Justin Hill, Yoncalla, Kawasaki
3. Mitchell Oldenburg, KTM
4. Martin Davalos, Husqvarna
5. Shane McElrath, KTM
6. Jimmy Decotis, Honda
7. Hayden Mellross, Yamaha
8. Kyle Chisholm, Valrico, Honda
9. Cole Martinez, Rimrock, Yamaha
10. Justin Hoeft, Castaic, Yamaha

250SX (Western) – Βαθμολογία αναβατών, Top 10
1. Justin Hill, Kawasaki - 160
2. Aaron Plessinger, Yamaha - 142
3. Shane McElrath, KTM - 129
4. Martin Davalos, Husqvarna - 124
5. Jimmy Decotis, Peabody, Honda - 106
6. Austin Forkner, Kawasaki - 90
7. Dan Reardon, Yamaha - 82
8. Kyle Chisholm, Honda - 73
9. Cole Martinez, Yamaha - 64
10. Jeremy Martin, Honda - 55

Βίντεο



450

250

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 18:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA SX 2017, 13ος αγώνας St. Louis AMA SX 2017 - 15ος αγώνας, Salt Lake City »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon