.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 14:38

AMA SX 2017, 3ος αγώνας Anaheim II

 

1η νίκη για Dungey, τραυματίας ο Roczen!

 

Η επιστροφή στο Anaheim για τον τρίτο αγώνα της σεζόν, στις 21 Ιανουαρίου, επεφύλαξε μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη στους φίλους του Supercross καθώς ο μέχρι τώρα πρωταγωνιστής της μεγάλης κατηγορίας, Ken Roczen, τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι. Ryan Dungey και Justin Hill οι νικητές στις κατηγορίες 450 και 250 αντίστοιχα.

450SX


Στον μεγάλο τελικό της βραδιάς, ο εργοστασιακός αναβάτης της Red Bull KTM, Ryan Dungey, βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα και οδήγησε τον αγώνα από την αρχή μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας, κερδίζοντας έτσι τον πρώτο του αγώνα για την σεζόν. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο ομόσταυλος του Dungey, Marvin Musquin, ο οποίος έδειξε να μην θέλει να πιέσει για κάτι καλύτερο από αυτό –επηρεασμένος ίσως και από το συμβάν με τον Roczen – αν και προς το τέλος του αγώνα μείωσε τη διαφορά του από τον Dungey. Τρίτος στο πόντιουμ ανέβηκε ο ομόσταυλος του Roczen και εργοστασικός αναβάτης της Honda Cole Seely.

Πέρα από τη δίκαιη νίκη του Dungey, αυτό που θα μείνει από τη συγκεκριμένη βραδιά είναι ο σοβαρός τραυματισμός του –μέχρι τότε- πρωτοπόρου στη βαθμολογία Ken Roczen. Ο Γερμανός αναβάτης, έκανε κακή εκκίνηση στον αγώνα πέφτωντας στην 7η θέση. Από εκεί και πέρα όμως έβαλε το κεφάλι κάτω και έφτασε γρήγορα τους αναβάτες που βρίσκονταν μπροστά. Κυνηγώντας τον ομόσταυλό του, Seely, ο Roczen απογειώθηκε άγαρμπα σε ένα από τα σαμαράκια, εκτοξεύτηκε από τη μοτοσικλέτα του και έπεσε πολύ άσχημα στη κορυφή του τελευταίου σαμαριού. Αυτή η πτώση είχε σαν αποτέλεσμα την εξάρθρωση του αγκώνα του αλλά και τη δημιουργία πολλαπλών καταγμάτων από εκεί μέχρι και τον καρπό. Όλα δείχνουν ότι η υπόθεση τίτλος δυστυχώς πάει περίπατο για τον Roczen, στον οποίο και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πόσο καιρό θα μείνει εκτός.

Κατάταξη αναβατών 450SX, Top 10
1. Ryan Dungey (KTM)
2. Marvin Musquin (KTM)
3. Cole Seely (HON)
4. Cooper Webb (YAM)
5. Weston Peick (SUZ)
6. Joshua Grant (KAW)
7. Chad Reed (YAM)
8. Eli Tomac (KAW)
9. David Millsaps (KTM)
10. Blake Baggett (KTM)

Βαθμολογία αναβατών 450SX, Top 10
1. Ryan Dungey (KTM) , 69
2. Marvin Musquin (KTM) , 62
3. Cole Seely (HON) , 51
4. Ken Roczen (HON) , 51
5. Eli Tomac (KAW) , 44
6. Weston Peick (SUZ) , 43
7. David Millsaps (KTM) , 39
8. Joshua Grant (KAW) , 37
9. Cooper Webb (YAM) , 36
10. Jason Anderson (HUS) , 36



250SX


Διαφορετικό νικητή σε σχέση με τους δύο πρώτους αγώνες είχαμε και στην κλάση των 250. Πρώτος στο πέσιμο της καρό σημαίας βρέθηκε ο εργοστασιακός αναβάτης της Kawasaki, Justin Hill, ο οποίος πέρασε μπροστά στο τέλος του πρώτου γύρου, του μεγάλου τελικού, και παρέμεινε εκεί καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο πρωταγωνιστής των δύο προηγούμενων γύρων, Shane Mcelrath (ΚΤΜ) βρέθηκε στην 3η θέση, σε αυτή τη δεύτερη επίσκεψή του στο Anaheim, ενώ η δεύτερη θέση πήγε στον Aaron Plessinger, ο οποίος δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Hill.

Κατάταξη αναβατών 250SX, Top 10
1. Justin Hill (KAW)
2. Aaron Plessinger (YAM)
3. Shane Mcelrath (KTM)
4. Austin Forkner (KAW)
5. Martin Davalos (HUS)
6. James Decotis (HON)
7. Dan Reardon (YAM)
8. Tyler Bowers (YAM)
9. Joshua Hansen (HUS)
10. Jeremy Martin (HON)

Βαθμολογία αναβατών 250SX (West), Top 10
1. Shane Mcelrath (KTM) , 70
2. Aaron Plessinger (YAM) , 64
3. Justin Hill (KAW) , 63
4. Martin Davalos (HUS) , 54
5. Austin Forkner (KAW) , 47
6. James Decotis (HON) , 42
7. Jeremy Martin (HON) , 40
8. Tyler Bowers (YAM) , 33
9. Dan Reardon (YAM) , 32
10. Kyle Chisholm (HON) , 26

Βίντεο Highlights

450SX

 

250SX

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 15:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon