.
Κατηγορία AMA Supercross
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 16:02

AMA SX 2017, 2ος αγώνας San Diego

 

2Χ2 για Roczen και McElrath

 

Στο στάδιο Petco Park του San Diego, μπροστά σε ένα κοινό που ξεπέρασε τους 40.000 θεατές, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς για το πρωτάθλημα AMA SX.

Το κοινό έμεινε σίγουρα ευχαριστημένο αφού στη μεγάλη κατηγορία απόλαυσε μια δυνατή μάχη για την πρωτιά μεταξύ των Ken Roczen (Honda HRC) και Ryan Dungey (Red Bull KTM Factory Racing) με τον Γερμανό αναβάτη της Honda να επιβάλλεται τελικά του περσινού πρωταθλητή και να παίρνει τη δεύτερη σερί νίκη του.

Στην κατηγορία 250SX, ο Shane McElrath (Troy Lee Designs/Red Bull/KTM) συνέχισε επίσης από εκεί που σταμάτησε στο Anaheim, περνώντας ξανά πρώτος τη γραμμή του τερματισμού.

450SX

Στον μεγάλο τελικό της βραδιάς, ο Dungey έδειξε από την αρχή ότι θα παλέψει δυνατά για αυτή τη νίκη. Σε αντίθεση με τον αγώνα στο Anaheim, η εκκίνησή του ήταν εξαιρετική με αποτέλεσμα να στρίψει πρώτος (Holeshot), έχοντας κοντά πίσω του τον ομόσταυλό του Marvin Musquin αλλά και τον Roczen. Σύντομα ο Γερμανός κατάφερε να περάσει τον Musquin και να κολλήσει πίσω από τον Dungey, ασκώντας πίεση στον αναβάτη της KTM. Έκανε και την κίνησή του να περάσει μπροστά, η οποία όμως δεν στέφθηκε με επιτυχία και έτσι οι δύο αναβάτες διατήρησαν τις θέσεις τους για τους επόμενους έξι γύρους με τον Roczen να περιμένει την κατάλληλη στιγμή. Αυτή η στιγμή ήρθε στον 7ο γύρο, όταν ο Γερμανός εκμεταλλεύτηκε ένα μικρό λάθος του Dungey, βούτηξε στην εσωτερική και πέρασε μπροστά.

Ο Dungey δεν πήρε αψήφιστα τη δεύτερη θέση και προσπάθησε πολλές φορές να ανακτήσει την πρωτοπορία με τον Roczen να αντιστέκεται σθεναρά. Το κοινό απόλαυσε τη μάχη μεταξύ των δύο αναβατών, μέχρι τη στιγμή που ο αναβάτης της KTM έδειξε να συμβιβάζεται με το δεύτερο σκαλί του βάθρου. Εξαπέλυσε ωστόσο και μία τελική επίθεση, προς το τέλος του αγώνα εκμεταλλευόμενος και τους αργότερους αναβάτες που βρήκαν και οι δύο μπροστά τους: Ο Dungey μείωσε τη διαφορά του από τον Roczen και στους δύο τελευταίους γύρους έδωσε το 100% ξεσηκώνοντας το κοινό. Στο τελευταίο γύρο μάλιστα έφτασε δίπλα-δίπλα με τον αναβάτη της Honda, έχασε ωστόσο τη φόρα του και έτσι τελικός αποδέκτης της καρό σημαίας αναδείχθηκε ο Roczen.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Musquin, ο οποίος δεν απείλησε τους προπορευόμενους αλλά δεν απειλήθηκε κιόλας. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Roczen κερδίζει δύο νίκες σερί στην καριέρα του, ενώ έχει κερδίσει παράλληλα και τους τέσσερις από τους τελευταίους πέντε αγώνες που έχει τρέξει, αν συμπεριλάβουμε και την περσινή σεζόν. Για τον Dungey αυτό ήταν το 90ο βάθρο της καριέρας του, έχοντας παράλληλα τελειώσει του 35 από τους τελευταίους 37 αγώνες του στο πόντιουμ!

450SX
Κατάταξη αγώνα Top 10
1. Ken Roczen, Clermont, Fla., Honda
2. Ryan Dungey, Belle Plaine, Minn., KTM
3. Marvin Musquin, Corona, Calif., KTM
4. Jason Anderson, Rio Rancho, N.M., Husqvarna
5. Cole Seely, Sherman Oaks, Calif., Honda
6. Eli Tomac, Cortez, Colo., Kawasaki
7. Weston Peick, Wildomar, Calif., Suzuki
8. Davi Millsaps, Cairo, Ga., KTM
9. Chad Reed, Dade City, Fla., Yamaha
10. Justin Bogle, Cushing, Okla., Suzuki

450SX
Βαθμολογία αναβατών Top 10
1. Ken Roczen, Clermont, Fla., Honda - 50
2. Ryan Dungey, Belle Plaine, Minn., KTM - 44
3. Marvin Musquin, Corona, Calif., KTM - 40
4. Jason Anderson, Rio Rancho, N.M., Husqvarna - 36
5. Eli Tomac, Cortez, Colo., Kawasaki - 31
6. Cole Seely, Sherman Oaks, Calif., Honda - 31
7. Davi Millsaps, Cairo, Ga., KTM - 27
8. Weston Peick, Wildomar, Calif., Suzuki - 27
9. Josh Grant, Riverside, Calif., Kawasaki – 22
10. Justin Bogle, Cushing, Okla., Suzuki – 20

250SX

Δυνατός αγώνας έγινε και στην μικρή κατηγορία. Με το πέσιμο της καρό σημαίας ο αναβάτης που ξεχώρισε και κατάφερε να στρίψει πρώτος ήταν ο Jimmy Decotis (GEICO Honda) ακολουθούμενος από τους Martin Davalos (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing) και Dan Reardon (Yamalube/Star Racing Yamaha) με τον νικητή του πρώτου αγώνα, Shane McElrath, να βρίσκεται μόλις στην πέμπτη θεση.

Ο Decotis εκμεταλλεύτηκε το καθαρό πεδίο που είχε μπροστά του και κατάφερε να φτιάξει μια διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του με τον Davalos να κερδίζει τη μάχη με τον Reardon και να κατοχυρώνει προσωρινά τη δεύτερη θέση. Στον 4ο γύρο μάλιστα ο Reardon σημείωσε πτώση με τον McElrath να βγαίνει κερδισμένος και να περνάει τρίτος. Ο Davalos άρχισε να πιέζει τον Decotis από τα μέσα του αγώνα και μετά. Εξάλειψε τη διαφορά που τους χώριζε και στον 10ο γύρο έκανε την κίνησή του καταφέρνοντας παράλληλα να περάσει μπροστά. Το ίδιο έκανε και ο McElrath -Ο Decotis τερμάτισε τελικά 7ος- που ανέβαζε διαρκώς ρυθμό (στον ίδιο μάλιστα γύρο), ενώ οι αργότεροι αναβάτες που άρχισαν πλέον να βρίσκονται μπροστά τους τους καθυστέρησαν με αποτέλεσμα, στη μάχη του βάθρου, να μπουν και οι Justin Hill (Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki) και Aaron Plessinger (Yamalube/Star Racing Yamaha). Ωστόσο οι Davalos και McElrath “έδειχναν στους υπόλοιπους πως η μάχη για την καρό σημαία θα γίνει μεταξύ τους.

Ο McElrath κατάφερε τελικά να περάσει τον Davalos, στον 16ο γύρο, με τον αναβάτη της Husqvarna να υποκύπτει τελικά στον Hill αλλά και στον Plessinger που ακολουθούσαν, μένοντας έτσι εκτός βάθρου! Μάλιστα ο Hill εκμεταλλευόμενος τους αργότερους αναβάτες, πλησίασε τον McElrath κάνοντας και ανεπιτυχή κίνηση για προσπέραση στην τελευταία στροφή. Οι δυο τους τερμάτισαν με διαφορά μιας μοτοσικλέτας. Τώρα ο McElrath προηγείται με διαφορά 8 βαθμών του Plessinger με τους Hill και Davalos να ισοβαθμούν στην τρίτη θέση, 12 βαθμούς από την κορυφή.

Επόμενος αγώνας για το Monster Energy Supercross, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου.

250SX (Western Regional)
Κατάταξη αγώνα Top 10
1. Shane McElrath, Canton, N.C., KTM
2. Justin Hill, Yoncalla, Ore., Kawasaki
3. Aaron Plessinger, Hamilton, Ohio, Yamaha
4. Martin Davalos, Clermont, Fla., Husqvarna
5. Austin Forkner, Richards, Mo., Kawasaki
6. Jimmy Decotis, Peabody, Mass., Honda
7. Jeremy Martin, Millville, Minn., Honda
8. Phil Nicoletti, Cohocton, N.Y., Suzuki
9.     Hayden Mellross, Clermont, Fla., Yamaha
10.  Josh Hansen, Elbert, Colo., Husqvarna

250SX (Western Regional)
Βαθμολογία αναβατών Top 10
1. Shane McElrath, Canton, N.C., KTM - 50
2. Aaron Plessinger, Hamilton, Ohio, Yamaha - 42
3. Justin Hill, Yoncalla, Ore., Kawasaki - 38
4. Martin Davalos, Clermont, Fla., Husqvarna - 38
5. Austin Forkner, Richards, Mo., Kawasaki - 29
6. Jeremy Martin, Millville, Minn., Honda - 29
7. Jimmy Decotis, Peabody, Mass., Honda - 27
8. Tyler Bowers, Danville, Ky., Yamaha - 20  
9. Mitchell Oldenburg, Alvord, Texas, KTM - 18
10.  Dan Reardon, Menifee, Calif., Yamaha - 18

Φωτογραφίες

Bίντεο highlights 450SX & 250SX

450SX

 250SX

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 16:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA SX 2017, 1ος αγώνας Anaheim AMA SX 2017, 3ος αγώνας Anaheim II »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon