.
Κατηγορία AMA Motocross
Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 09:56

AMA Pro Motocross, 6ος αγώνας, Redbud

 

Roczen και Webb κυρίαρχοι

 

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που οι ΗΠΑ γιόρτασαν την Ημέρα Ανεξαρτησίας τους, το εθνικό πρωτάθλημα ΜΧ έκανε την επίσκεψή του στο Buchanan του Michigan και την πίστα Redbud. 

Εκεί ο Ken Roczen συνέχισε με έναν ζευγάρι νικών που τον έστειλε ακόμη πιο μακριά από κάθε άλλον στην κατάταξη, ενώ στα 250 κυβικά ο Cooper Webb με διπλή επικράτηση προσπέρασε τον Joey Savatgy στην κορυφή της βαθμολογίας. 

450ΜΧ


Ο Ken Roczen της Suzuki συνεχίζει να κεφαλαιοποιεί την απουσία του Ryan Dungey (KTM) λόγω τραυματισμού με συνεχείς νίκες που τον εδραιώνουν ως το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο. 

Στο Redbud ήταν απλά ακαταμάχητος σε αμφότερα τα σκέλη του διημέρου, κερδίζοντας το πρώτο με 10 δευτερόλεπτα διαφορά, ενώ στο δεύτερο η άνεσή του διευρύνθηκε στα 28 ολόκληρα δευτερόλεπτα από τον επόμενο τερματίσαντα. 

Ο Eli Tomac της Kawasaki ήταν απλά ο καλύτερος των υπολοίπων, με δύο δεύτερες θέσεις, μα είναι σαφές πως αδυνατεί να κυνηγήσει στη βαθμολογία τον Roczen που του έχει φύγει 58 βαθμούς μακριά. 

Αποτελέσματα 

250ΜΧ


Ο Cooper Webb ανέβασε τη Yamaha του δύο φορές στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο Redbud, την ώρα που ο ως τότε πρωτοπόρος της κατάταξης, Joey Savatgy (Kawasaki), έχανε έδαφος. 

Στο πρώτο αγώνα ο Savatgy τερμάτισε δεύτερος, αφήνοντας ελπίδες για μια καυτή μάχη στο επόμενο μέρος της παράστασης. Στον δεύτερο αγώνα ο Savatgy έφυγε πρώτος και οδήγησε αρχικά την κούρσα, άντεξε μια μικρή πτώση χωρίς να χάσει την πρωτοπορία, αλλά τη δεύτερη φορά που έπεσε έχασε τα πάντα και τερμάτισε 16ος. 

Κάπως έτσι ο Webb τον προσπέρασε στη βαθμολογία και πλέον βρίσκεται 11 βαθμούς μπροστά του – από 8 πίσω του που ήταν πριν από το Redbud. 

Αποτελέσματα 

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 10:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon