Κατηγορία AMA Motocross
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2011 12:44

AMA Motocross 2011 6ος γύρος, Red Bud

 

Αυξάνει την διαφορά ο Reed

 


Του Χρήστου Σώκου

Ακριβώς στην μέση του πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε ο αγώνας στην πίστα του Red Bud, ο οποίος θεωρείται ένας από τους καλύτερους, τόσο από άποψη προσέλευσης θεατών όσο και από την μορφή της πίστας. Το μαλακό, σχεδόν αμμώδες, τερέν ήταν άψογα προετοιμασμένο, αλλά με το πέρασμα των σκελών έγινε πολύ απαιτητικό αφού έβγαλε πολλά σαμάρια και λούκια.
Ο Chad Reed (Honda) κατάφερε να πάρει την τέταρτη φετινή του νίκη και να εδραιώσει για τα καλά την πρώτη θέση στην βαθμολογία.
Στην MX Lites ο Blake Baggett (Kawasaki) έδειξε ξανά την υπεροχή του (όπως και στον προηγούμενο αγώνα). Βέβαια η δεύτερη θέση του Dean Wilson (Kawasaki) συνεχίζει να τον κρατά πρώτο στην βαθμολογία.

Motocross Class


Εντυπωσιακά ξεκίνησε το πρώτο σκέλος ο Davi Millsaps (Yamaha) αφού βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα για επτά γύρους. Όσο χρειάστηκε δηλαδή ο Reed για να τον περάσει και αμέσως μετά και ο Ryan Dungey (Suzuki). Από εκεί και πέρα ο Reed κρατούσε γερά την πρώτη θέση παρά τις έντονες επιθέσεις του Dungey μέχρι και στον τελευταίο γύρο. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει τη νίκη ο Reed, δεύτερος ο Dungey και ο Millsaps στην καλύτερη του φέτος επίδοση τρίτος. Ο Villopoto είχε μία πτώση στην αρχή που τον ανάγκασε να συνεχίσει από την τελευταία θέση, χωρίς γείσο, μέχρι να φτάσει σε μία εντυπωσιακή ένατη.
Στο δεύτερο σκέλος όμως, ο Villopoto αποφασισμένος να μετριάσει το προηγούμενο άσχημο αποτέλεσμα, έφυγε μπροστά και με άνεση έμεινε εκεί μέχρι το τέλος. Δεύτερος επίσης άνετα ο Dungey, ενώ ο Reed με την τρίτη θέση του πήρε τη νίκη overall.

MX Lites


Ο Justin Barcia (Honda) ήταν αυτός που έφυγε μπροστά. Σε ένα κατηφορικό σημείο της πίστας όμως είχε μία άσχημη πτώση και έδωσε έτσι την ευκαιρία στον Ryan Sipes (Yamaha) να πάρει την πρωτοπορία. Τίποτα όμως δεν μπορούσε να σταματήσει τον Baggett, ο οποίος αύξανε διαρκώς την ταχύτητά του και πέρασε μπροστά μέχρι την πτώση της καρό σημαίας. Δεύτερος ο Dean Wilson αφήνοντας τελικά τον Sipes τρίτο. Ο Tyla Rattray έχασε κι άλλους βαθμούς με την πέμπτη θέση.
Στο δεύτερο σκέλος ο Baggett έδειξε από νωρίς την θέλησή του να κερδίσει, όπως εξάλλου και έκανε. Ξανά δεύτερος ο Wilson, ενώ ο Rattray αυτή την φορά τερμάτισε τρίτος. Για ένα ακόμα αγώνα οι αναβάτες της Pro Circuit Kawasaki σάρωσαν.

Αποτελέσματα

{arttinytable}

Motocross Class
1. Chad Reed HON
2. Ryan Dungey SUZ
3. Ryan Villopoto KAW
4. Brett Metcalfe SUZ
5. Mike Alessi KTM
6. Justin Brayton YAM
7. Andrew Short KTM
8. Davi Millsaps YAM
9. Kevin Windham HON
10. Christian Craig HON

 

MX Lites
1. Blake Baggett KAW
2. Dean Wilson KAW
3. Tyla Rattray KAW
4. Kyle Cunningham YAM
5. Broc Tickle KAW
6. Wil Hahn HON
7. Ryan Sipes YAM
8. Martin Davalos SUZ
9. Cole Seely HON
10. Scott Champion HON

{/arttinytable}

Βαθμολογία

{arttinytable}

Motocross Class
1. Chad Reed 268
2. Ryan Villopoto 252
3. Ryan Dungey 246
4. Brett Metcalfe 178
5. Davi Millsaps 173
6. Kevin Windham 172
7. Andrew Short 130
8. Christian Craig 119
9. Mike Alessi 115
10. Jake Weimer 112

 

MX Lites
1. Dean Wilson 258
2. Blake Baggett 244
3. Tyla Rattray 242
4. Eli Tomac 176
5. Kyle Cunningham 163
6. Broc Tickle 143
7. Justin Barcia 137
8. G Swanepoel 120
9. Cole Seely 112
10. Martin Davalos 111

{/arttinytable}

Φωτογραφίες


Video

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:32

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube