.
Κατηγορία Trial Ride
Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012 10:31

Παν.Π. Trail Ride 2012, 4ος Αγώνας Ειδυλλία 24 Ιουνίου

 


Καλοκαιρινό Ειδύλλιο

 






Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Rally Raid - Trail Ride 2012 επέστρεψε στην Αττική για μια καλοκαιρινή εξόρμηση στην «Ειδυλλιακή» περιοχή του Πατέρα, και των παραλιών του Κορινθιακού Κόλπου… Με εκκίνηση από την Μάνδρα η κατάληξη έγινε στην όμορφη παραλία της Ψάθας, σε ένα διαφορετικό σημείο από αυτό της αφετηρίας, κάτι που είχε να γίνει εδώ και χρόνια, και μας θύμισε τις παλιές εποχές των πρώτων Trail Rides.

Κατάληξη στην Ψάθα


Η διαδρομή ήταν ευχάριστη και γρήγορη, 115 χιλιόμετρα πάνω στον Πατέρα, στους πρόποδες του Κιθαιρώνα και των Γερανείων, ενώ η θέα προς τις Αλκυονίδες, τις παραλίες αλλά και προς τα Βαθυχώρια ήταν μαγευτική! Ελάχιστα ήταν τα δύσκολα σημεία που ταλαιπώρησαν τους συμμετέχοντες, καθώς η πολλή ζέστη δεν επέτρεπε τέτοιου είδους υπερβολές! Η σβέλτη και ασφαλής ειδική διαδρομή, σε συνδυασμό με το αεράκι που φύσαγε, έδωσε τις απαραίτητες νότες δροσιάς ώστε να φτάσουν οι αγωνιζόμενοι ξεκούραστοι στη παραλία!

Γιατί εκεί μας περίμεναν μπάνιο, δροσιστικά ποτά, μουσική και σουβλάκια, μέχρι την ώρα της απονομής! O Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας και το Δημοτικό Διαμέρισμα Βιλλίων αγκάλιασε και φιλοξένησε τον αγώνα μας με θέρμη, και στον τερματισμό στήθηκε μια πραγματική γιορτή με φαγητό, μπάνιο, ποτά και μουσική! Για αυτό βέβαια φρόντισε και όλο το Ψυχογιός Racing Team όπου με μια τεράστια νταλίκα – κινητό σπίτι – παρείχε όλες τις δυνατές ευκολίες για να στηθεί το όλο σκηνικό!

Αγωνιστικά

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Αλέξανδρος Σούγιαννης με Can Am DS 450 κέρδισε την γενική κατάταξη και την κατηγορία των Quad, όντας μάλιστα ταχύτερος από την δοθείσα μέση ωριαία, χρεωμένος ποινή προπορείας! Ο Τάκης Ιωνάς ήταν 2ος στα Quad, ενώ στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε μετά από πολύ καιρό ο Κώστας Γκανής με Hyosung TE 450, παρόλες τις τεχνικές αβαρίες που τον συνόδευσαν!

Ο Χάρης Καμαρούλιας με Yamaha WRF 280 ήταν ο νικητής στην κατηγορία Βετεράνων, όντας και 2ος γενικής! Η Τίμη Κυριακοπούλου με Husaberg FE 450 ήταν 2η, ακόμη ταλαιπωρημένη από το ταξίδι της στο Rally Albania, ενώ 3ος βετεράνος ήταν ο Χρήστος Βασιλακόπουλος με ΚΤΜ 350 ΕΧC.

O Γιάννης Κασωτάκης με Yamaha WR 450F, έκανε τον καλύτερο αγώνα του, κερδίζοντας την Enduro Class, όντας 3ος γενικής χάρη σε μια ποινή για τα όρια ταχύτητας! 2ος ήταν ο Άγγελος Παντελίδης με ΚΤΜ 450 EXC αυτή τη φορά, ενώ στη 3η θέση ανέβηκε ο Σταύρος Δαλδαβάνης με ΚΤΜ 450 ΕΧC επίσης!

Ιδανικός αγώνας για τα On-Οff με τον Νίκο Σπανό να παίρνει άλλη μια πανάξια νίκη με το καινούργιο ΚΤΜ 990 Αdventure. Ο Βασίλης Ψαρρός τον ακολούθησε 2ος με ΚΤΜ 640 LC4, ενώ 3ος ανέβηκε ο Άγγελος Γεωργόπουλος με Honda Dominator NX 650.

Στην κατηγορία GPS, o Χρήστος Σταμπολτζής με Can Am 1000 κέρδισε έναν ακόμη αγώνα, εμπρός από τα αδέλφια Γιώργο και Γιάννη Μεταξά, με Yamaha Raptor 700 και Can Am Bombardier 800 αντίστοιχα!
Στα αυτοκίνητα 4Χ4, οι Πέτρος Σιούτης – Κώστας Μακρής με Suzuki Jimny 1.8 είχαν μηδενικές ποινές στην επίτευξη της μέσης ωριαίας ταχύτητας, ενώ οι Γιώργος Στάικος – MITSOS ακολούθησαν με Daihatsu Feroza 1.6.

Αρωγοί του αγώνα

Εν αναμονή του επόμενου αγώνα μας, του Hellas Rally Raid - Serres Rally 2012, σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι.

Αρωγοί του αγώνα ήταν ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίων, το ΨΥΧΟΓΙΟΣ TYRES Racing Team, τα ελαστικά MALATESTA, η ΜΙCHELIN, η Jet Power, τα λιπαντικά Denicol, η Colori, η AMITEL A.E. και βεβαίως τα συστήματα Δορυφορικής Παρακολούθησης My-Track.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα περιοδικά MOTO, MotoΤρίτη και οι ιστοσελίδες www.motorsite.gr, www.to4x4.gr, www.dirt-bike.gr, www.Bikeit.gr και φυσικά το www.trailride.gr

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012 10:41

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon