.
Κατηγορία Trial Ride
Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010 14:49

Π.Π. Rally Raid - Trail Ride 2010 - 1ος αγώνας

 

Κάθε αρχή και… καλύτερη!

 


1ος Αγώνας Άγιοι Θεόδωροι 21 Φεβρουαρίου


Το Πρωτάθλημα Trail Ride 2010 ξεκίνησε στους Άγιους Θεόδωρους στις 21 Φεβρουαρίου, με έναν αγώνα που ήταν σημείο αναφοράς, αφού για πρώτη φορά στην Ελλάδα τέθηκε σε εφαρμογή το δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης σε Trail Ride και μάλιστα για τόσους πολλούς συμμετέχοντες!

Αγωνιζόμενοι και GPS

0 αγωνιζόμενοι που δεν πτοήθηκαν από την διαφαινόμενη έλλειψη βενζίνης κι έλαβαν μέρος στον αγώνα -47 στην μεγάλη Rally Raid διαδρομή και 23 στην δύσκολη – Enduro διαδρομή- ευχαριστήθηκαν τον αγώνα σε μια υπέροχη βόλτα πάνω στα Γεράνεια, που επεκτεινόταν μέχρι το Λουτράκι, με όμορφα και σε μερικές περιπτώσεις δύσκολα μονοπάτια, κάτω από έναν υπέροχο καιρό!

Τα «μάτια» της οργάνωσης ήταν διαρκώς στραμμένα πάνω τους, αφού, οι συμμετέχοντες εφοδιασμένοι με ένα ειδικό ατομικό GPS, «ειδοποιούσαν» διαρκώς για την θέση τους στο βουνό, κάνοντας ευκολότερο τον έλεγχο του αγώνα, την σωστή διέλευση από τα περάσματα της διαδρομής, αλλά και τυχόν λάθη στην πορεία τους! Το βασικότερο βέβαια είναι η άμεση και συγκεκριμένη επέμβαση ανά πάσα άτυχη στιγμή στο μέρος του προβλήματος, κάτι που γεμίζει σιγουριά και ασφάλεια οργανωτές και συμμετέχοντες!

Αφετηρία και τερματισμός ήταν τα όμορφα «Πευκάκια» για μια ακόμη φορά, ενώ η προετοιμασία του αγώνα από το Off Road Team και την ομάδα της ΛΕΜΑΘ έδωσε ένα έντονο χρώμα στον θεσμό που άνοιξε την αυλαία του εντυπωσιακά για μια ακόμη χρονιά, με την απονομή δίπλα στην θάλασσα…

Μεταγραφές και μετακινήσεις

Αρκετές αλλαγές τις κατηγορίες, εσωτερικές «μετακινήσεις» και «μεταγραφές», νέες μοτοσυκλέτες και νέες συμμετοχές, εντυπωσιακές εμφανίσεις όπως ένα ΚΤΜ 690 Rally κατευθείαν από το «Dakar», νέες ομάδες…!

Στην δύσκολη διαδρομή Hard Enduro των 105km, νικητής ήταν ο τοπικός Δημήτρης Τζωρτζάκης με ΚΤΜ 200 που έκανε έναν πολύ καλό αγώνα εντός έδρας και πήρε οριακά την νίκη από τον Βασίλη Μπούδρο με ΚΤΜ 450. Τρίτος –και πρώτος βετράνος- ήταν ο Σωτήρης Παπαϊωάνου με ΚΤΜ 450 επίσης, ενώ το βάθρο των μεγαλυτέρων σε ηλικία συμπλήρωσαν ο Ανδρέας Ανδρεαδάκης με ΚΤΜ 400 και ο Παντελής Ουλής με ΚΤΜ 450. Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γκλαβάς ήταν στην 6η θέση της γενικής και στην 3η θέση Hard Enduro, στην πρώτη του εμφάνιση σε τέτοιου είδους αγώνων!

Στην μεγάλη –Rally Raid- διαδρομή των 152km μεγάλος νικητής ήταν ο Μιχάλης Μπισμπιρούλιας με ένα παλιό Suzuki DR 350, μπροστά από τον Βασίλη Βαρβαγιάννη με KTM 525. Στην 3η θέση ήταν ο Παναγιώτης Τσουμάνης με ΚΤΜ 520. Στην κλάση για μοτοσυκλέτες έως 250cc, την τριάδα αποτέλεσαν oι Elvis Drini με KTM 250, ο Κώστας Χατζηγιαννάκης ΚΤΜ 200 και ο Θωμάς Κούνστμαν με ΚΤΜ 250 ΕΧCF.

Στα On-Off κέρδισε ο Ευθύμης Τσιάπας με ΚΤΜ 640 μπροστά από τον Σαμψών Αναστασόπουλο με ΚΤΜ Enduro 690 και τον Άγγελο Γεωργόπουλο με Honda Dominator 650.

O Μιχάλης Μιχαλακόπουλος ήταν ο γρηγορότερος στα Big On-Off πάνω σε ένα BMW HP2 1200, ακολουθούμενος από τον Νίκο Δωρή με ΚΤΜ 990 Adventure S και τον Γιάννη Κριθαρά με ΚΤΜ 950 Adventure.

Quad και τερματισμός

Στην κατηγορία Quad o Νίκος Καϊπάνος με Cougar 250 κατάφερε και επιβλήθηκε στο συναγωνισμό παρά το μικρό κυβισμό της μοτοσυκλέτας του! 2ος με μικρή διαφορά ήταν ο Τάκης Ιωνάς με Kawasaki  KXF 400 και 3ος ο Θανάσης Κοφινάς Kawasaki KFX 700.

Στην κλάση των GPS νικητής ήταν ο Στέλιος Τσατσαρώνης με Can Am Outlander 400, με τον Χρήστο Σταμπολτζή και τον Ισαάκ Αραμπατζάκη με Can Am 800 Renegade να συμπληρώνουν το βάθρο. Όμως, τα βλέμματα και το χειροκρότημα όλων κέρδισε η Σούλα Καραμηνά, με Can Am 800 Renegade επίσης, που στην πρώτη της παρουσία στους αγώνες τα κατάφερε μια χαρά! Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την καθιερωμένη πλέον γυναίκα των αγώνων αυτών, την Πολυτίμη Κυριακοπούλου που συμμετέχει με ένα Husaberg FE 390.

Σημαντική βοήθεια στην όλη προσπάθεια προσέφερε ο Δήμος Αγίων Θεοδώρων, η ΛΕΜΑΘ, όπως και οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού.

Αρωγοί του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Trail Ride 2010 είναι οι MAKAN Touratech Hellas, Red Bull, Denicol, Tyres & More, Michelin, Moto Patronos, Jet Power, Boss Travel. Χορηγοί επικοινωνίας θα είναι τα περιοδικά 0300, και ΜΟΤΟ Τρίτη, και οι ιστοσελίδες www.motorsite.gr, www.pitlane.gr, και φυσικά το www.trailride.gr

Φωτογραφίες

Αποτελέσματα


{
Loading...


Βαθμολογία


Loading...


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 09:19

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Π.Π.Rally Raid - 6o Trail Ride - Αττική 24/10 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon