.
Κατηγορία Ταχύτητα
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 15:01

Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2024, 1ος-2ος αγώνας, Σέρρες

Στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε ο 1ος και 2ος αγώνας του βαλκανικού πρωταθλήματος BMU με τον Αυστριακό Jan Mohr να καταρρίπτει το απόλυτο ρεκόρ της πίστας και 17 Έλληνες να συμμετέχουν.

Φωτογραφίες: BMU

Πάνω από 100 αναβάτες συμμετείχαν στον επιτυχημένο αγώνα του βαλκανικού πρωταθλήματος ταχύτητας που έγινε στις Σέρρες, με 17 από αυτούς να είναι Έλληνες σε όλες τις κατηγορίες, και μάλιστα τη χώρα μας, να κατακτά μία διάκριση, αυτή της πρώτης χώρας, τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή. 


Δημήτρης Καρακώστας (Honda)

Superbike

Ο Αυστριακός Jan Mohr με BMW M1000RR έγραψε ένα απίστευτο ρεκόρ πίστας στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, καθώς το Σάββατο 12/4 σημείωσε νέα κορυφαία επίδοση με 1.16.744, την οποία και συνέτριψε στο ζέσταμα (warm-up) του αγώνα της Κυριακής κατεβάζοντάς τη στα 1.16.375!


Jan Mohr (BMW)

Με τέτοια ταχύτητα δεν εκπλήσσουν φυσικά οι δύο νίκες του Mohr και στις δύο ημέρες του αγώνα, καθώς το Σάββατο τερμάτισαν πίσω του οι Δημήτρης Καρακώστας (Honda) και Martin Choy - ο Συνιώρης ήταν κανονικά 3ος μπροστά από τον Choy, αλλά μία ποινή 30" για jump start τον έριξε τελικά στην 7η θέση. Την Κυριακή πάλι ο Mohr ήταν πρώτος, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Σάκης Συνιώρης (Ducati) και ο Ρουμάνος Pivniceru Marian, ενώ ο Καρακώστας τερμάτισε 8ος αφού συμμετείχε με δανεική μοτοσυκλέτα..

Οι μόνες ελληνικές συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία ήταν οι Καρακώστας και Συνιώρης.


Άλεξ Παπαγεωργίου (Yamaha, #75)

Supersport

Στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας ο Άλεξ Παπαγεωργίου (Yamaha) πήρε τη δεύτερη θέση πίσω από τον Ρουμάνο Brascu Muresan Denis Anexandr και μπροστά από τον Βούλγαρο Axel Ismail, με έκτο τον Σπύρο-Μάριο Φουρθιώτη (Honda) και δέκατο τον Μενέλαο Κοντογιάννη (Honda).

Τη δεύτερη μέρα ωστόσο ο Παπαγεωργίου πήρε τη νίκη και μάλιστα τερμάτισε μόλις δύο δέκατα μπροστά από τον Φουρθιώτη, με τον Axel Ismail να ολοκληρώνει το βάθρο του αγώνα της BMU, και τον τέταρτο Κοντογιάννη να κλείνει το άτυπο ελληνικό βάθρο.

mavropoulos
Κώστας Μαυρόπουλος (Yamaha)

Supersport 300

Με δύο νίκες το Σάββατο και την Κυριακή (12-13/4) ο Κώστας Μαυρόπουλος με Yamaha R3 και τον άσο στο φέρινγκ ξεκίνησε θριαμβευτικά την υπεράσπιση του τίτλου του, γράφοντας και νέο ρεκόρ πίστας για την κατηγορία με το εντυπωσιακό 1.23.699 που πέτυχε στα πρώτα δοκιμαστικά το πρωί του Σαββάτου.

Δεύτερος και τις δύο μέρες αναδείχθηκε ο Τούρκος Mert Konuk ο οποίος έφαγε προειδοποίηση το Σάββατο για επιθετική και αντιαθλητική οδήγηση σε περιστατικό με τον Μαυρόπουλο, ενώ το τρίτο σκαλί των δύο βάθρων πήραν το Σάββατο ο Ρουμάνος Voines Mihai Alexandru και την Κυριακή ο συμπατριώτης του Teodorescu Razvan Gabriel.

CF-SP 125

e45b25db-cddb-403c-8543-77a66521589e.jpg

Στην μικτή αυτή κατηγορία συμμετείχαν 7 μοτοσυκλέτες του εννιαίου κυπέλλου CFMOTO με ηλιακιακό όριο έως 17 ετών, και μαζί με αυτούς, συμμετείχαν επίσης τα πέντε δίχρονα 125 καθώς και οι έξι Supersport 300 που δεν έπιασαν το 110% του ρεκόρ του Μαυρόπουλου. Εκεί, την Pole Position πήρε η Τζο Λαδά η οποία κέρδισε και τους αγώνες και τις δύο ημέρες ενώ στα CF, πρώτος το Σάββατο βγήκε ο Αντώνης Βεντούρας (12 ετών) και 4η η Τόνια Κορρέ (14 ετών), ενώ την Κυριακή, ο Βεντούρας είχε έξοδο και πτώση και η Κορρέ τερμάτισε 4η, παρά την παράτυπη προσπέραση που δέχτηκε με κίτρινη σημαία.

d6a5d1a6-40cf-4067-b003-cde8cbbaa5db.jpg

F 1000

Στην κατηγορία F 1000, είχαμε επίσης ελληνικές συμμετοχές με τον Βούλγαρο Ivan Kostadinov να κερδίζει και τον Γιώργο Παρασκευά να τερματίζει 2ος το Σάββατο και τους Νώντας Καρυώτης 7ος, Παναγόπουλος και Βέλλιος 13ος και 14ος. Την Κυριακή, ο Παρασκευάς έφυγε πρώτος και κράτησε την πρωροπορία μέχρι που ο τρίτος εμβόλισε το 2ο στην Κ1 και οι δυο μαζί τον Παρασκευά, που έστριβε, και τελικά να είναι πάλι ο Kostadinov που τερμάτισε 1ος, με τον Καριώτη να ανεβαίνει στην 2η θέση του βάθρου, τον Κατρατζάκη στην 7η και τον Παναγόπουλο στην 10η θέση. Ο Παρασκευάς τελικά τερμάτισε στην 22η θέση.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 23:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon