.
Κατηγορία Ταχύτητα
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 13:42

Παν. Π. Ταχύτητας 2017, 5ος αγώνας, Μέγαρα

 

Υπό ιδανικές συνθήκες

 

Ο 5ος Αγώνας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ - ΜΕΓΑΡΑ για το ΠΠΤ2017 (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας) έγινε σε μια ηλιόλουστη φθινοπωρινή μέρα, με ιδανικές καιρικές συνθήκες και αρκετούς θεατές για αγώνα που γίνεται Σάββατο.

Διαβάστε παρακάτω την περιγραφή του 5ου αγώνα των Μεγάρων για κάθε κατηγορία του ΠΠΤ 2017.

NEOI

ppt 5os agonas 2017 aponomi neoi

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την κατηγορία ΝΕΟΙ οδηγοί, με τον Νότη Παπαπαύλου να φεύγει μπροστά από την αρχή με Yamaha R3 και να κερδίζει άνετα τον 5ο συνεχόμενο αγώνα, ενώ ήδη είχε κατακτήσει τον τίτλο από την προηγούμενη αναμέτρηση. Πίσω του με ίδια μοτοσυκλέτα ο Βούλγαρος Mihail Florov έκανε επίσης μοναχικό αγώνα, ενώ ο 3ος Παναγιώτης Γκιζίνος κέρδισε τη μάχη από τον 13χρονο “Panic” Χρήστο Παπανικολάου.

Racing/SS300

ppt 5os agonas 2017 ss300 tsourounakis

Στην “διπλή” κατηγορία Racing/SS300 είχαμε νικητές στις δύο ξεχωριστές κατατάξεις τους Λέανδρο Ντότσικα (Yamaha TZ250) και Κώστα Τσουρουνάκη (KTM RC390) που ήρθε από τη Ρόδο με πολύ κόπο, για να πάρει τη νίκη στον πρώτο του Αγώνα! 

Supersport

Έχοντας μία διαφορά 6 βαθμών, ο Δημήτρης Καρακώστας έφτασε στα Μέγαρα έχοντας ως κύριο αντίπαλο τον Μιχάλη Κουτσουμπό, τον οποία θα έπρεπε να κρατήσει πίσω του για να διατηρήσει προβάδισμα και να οδεύσει για τον πρώτο του τίτλο.

Ο Κουτσουμπός έδωσε μάχη με τους Καρακώστα και Άλεξ Παπαγεωργίου και τελικά ο Καρακώστας ήταν αυτός που πέρασε μπροστά στην 1η θέση. Ο Κουτσουμπός προσπέρασε επιθετικά τον Καρακώστα στον τελευταίο γύρο, και πήρε αυτός την νίκη, μειώνοντας παράλληλα την διαφορά στον 1 βαθμό. Έτσι, ήταν ο τελευταίος, 6ος αγώνας του θεσμού, την Κυριακή, που θα έκρινε τον τίτλο.


Πίσω τους τερμάτισε ο Άλεξ Παπαγεωργίου, με τους Θεοφάνη Μίχα, Δημήτρη Παπαγγέλου και Σταύρο Τριντή να συμπληρώνουν το βάθρο.

ppt 2017 5os agonas megara

Superbike

ppt 5os agonas 2017 sbk

Στην κορυφαία κατηγορία SBK (Superbike) ο Άρης Γκιζίνος με Yamaha R1 προηγήθηκε και έκανε διαφορά γράφοντας 57.761, μέχρι που η αλυσίδα της μοτοσυκλέτας του παρέδωσε το πνέυμα της και οδήγησε τον οδηγό από τη Θήβα σε εγκατάλειψη. Ο Σάκης Συνιώρης με την Aprilia RSV4 έμεινε πρώτος με τον Σωτήρη Μπεγνή με Yamaha R1 να ακολουθεί. Ο Συνιώρης σιγά-σιγά δημιούργησε μια διαφορά ασφαλείας και πήρε τον 11ο τίτλο του με νίκη! Εντωμεταξύ ο Ιταλός Roberto Farinelli με Yamaha R1 έφτασε τον Μπεγνή, με τον οποίο είχε μια πολύ όμορφη μάχη. Ο Έλληνας αναβάτης, δύο γύρους πριν το τέλος, έκανε μια θαυμάσια προσπέραση στην 3η στροφή της πίστας και πήρε τη 2η θέση μπροστά από τον Ιταλό.

OPEN

ppt 5os agonas 2017 karyotoudis

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ ο Γιώργος Καρυωτούδης με Yamaha R1 ξεκίνησε δυνατά και έμεινε εκεί 1ος μέχρι το τέλος. Ο Νίκος Μούρτζης, με R1 επίσης, έδωσε μια ωραία μάχη και άντεξε στις επιθέσεις και την πίεση του Βαγγέλη Γεωργόπουλου με την Ducati 1098, παίρνοντας τις δύο επόμενες θέσεις της κατάταξης.

Αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά κατηγορία εδώ!

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 21:23

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon