.
Κατηγορία Supercross
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 10:43

Monster Energy Athens Supercross, 2η μέρα

 

Αυξημένο θέαμα, άπιαστος Peick!

 


Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

Ένας άπιαστος Weiston Peick πήρε άλλη μία πειστική νίκη, μπροστά στο ένθερμο κοινό. Το Jump show, οι ξένοι αλλά και οι βελτιωμένοι Έλληνες αναβάτες, αύξησαν το ενδιαφέρον την 2η μέρα του δημοφιλούς θεσμού.

Νέα ώρα, περισσότερος συναγωνισμός


Βασική διαφορά για την δεύτερη μέρα του Athens Supercross ήταν η διαφορετική ώρα, με την εκκίνηση του αγώνα να γίνεται στις 16:00 το απόγευμα. Αυτό, σε συνδυασμό με την απουσία βροχής κατά την έναρξη, έδωσε την ευκαιρία στους θεατές να γεμίσουν πάλι το στάδιο και να απολαύσουν ένα ωραίο απογευματινό event. Στις τρεις ώρες που διήρκησε ο αγώνας, εντύπωση μας έκανε ότι δεν έκανε κενό ώστε να βαρεθεί κάποιος μιας και το πρόγραμμα κύλησε ομαλά, όπως και το Σάββατο, την πρώτη μέρα του αγώνα. Ωστόσο, στα λίγα λεπτά μεταξύ των σκελών, ή ακόμη και στο στρώσιμο της πίστας, οι αναβάτες μπορούσαν να χαζέψουν στα περίπτερα που είχαν στηθεί εντός του χώρου του σταδίου, και να αγοράσουν προϊόντα σε προσιτές τιμές.
Για μία ακόμη φορά, την παράσταση έκλεψε το Jump Show με τους Andre Villa, Jonh McElroy και τον Νώντα Λογοθέτη να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, αλλά και του BMXάδες να κάνουν τα κόλπα τους έχοντας και αυτοί το δικό τους κοινό.

Πιέζουν οι ξένοι, κερδίζει ο Peick

Από τους ημιτελικούς φάνηκε ότι ο Weston Peick δεν θα είχε έναν εύκολο αγώνα. Τόσο ο Neugebauer, όσο και ο Richier τον πίεσαν με τον δεύτερο να χάνει χρόνο από πτώση και να συνεχίζει προσφέροντας θέαμα. Ο Neugebauer όμως πίεσε τον Peick και πήρε την νίκη στον ημιτελικό, δείχνοντας ότι θα είναι δυνατός αντίπαλος και για τον τελικό. Εντύπωση έκανε η προσπάθεια του Μανόλη Κρητικού jr ο οποίος όντας με δίχρονη 125 μοτοσυκλέτα πέρασε στον τελικό με αποφασιστικότητα.
Στον τελικό, με τον Richier να πέφτει νωρίς, ο Peick έφυγε δυνατά μπροστά και ήταν ο Neugebauer αυτός που φάνηκε ότι θα μπορούσε να πιέσει. Ο Γερμανός προσπάθησε πολύ, γύρναγε σε πιο γρήγορο ρυθμό αλλά η ταχύτητα του Peick στα σαμάρια ήταν ικανή να κοντράρει συνολικά το χρόνο του και να τον διατηρήσει μπροστά.  Ο Musquin πάλεψε πολύ να ανέβει στο βάθρο κάτι που κατάφερε τελικά, μιας και οι δύο πρώτες θέσεις απείχαν από την απόδοση του. Ο Peick κατάφερε άλλη μία νίκη και έφυγε με το συνολικό τρόπαιο και για τις δύο μέρες νίκης, που για πρώτη φορά είδαμε στο Athens Supercross. Όσον αφορά τους Έλληνες αναβάτες, ο Κουζής έπεσε ξανά πριν τα σαμάρια και έχασε εκεί λίγο χρόνο, αλλά μάζεψε γρήγορα την διαφορά που τον χώριζε από τους Λυρίου και Σκύβαλο και τερμάτισε για μία ακόμη φορά πρώτος στην άτυπη ελληνική κατάταξη. Ακολούθησαν οι Σκύβαλος, Παπίλας, Λυρίου, Ηλιόπουλος, και Κρητικός

Αποτελέσματα

1. PEICK WESTON ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΕ-PAPANIKOLAKIS RACING YAMAHA
2. NEUGEBAUER FILIP DK RACING-ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ KAWASAKI
3. MUSQUIN MICKAEL HONDA ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ HONDA
4. THOMAS JASON DK RACING-SUZUKI ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΕΒΕ SUZUKI
5. SIEBLER COLE HONDA ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ HONDA
6. RICHIER FLORENT KTM SEE-MICHELIN-KARIMALIS SERVICE KTM
7. ΚΟΥΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ HONDA ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ-GRC POWER FACTORY-PIRE HONDA
8. ΣΚΥΒΑΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ-ΓΑΛΑΤΗΣ-ANEK-SUPERFAST HONDA
9. ΠΑΠΙΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ HONDA ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ EXTRA PRODUCTS DENICOL HONDA
10. ΛΥΡΙΟΥ ΝΙΚΟΣ BLUE STAR-GRC POWER FACTORY SLRT KAWASAKI
11. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ KTM SEE-WWW.MBRACING.GR-CARBONE LORRAΙΝΕ KTM
12. ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΕ-MONSTER ENERGY-KRD YAMAHA

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 11:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Monster Energy Athens Supercross 2012, 1η μέρα Video - Athens Supercross - Cole Siebler »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon