.
×

Σημείωση

The was a problem converting the source image.
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/agonistiki_kinisi/agones_ellada/2011/supercross/1/
Κατηγορία Supercross
Κυριακή, 09 Οκτωβρίου 2011 03:13

Monster Energy Athens Supercross 2011 – 1η μέρα

Αναβάθμιση και μοναδικές παρουσίες!


Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

Συνολική αναβάθμιση χαρακτήρισε το φετινό Athens Supercross το οποίο, με την παρουσία και στήριξε της Monster Energy, μετονομάστηκε ανάλογα και έφερε νέες παρουσίες. Για πρώτη φορά στη χώρα μας εμφανίστηκε στον αγώνα ο Ricky Carmichael, ο θρύλος του αμερικάνικου motocross και supercross, αλλά και ο Edgar Torronteras, από τους πρώτους διδάξαντες του freestyle motocross. Πάνω από 8.000 θεατές απόλαυσαν το Σάββατο την ανανεωμένη εκδήλωση, η οποία περιελάμβανε μέσα σε όλα, και έκθεση μοτοσυκλέτας στον περιβάλλοντα χώρο.

Κορυφαίοι αναβάτες


Όπως ήταν αναμενόμενο, η αφρόκρεμα του ελληνικού motocross δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το event. Παναγιώτης Κουζής, Στέλιος Γαλατιανός, Μιχάλης Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Κοντολέτας, Μανώλης Σκύβαλος, Γιώργος Ηλιόπουλος, Τεο Ζερβός, Σπύρος Κεφαλλονίτης, Αλέξανδρος Γεωργαντάς, Ανάργυρος Τσαρνάς, αλλά και ο πανεμφανισθείς, Αλέξης  Παπανικολάκης, κ.α., είχαν να αντιμετωπίσουν πολύ γρήγορους, αλλά λιγότερους ξένους από άλλες χρονιές.
Με τους Weston Peick, Florent Richier, Thomas Ramette, Cedric Soubeyras, Ruis,  ο συναγωνισμός θα ήταν δύσκολος, αλλά και οι ευκαιρίες για διάκριση, λόγω των λίγων ξένων, περισσότερες.
Η παρουσίαση των αναβατών ξεκίνησε με τους Έλληνες για να περάσει στους ξένους και τελικά, να  συμπληρωθεί με αυτήν του Ricky Carmichael, ο οποίος έκανε βόλτα την πίστα με πολιτικά ρούχα. Αφού αποθεώθηκε, υποσχέθηκε ότι  την  επόμενη χρονιά θα επιστρέψει με όλο τον εξοπλισμό του προκειμένου να συμμετάσχει  κανονικά στον αγώνα.
Το πρόγραμμα  του αγώνα είχε ως εξής: Πραγματοποιήθηκαν τρία προκριματικά σκέλη, baby και junior αγώνας, δύο σκέλη ημιτελικών, επίδειξη freestyle motocross στο οποίο συμμετείχαν οι Edgar Torronteras, Remi Bizouard και ο Νώντας Λογοθέτης, ενώ μετά την επίδειξη  BMX, συνεχίστηκε το πρόγραμμα με τον αγώνα last chance για όσους είχαν μείνει εκτός τελικού, πριν περάσουμε στο τελευταίο, μεγάλο αγώνα, που θα αναδείκνυε τον αναβάτη της 1ης αγωνιστικής ημέρας. Την παράσταση έκλεψε ο Edgar Torronteras με τα μοναδικά εναέρια κόλπα του, ξεσηκώνοντας το κοινό σε κάθε άλμα πάνω από την μεγάλη ράμπα που είχε στηθεί για την περίσταση.

Μάχες από την αρχή


Με τον Στέλιο Γαλατιανό να πετάγεται μπροστά στο πρώτο σκέλος, και να δείχνει τα δόντια του στους Richier και Soubreyras, ξεκίνησαν οι προκριματικοί. Το επίπεδο των  Ελλήνων μέχρι  να  συνηθίσουν στους ρυθμούς αγώνα ήταν αναμενόμενα  πιο χαμηλό, αλλά με  το πέρασμα της ώρας έβρισκαν το ρυθμό τους.
Ο Soubreyras ήταν αυτός που επικράτησε τελικά, λίγο πριν ξεκινήσει το 2ο σκέλος, έτσι ώστε να περάσουν οι επόμενοι έξι, απευθείας στον τελικό. Εδώ, η μεγάλη μάχη μεταξύ των Rammete και Peick έληξε  υπέρ του πρώτου, ενώ στην 3η θέση βρέθηκε ο Κουζής. Η μεγάλη απόσταση του Κουζή από τους προπορευόμενους τον κράτησε σε αυτή τη θέση παρά την πτώση των δύο, στη μάχη για την πρώτη θέση. Ατυχία η πτώση και το σπασμένο πόδι του Δημήτρη Κοντολέτα, κάτι που τον κράτησε εκτός αγώνα σήμερα, αλλά δυστυχώς και στο ελληνικό πρωτάθλημα που προφανώς τον ενδιαφέρει πιο πολύ. Στην Junior, αναμφίβολα ο Μανόλης Κρητικός junior ήταν το πρόσωπο του αγώνα, μιας και έκανε αμέσως διαφορά από τους υπόλοιπους, δείχνοντας το ταλέντο του.
Ωστόσο, στα υπόλοιπα δύο σκέλη των ημιτελικών τα οποία κέρδισαν οι Weston και Soubreyras, τα βλέμματα τράβηξε η μάχη, επαφή και πτώση τελικά των Ramette και Soubeyras στο πρώτο σκέλος, που έδωσε ουσιαστικά και την νίκη στον Weston, όσο και αυτή των Τσαρνά και Κουζή.
Με τον Παναγιώτη Παπίλα, τον Μανώλη  Σκύβαλο, να έχουν μία πολύ καλή παρουσία, έμενε ο αγώνας  της τελευταίας ευκαιρίας πριν φτάσουμε στον μεγάλο τελικό. Εκεί, ο Ηλιόπουλος πετάχτηκε μπροστά αποφασισμένος για την νίκη, αλλά ο Παπίλας, αλλά και ο Παναγιωτόπουλος, είχαν αντίθετη άποψη. Η πίεση στον Ηλιόπουλο έφερε λάθη, και παρά το ότι πίεσε πολύ δυνατά, και μάζεψε αρκετά την διαφορά που τον χώριζε από την πρόκριση, τερμάτισε 3ος, μένοντας εκτός τελικού.

Μεγάλος τελικός


Τα μάτια  όλα συγκεντρώθηκαν από την  αρχή  στην μάχη των Ramette, Peick και Soubeyras, οι  οποίοι έστριψαν πρώτοι και ανέβασαν ρυθμό. Στην πρώτη στροφή, πολλοί αναβάτες ενεπλάκησαν και βρέθηκαν στο έδαφος με  αποτέλεσμα να καθυστερήσουν. Από αυτούς, γλύτωσε ο Γαλατιανός ο οποίος έδειξε πως μπορούσε στα ίσα να κοντράρει τους ξένους, κι έτσι άρχισε να κυνηγάει τον 3ο, Soubeyras. Οι δύο πρώτοι έδωσαν μοναδική μάχη για την πρώτη θέση και ένα λάθος  του Ramette, έδωσε στον Peick την δυνατότητα να περάσει μπροστά. Καθώς ο Soubeyras πίεζε,  ο Richier κατάφερε να περάσει τον Γαλατιανό ο οποίος έπεσε στην 6η θέση, ενώ, ταυτόχρονα ο Ruis ανέβηκε στην 4η. Ένας μοναδικός Soubeyras έδωσε πραγματική μάχη για να βρει ξανά το ρυθμό και να φτάσει κοντά στον Peick, ο περιορισμένος χρόνος όμως έδωσε την νίκη στον Weston Peick, τον άξιο νικητή της πρώτης μέρας του Monster Energy Athens Supercross. Πίσω από τον Γαλατιανό που ήταν ο πρώτος Έλληνας, τερμάτισαν οι Κουζής, Παπίλας, Σκύβαλος, Παπανικολάκης και Τσαρνάς. Ο Παναγιωτόπουλος εγκατέλειψε νωρίς, έπειτα από πτώση.  Την απονομή του μεγάλου τελικού έκανε ο μεγάλος Ricky Carmichael.

Φωτογραφίες


{gallery}agonistiki_kinisi/agones_ellada/2011/supercross/1/{/gallery}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Athens Supercross 2010 Monster Energy Athens Supercross 2011 – 2η μέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon