.
×

Σημείωση

The was a problem converting the source image.
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/agonistiki_kinisi/agones_ellada/2011/supercross/1/
Κατηγορία Supercross
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 02:41

Monster Energy Athens Supercross 2011 – 2η μέρα


Εμφανής βελτίωση των Ελλήνων!


Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

Σημαντική βελτίωση παρουσίασαν οι Έλληνες αναβάτες την 1η αγωνιστική ημέρα του Monster Energy Athens Supercross. Απέδειξαν έτσι, ότι παρά την αποχή τους από το άθλημα του Supercross, μαθαίνουν πάρα πολύ γρήγορα και γίνονται ανταγωνιστικοί. Ο Soubeyras πήρε σήμερα την νίκη με τον Παναγιώτη Κουζή να τερματίζει πρώτος Έλληνας στην 6η θέση.

Μεγάλη προσέλευση

Για μία ακόμη φορά το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας φόρεσε τα γιορτινά του και σήμερα Κυριακή, είχε περισσότερο κόσμο από χτες. Παρά το ξαφνικό μπουρίνι που κατέστρεψε τέντες και έλουσε τους ερχόμενους στον αγώνα θεατές, όλα κύλησαν ομαλά. Η καθυστέρηση της εκκίνησης του αγώνας δεν ήταν αρκετή να χαλάσει το θετικό κλίμα, μιας και οι αγωνιζόμενοι, Έλληνες και ξένοι, είχαν πολλή όρεξη σήμερα. Ειδικά οι Έλληνες, έχοντας μάθει πλέον καλύτερη την πίστα, έχοντας οδηγήσει ήδη αγωνιστικά μία ημέρα, είχαν την διάθεση να δείξουν τα δόντια τους από την αρχή. Για μία ακόμη φορά, είχαμε τρία σκέλη από τα οποία θα περνούσαν απευθείας στον τελικό οι έξι από τους δέκα, δύο ημιτελικούς από τους οποίους θα κέρδιζαν το εισιτήριο για τον τελικό οι πρώτοι δύο, και ο αγώνας τελευταίας ευκαιρίας, last chance, από τον οποίο περνάει μόνο ο πρώτος.
Ωστόσο, ενδιάμεσα στα σκέλη και πριν τον τελικό, έγινε ο αγώνας Junior στον οποίο πρωταγωνίστησε για μία ακόμη φορά ο Μανόλης Κρητικός Junior, παρά το ότι την εκκίνηση πήρε ο Τσεκούρας. Η πτώση και το χτύπημα του Νίκου Φανουράκη, ανάγκασε τους οργανωτές να διακόψουν τον αγώνα, και εκεί είδαμε όλα τα παιδιά να τρέχουν στο φορείο, αποδεικνύοντας πως εκτός πίστας, είναι όλοι ενωμένοι.
Πραγματοποιήθηκε επίσης επίδειξη BMX και freestyle motocross για μία ακόμη φορά, με τον Edgar Torronteras να κλέβει την παράσταση, και την πολύ καλή εμφάνιση, τόσο του Remi Bizuard αλλά και του Νότη Λογοθέτη, να ξεσηκώνουν τον κόσμο. Στο τέλος βέβαια, μία έκπληξη από τον Torronteras, ο οποίο έκανε πρόγραμμα dj με το στόμα, ξεσήκωσε το στάδιο!

Δυνατά σκέλη, έντονος συναγωνισμός


Από την εκκίνηση του πρώτου σκέλους φάνηκε το ανεβασμένο επίπεδο των αναβατών. Την εκκίνηση πήρε ο Στέλιος Γαλατιανός ακολουθούμενος από τον Richier, ο οποίος πέρασε γρήγορα μπροστά. Επίθεση έκανε σύντομα ο Cedric Soubeyras ο οποίος έπαιξε για την πρώτη θέση με τον Richier. Παρά τις προσπάθειες του Soubeyras και το block pass της τελευταίας στροφής, ο Richier ήταν αυτός που κέρδισε το πρώτο σκέλος. Πίσω τους τερμάτισε ο Γαλατιανός, με τους Παπανικολάκη, Γεωργαντά, Καράκη να κερδίζουν το εισιτήριο για τον τελικό.
Στο δεύτερο σκέλος, την εκκίνηση πήρε ο Ramette, τον οποίο ακολούθησε ο πολύ δυνατός Ανδρέου και ο Κουζής, ενώ κατόπιν του βρέθηκε ο χθεσινός νικητής του τελικού, Peick, Ο Κουζής πέρασε γρήγορα δεύτερος και ενώ ο Ανδρέου τον κυνηγούσε δυνατά, ο Peick στην προσπάθεια να περάσει, στην στροφή πέφτει στο μπερμ πριν τα μεγάλα σαμάρια, και του σβήνει η μοτοσυκλέτα. Αργεί να την βάλει μπροστά, όταν το καταφέρνει είναι στραβωμένο το τιμόνι, και καθυστερεί κι άλλο, και ξεκινάει τελευταίος. Ο Ramette είναι πρώτος, ο Κουζής ακολουθείται από τον Κεφαλλονίτη που έχει ανέβει και ο Μπετίνης έχει περάσει τον Ανδρέου. Ο Peick μένει εκτός τελικού και πάει για αγώνα δεύτερης ευκαιρίας, μιας και έχει ξεκινήσει τελευταίος και ο χρόνος δεν τον άφησε να ανέβει τις απαραίτητες θέσεις.
Στο τρίτο σκέλος, ο Ηλιόπουλος έκανε μία πολύ δυνατή εκκίνηση και αποφασισμένος για όλα, έφυγε μπροστά. Κατόπιν του βρισκόταν ο Ruis με τον Σκύβαλο πολύ κοντά του ενώ οι Παπίλας και Τσαρνάς ακολουθούν. Λίγο αργότερα, ο Ζερβός έχει μία πολύ άσχημη πτώση στα σαμάρια και βγαίνει εκτός αγώνα. Ο Τσαρνάς ανεβαίνει σταθερά, πλησιάζει τον Σκύβαλο, ο Ηλιόπουλος μένει πίσω κι έτσι τερματίζει πρώτος ο Ruis, με τους Τσαρνά, Σκύβαλο, Ηλιόπουλο, Παπίλα και Καμπούρη να περνάνε στον τελικό.

Ημιτελικοί για γερά στομάχια


Στους ημιτελικούς θα πέρναγαν μόνο οι δύο πρώτοι κάθε αγώνα. Κι έτσι, ο συναγωνισμός αναμενόταν συγκλονιστικός. Ramette, Ηλιόπουλος, Κεφαλλονίτης, Ruis, Γαλατιανός, Peick, πετιόνται μπροστά, και ο συναγωνισμός σηκώνει τον κόσμο στον αέρα. Με μεγάλη διαφορά προηγείται ο Ramette Με τον Ruis να έχει περάσει τους Έλληνες και να τον κυνηγάει. Ο Ηλιόπουλος βρίσκεται στην 3η θέση και έχει στο κατόπιν του τον Peick, και ο Γαλατιανός οδηγάει πολύ δυνατά. Το διπλό άλμα πριν το τραπέζι του τερματισμού, φέρνει τον Γαλατιανό πολύ κοντά με τον Παπίλα, ακουμπούν, και το δεξί μαρσπιέ του Γαλατιανού καρφώνεται στην αχυρόμπαλα. Η μοτοσυκλέτα κόβει απότομα ταχύτητα, η ανάρτηση συμπιέζεται πολύ στην προσγείωση του άλματος και φέρνει τούμπες η μοτοσυκλέτα μαζί με τον αναβάτη. Ο Γαλατιανός μένει στο έδαφος χτυπημένος, ο Παπίλας καταφέρνει και σηκώνεται. Ο αγώνας συνεχίζεται με κίτρινες σημαίες και οι αναβάτες απαγορεύεται να προσπεράσουν. Λίγο μετά, πέφτει και ο Ανδρέου στα σαμάρια, κι ενώ έχουν συμπληρωθεί οι εφτά απαιτούμενοι γύροι και ο Γαλατιανός είναι ακόμη στο έδαφος, ο αγώνας διακόπτεται. Μετράνε τα αποτελέσματα μέχρι εκείνη τη στιγμή, και ο Γαλατιανός που φεύγει με φορείο, είναι τελικά καλά στην υγεία του, με δυνατό χτύπημα στο πόδι, και μώλωπες σε όλο το σώμα.
Στον δεύτερο ημιτελικό, ο Richier φεύγει μπροστά, με τον Soubreyras και τον Παπανικολάκη να ακολουθούν, και πίσω τους τον Τσαρνά με τον Μπετίνη. Ο Τσαρνάς βρίσκεται πολύ κοντά στους δύο πρώτους που δίνουν μάχη σώμα με σώμα, με τον Soubeyras να περνάει τελικά μπροστά. Μία πτώση του Γεωργαντά τον θέτει εκτός μάχης για λίγο, ενώ δεν καταφέρνει τελικά να βρει το ρυθμό του στη συνέχεια. Ο Κουζής που έχει μείνει πίσω από την αρχή του αγώνα, καταφέρνει να ανέβει θέσεις, κι έτσι να περάσει αυτός στην τελική εξάδα.
Στον αγώνα της τελευταίας ευκαιρίας, ο Παπίλας με τον Καράκη και τον Μπετίνη δίνουν μάχη, την οποία τελικά κερδίζει ο Παπίλας και παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό.

Μεγάλος τελικός, αυξημένο θέαμα


Η έκπληξη στον τελικό ήρθε από τον Ηλιόπουλο, ο οποίος τόσο στα σκέλη, κι εδώ έκανε εκπληκτική εκκίνηση, κι έτσι τέθηκε επικεφαλής του αγώνα. Πίσω του, οι Soubreyras και Richier, ενώ στην πρώτη στροφή της εκκίνησης ενεπλάκησαν σε πτώση οι Καράκης, Σκύβαλος και Παπίλας. Στον πρώτο κιόλας γύρο ο Richier με τον Soubeyras είχαν περάσει μπροστά, όπως και ο Peick, μαζί με τον Ηλιόπουλο. Ακολουθούν οι Παπανικολάκης, Ramette, Κουζής, Ruis. Με τον Soubeyras να βρίσκεται μπροστά, τον Richier να ακολουθεί, ο Peick με τον Κουζή έχουν έρθει κοντά τους, και έχουν περάσει τον Ηλιόπουλο. Κάπου εκεί εμφανίζεται ο Τσαρνάς ο οποίος έχει φτάσει τον Παπανικολάκη και τον Ηλιόπουλο και κυνηγάει να τους περάσει. Ο Σκύβαλος τον περνάει και οι τέσσερις Έλληνες οδηγάνε τροχό με τροχό, μέχρι που ο Τσαρνάς έχει μία πτώση που τον κρατάει πίσω, αλλά συνεχίζει, έστω και χωρίς ελπίδα για διάκριση. Στην μάχη των τριών πλέον Ελλήνων έχει περάσει μπροστά ο Παπανικολάκης, με τον Σκύβαλο και τον Ηλιόπουλο να ακολουθούν, μέχρι την πτώση της καρό σημαίας.
Πρώτος τερματίζει ο Cedric Soubreyras ο οποίος παίρνει το αίμα του πίσω για την 2η θέση του Σαββάτου, ακολουθεί ο Richier και ο Peick, ο χθεσινός νικητής. Romette, Ruis, πρώτος Έλληνας ο Κουζής και πίσω του ο Παπανικολάκης, συμπληρώνουν την καλύτερες θέσεις, με τους Σκύβαλο, Ηλιόπουλο, Παπίλα, Τσαρνά, Καράκη, να τερματίζουν πίσω τους.
Δυνατές μάχες, μεγάλη άνοδος των Ελλήνων, ατυχίες και πτώσεις, έδωσαν στο φετινό Monster Energy Athens Supercross ένα μοναδικό χρώμα. Και του χρόνου!

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon