.
Κατηγορία Supercross
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010 00:30

Athens Supercross 2010 - 2η μέρα

 

Florent Richier!

 


Κυριακή 22/11/2010 - Ημέρα 2η


του: Ανδρέα Γκλαβά
Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

Σχεδόν παράλληλα με το πέσιμο του ήλιου στο βάθος της θάλασσας του Πειραιά, οι θεατές της δεύτερης μέρας του Athens Supercross του 2010, άρχισαν να γεμίζουν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το πρόγραμμα της βραδιάς ξεκίνησε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα. Μετά την εμφάνιση των Αρτέμη και Ευθύμη, ο βραχνιασμένος Αντώνης Λεκόπουλος, συνοδευόμενος από την γεμάτη ενέργεια Τζέην Σαμπανίκου καλωσόρισαν τον κόσμο της Κυριακής και όρισαν την έναρξη μιας ακόμη βραδιάς γεμάτης θέαμα.

Α’ Προκριματικό Σκέλος


Περισσότερο εξοικειωμένοι με τις δυσκολίες της πίστας και των αλμάτων από τους χθεσινούς αγώνες, οι είκοσι τέσσερις αναβάτες χωρισμένοι σε δύο ομάδες των δώδεκα δεν άργησαν να στηθούν στην μπάρα της εκκίνησης. Η απουσία του τραυματία Χρήστου Φωτόπουλου, στον οποίο ευχόμαστε ολόψυχα να έχει ταχεία ανάρρωση, έδωσε την ευκαιρία στον πρωταθλητή Κύπρου να πάρει μια θέση στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους.

Πρώτος έστριψε ο Γάλλος Julien Vanni (KTM), με τους Αμερικανούς Broc Sellards (Suzuki) και Cole Siebler (Honda) να τον κυνηγούν. Ένα λάθος, όμως, του Γάλλου οδήγησε σε σβήσιμο του κινητήρα της μοτοσυκλέτας του, κι έδωσε λίγους γύρους μετά την εκκίνηση το δικαίωμα στον Sellards να περάσει μπροστά και να κρατήσει την θέση του μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Χωρίς να φαίνεται να πιέζει ιδιαίτερα, στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Siebler, με τρίτο τελικά τον Vanni.

Β’ Προκριματικό Σκέλος


Όλα ήταν έτοιμα για τον επόμενο μεγάλο αγώνα της βραδιάς, το δεύτερο προκριματικό σκέλος. Μια εκπληκτική εκκίνηση έφερε τον Παναγιώτη Κουζή (Yamaha) να στρίβει πρώτος στην αριστερή στροφή και πρωτοπόρος του αγώνα να πηδά τα πρώτα άλματα με τον κόσμο να χειροκροτεί.

Ο Έλληνας αναβάτης έκλεισε τον πρώτο γύρο στην πρώτη θέση, και πραγματικά φάνηκε να δίνει τον καλύτερό του εαυτό, απέναντι σε αναβάτες σαφώς υψηλότερου επιπέδου. Ο πρώτος που τον πέρασε ήταν ο Γάλλος Florent Richier (Kawasaki), που βρέθηκε να οδηγεί φρενήρη ρυθμό μετά από μια μέτρια εκκίνηση.

Ακολούθησαν οι Stefano Dami (Honda) και Adam Chatfield (Suzuki), που όμως έπρεπε να παλέψει πολύ για να περάσει τον Έλληνα πρωταθλητή. Αυτή ήταν και η σειρά των αναβατών που τερμάτισε το σκέλος, με τον Richier να κερδίζει και τον Κουζή ξανά πρώτο στην λίστα των Ελλήνων.

Junior Cross


Μετά τους γύρους επίδειξης των νεότερων αναβατών του Baby Show, οι δέκα νεαροί συμμετέχοντες στον αγώνα του Junior Cross, στήθηκαν κανονικά στην μπάρα της εκκίνησης. Κι όσοι νόμισαν πως ο νικητής του χθεσινού αγώνα, Μανώλης Κρητικός Junior (Yamaha), θα είχε ένα εύκολο βράδυ, γρήγορα διαψεύστηκαν.

Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την εντυπωσιακή εμφάνιση του Κώστα Μπετίνη (Suzuki), ο οποίος πάλεψε και κατάφερε να φτάσει στον τροχό του Κρητικού. Ακολούθησαν δύο καυτοί γύροι, όμως τελικά ο Μπετίνης δεν κατάφερε να μείνει στην διεκδίκηση της νίκης, η οποία πήγε για δεύτερη βραδιά στον Μανώλη Κρητικό. Το μέλλον του Ελληνικού Motocross έδωσε δυναμικό παρόν στο Athens Supercross του 2010.

Last Chance


Προς μεγάλη χαρά των εντουράδων που βρέθηκαν στο στάδιο, ο Βασίλης Σιαφαρίκας επιλέγοντας να εκκινήσει από την εξωτερική γραμμή, έστριψε πρώτος στην αριστερή στροφή μετά την εκκίνηση και μάλιστα βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα της τελευταίας ευκαιρίας για σχεδόν δύο γύρους.

Πίσω του, άλλοι οχτώ Έλληνες μάχονταν για τη μία και μοναδική θέση που θα οδηγούσε στον μεγάλο τελικό. Ο Σιαφαρίκας δεν άντεξε στην πίεση, κι άφησε τον Αιγιώτη Γιώργο Ηλιόπουλο (KTM) να τον περάσει σχεδόν στα μισά του αγώνα. Οι δύο αναβάτες πέρασαν με αυτή την σειρά την γραμμή του τερματισμού, με τρίτο το Νικηφόρο Διακάκη από το Ηράκλειο της Κρήτης (Kawasaki).

Riders Challenge


Το ενδιαφέρον του κόσμου κατάφερε να κρατήσει σε υψηλά επίπεδα για άλλη μια φορά η διαδικασία των σκελών αποκλεισμού για το Riders Challenge, που πλαισιώθηκε και από την άκρως θεαματική νότα του πρώτου μέρους του Freestyle Motocross Show από τους τρείς ξένους και τον έναν (Honda), έδωσε την ευκαιρία στην τελική δυάδα του γεγονότος να βαφτεί με τα χρώματα της Γαλλικής σημαίας.

Οι Julien Vanni (KTM) και Florent Richier (Kawasaki) θα διεκδικούσαν το χρηματικό έπαθλο των 800 ευρώ και το δικαίωμα της επιλογής της καλύτερης σειράς εκκίνησης για τον μεγάλο τελικό. Η μπάρα έπεσε και οι δύο Γάλλοι ξεκίνησαν δυνατά, όμως μια επαφή τους στον πρώτο γύρο έφερε τον Richier στο έδαφος, ευτυχώς χωρίς καμία απώλεια.

Αυτό έκανε τον Vanni να κόψει τον ρυθμό του, οδηγώντας με ροή. Όμως ο Richier δεν άργησε να βρεθεί ξανά στην σέλα του KX450F του και πιέζοντας στο όριο κατάφερε να φτάσει και να περάσει τον Vanni λίγο πριν τον τερματισμό. Νικητής του Riders Challenge της Κυριακής χρήστηκε ο Florent Richier.

Ο μεγάλος τελικός


Έξι Έλληνες και έξι ξένοι αναβάτες στήθηκαν στην μπάρα της εκκίνησης για τον μεγάλο τελικό, λίγο πριν την εννέα το βράδυ. Ο νικητής του Σάββατου, Cole Siebler (Honda) σε ανοιχτές υποθέσεις με τους Florent Richier (Kawasaki) και Brock Sellards (Suzuki).

Κι ο Πάνος Κουζής (Yamaha) καλούμενος ξανά να ξεπεράσει τον εαυτό του κάνοντας το θαύμα απέναντι στους ξένους. Τελικά η εκκίνηση δεν ήταν τόσο καλή για τον Κουζή, που έμεινε στην έκτη θέση της κατάταξης του τελικού, χωρίς όμως να παραλείπει να κερδίσει τον τίτλο του ταχύτερου Έλληνα, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στην καριέρα του από το Athens Supercross.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς, ήταν ο Γάλλος Florent Richier, που πανηγύρισε τη νίκη του με ένα φαντασμαγορικό whip στο πέσιμο της καρό σημαίας. Δεύτερος ήταν ο Αμερικανός Siebler, με τον Vanni να τερματίζει στην τρίτη θέση. Το Freestyle Show έκλεισε την βραδιά με τον κόσμο να χειροκροτεί την προσπάθεια όλων και να ανυπομονεί για το Athens Supercross του 2011.

Φωτογραφίες

Αποτελέσματα

Δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά εδώ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Ανδρέας Γκλαβάς Γράφτηκε από Ανδρέας Γκλαβάς
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 20:02

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Athens Supercross 2010 - 1η μέρα Athens Supercross 2010 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon