Κατηγορία Scramble
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016 17:11

Περ.Πρωτάθλ. Scramble Νοτίου Ελλάδος, 4ος αγώνας, Σαραντάπηχο Κορινθίας

 

Πρωταθλητές σε ονειρικό περιβάλλον!

 

Του Νίκου Τσάγκλα

Σε ένα ονειρικό περιβάλλον σε υψόμετρο 1300 μέτρα τα μέλη της ιστορικής και πρόσφατα επαναδρα-στηριοποιημένης Μοτολέσχης Ξυλοκάστρου σχεδίασαν μια φανταστική μέσα στα έλατα διαδρομή την οποία ευχαριστήθηκαν οδηγοί και θεατές. Η επιτυχία και του τέταρτου αγώνα του θεσμού έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική χρονιά για το scramble στη Νότιο Ελλάδα, αποδεικνύοντας περίτρανα πως έχει καθιερωθεί και πως πρέπει να προσεχτεί ιδιαίτερα από Ομοσπονδία και σωματεία.

Οι πρωταθλητές

Με 56 μόνο συμμετοχές (πολύ λίγες για το θεσμό του Πρωταθλήματος Scramble Νοτίου Ελλάδος) διοργανώθηκε από την Μοτολέσχη Ξυλοκάστρου σε συνεργασία με την ΛΕ.Μ.Μ. ο τελευταίος αγώνας για το πρωτάθλημα Ν. Ελλάδος. 

Στον αγωνιστικό τομέα και στην κατηγορία Expert ο Μιχάλης Ντουζένης οδήγησε στους πρώτους γύρους τον αγώνα. Ένα πρόβλημα όμως στην μπροστινή του ανάρτηση όπως και η αέρινη και γρήγορη οδήγηση του Κίμωνα Καράμπελα (έκανε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα) τον έριξαν στην δεύτερη θέση του αγώνα με πρώτο τον Καράμπελα και τρίτο σε αρκετή απόσταση τον Παναγιώτη Κακολύρη.

Ο συναγωνισμός στην κατηγορία S1 εξελίχθηκε σε θρίλερ. Την εκκίνηση πήρε ο τοπικός Άρης Πυρλής ο οποίος οδήγησε την κατηγορία μέχρι το τέλος. Δεύτερος οδηγούσε τον αγώνα ο Αντρέας Θεοδώρου ο οποίος θα μπορούσε να κερδίσει το πρωτάθλημα αν τερμάτιζε πρώτος και αν ο πρώτος στη βαθμολογία Παναγιώτης Κορδονούρης τερμάτιζε στην πέμπτη θέση στην οποία ήταν μέχρι τους τελευταίους γύρους ή στην τέταρτη που τερμάτισε τελικά. Ο Θεοδώρου όμως δυστυχώς δεν ξεκίνησε καλά (τελευταίος, σχεδόν μαζί με την επόμενη κατηγορία) και παρόλο που πίεσε και έφτασε στην ρόδα του Πυρλή, δεν μπόρεσε να περάσει. Τρίτος με εξαιρετική οδήγηση ο Κώστας Νικίας. Χαρακτηριστικό του συναγωνισμού ήταν πως οι τρεις πρώτοι της κατηγορίας τερμάτισαν ο ένας στην ρόδα του άλλου. Πρωταθλητής στην κατηγορία για το 2016 ο Παναγιώτης Κορδονούρης.

Αναβάτες και σωματεία

Στην κατηγορία S2 και οι δύο προπορευόμενοι στο πρωτάθλημα Γιώργος Κυπραίος και Σταύρος Μπουζούκος, δεν συμμετείχαν λόγω τερματισμού. Το αγώνα κέρδισε ο Βαγγέλης Μπουρίκας με δεύτερο τον Θανάση Μούγιο (ο οποίος ισοβάθμισε στο πρωτάθλημα με τον Μπουζούκο αλλά μένει τρίτος λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων του Μποζούκου). Τρίτος ο τοπικός Βασίλης Κασκούτας. Πρωταθλητής κατηγορίας για το 2016 ο Γιώργος Κυπραίος.

Στην κατηγορία Senior ο τοπικός Βαγγέλης Ζαχαράτος τερμάτισε πρώτος με 12 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Παναγιώτη Αναστασόπουλο. Τρίτος τερμάτισε Δημήτρης Ραπατσουλέας με ένα γύρο διαφορά, ο οποίος δεν είχε λόγο να πιέσει μιας και ήταν ήδη πρωταθλητής στην κατηγορία.

Στην Β μη βαθμολογούμενη κατηγορία SB (της οποίας πρέπει να αναθεωρηθούν οι κανονισμοί συμμετοχής της) νικητής ήταν ο Δημόπουλος Σιδέρης με δεύτερο τον Δημήτρη Σαρανταυγά και τρίτο τον Ιωάννη Διαλίατση.

Πρωταθλήτρια σωματείων στο Scramble Ν.Ελλάδος για το 2016 η ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. με δεύτερο σωματείο τον Α.ΜΟ.Σ. και τρίτο τον Μ.Ο.Λ.Π.

Φωτογραφίες

Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016 18:29

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube