.
Κατηγορία Scramble
Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011 17:59

Πρωτ. Scramble 5ος αγώνας και 4ος δυτικής Ελλάδος – Στο Θέρμο


Με ένα σπάρο δύο τρυγόνια



Του Γιάννη Αθανασίου

Με αυτή την λαϊκή ρήση θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την δύσκολη αλλά επιτυχημένη κίνηση της ΟΜΕ και της νεοσύστατης λέσχης του Θέρμου , για την κοινή διοργάνωση του αγώνα scramble για το πανελλήνιο πρωτάθλημα και το κύπελλο Δυτικής μαζί.

Υποστήριξη από τους θεατές

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου σε μια όμορφη πλαγία του Θέρμου λίγο πιο έξω από το χωριό πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες scramble για το πανελλήνιο πρωτάθλημα και το κύπελλο Δυτικής Ελλάδος. Ο πολύ κάλος καιρός έφερε στην στην διαδρομή πάνω από 700 θεατές κατοίκους του Θέρμου (οι περισσότεροι) που υποστήριξαν τους αναβάτες οδηγούς που συμμετείχαν  από εκεί .
Ο καιρός ήταν καλός για τους θεατές όχι όμως και για τους οδηγούς επειδή σε πολλά σημεία η διαδρομή έβγαζε πολύ σκόνη και μερικές φορές ήταν επικίνδυνη. Η τοπική λέσχη κατέβρεξε αρκετό μέρος της διαδρομής (αρκετά δύσκολο και πολυέξοδο εγχείρημα) για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα , σε πολλά σημεία όμως ήταν δύσκολη η πρόσβαση του μηχανήματος και εκεί ήταν που έβγαζε αρκετή σκόνη. Η διαδρομή θα χαρακτηριζόταν αρκετά γρήγορη στυλ  endurο με ανοικτα κομμάτια και ενάμισι χιλιόμετρο μονοπάτι. Παρόλο που έφτανε τα έξι χιλιόμετρα, ο χρόνος έπεσε στο 4:34:619 και σε δυο σημεία τα μηχανάκια πέρναγαν με “σπασμένη” πέμπτη.

Αγωνιστικά SC1 και SC2

Στην SC1 ο άπιαστος Χρήστος Τομάρας (# 110) για άλλη μια φορά ξεσήκωσε τον κόσμο με τα περάσματα του. Τερμάτισε δεύτερος γενικής και κατέκτησε και τις δυο πρώτες θέσεις κρατώντας την πρωτιά και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο ξεφεύγοντας αρκετούς βαθμούς από τον δεύτερο. Την δεύτερη και την τρίτη θέση μετά από μεγάλη μάχη και από μια πτώση έκαστος την κατάκτησαν ο πολύ γρήγορος αναβατής από την Κέρκυρα με το ολοκαίνουργιο ΚΤΜ SX 150, Παναγιώτης Γραμμένος  (#117) και ο Γιαννιώτης οδηγός, Σταύρος Τζοβάρας (#111) που σε κάθε αγώνα είναι όλο και πιο γρήγορος. Άλλη μια μάχη έγινε πιο πίσω για την τέταρτη και πέμπτη θέση που ταυτόχρονα έκρινε την δεύτερη και τρίτη θέση του πανελληνίου και του κυπέλου. Ο Δημήτρης Ντούνης (# 123) ήταν μπροστά ώσπου στον πέμπτο γύρο τον πέρασε ο Ιωάννης Αθανασίου (#112) μετά από πτώση του πρώτου, ένα σκασμένο εμπρός ελαστικό όμως έκοψε τον ρυθμό του Αθανασίου  ρίχνοντας τον στην έκτη θέση πίσω από τον Σταύρο Τσιάγκο (#160). Μετά από σταθερή οδήγηση κατάφερε να ανέβει στην πέμπτη πάλι και να κρατήσει την δεύτερη στο πρωτάθλημα και το κύπελλο. Ο Ντούνης είναι δέκα βαθμούς πίσω του στο πρωτάθλημα και ο Τζοβάρας επτά πιο πίσω για το κύπελλο .  Στην έκτη θέση του πρωταθλήματος τερμάτισε ο Τσιάγκος και στην έκτη του κυπέλλου ο Σπύρος Κεφαλλινός (# 181).

Στην SC2 ο Μαρίνος Χάλλας (#277) από την Πάτρα ήταν ο πιο γρήγορος οδηγός της ημέρας και για τους δυο αγώνες χωρίς να αφήσει περιθώρια στον τοπικό ήρωα Γιώργο Σιάχο (#757). Αυτός ήταν δεύτερος και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο , και ήταν αυτός που αποθεώθηκε από τους συγκατοίκους του κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά και στην απονομή. Τρίτος για το πανελλήνιο ο Ιωάννης Μαργώνης (#205) από την Άμφισσα ενώ μετά από σκληρές μάχες στην τέταρτη και πέμπτη θέση ήταν οι Γεώργιος Κουρμπέλης (#266) και Χάρης Δημόπουλος (#211) από την Πάτρα. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Θανάσης Παπαθανάσης από την Άμφισσα.

Αγωνιστικά SC3 και Quad

Στην SC3, ο Φώτης Κοσπέτας (#360) από την Πάτρα έδωσε μεγάλη μάχη με τον Ιωάννη Τσανά (#315) από τις Σπέτσες αλλά τελικά βγήκε νικητής. Τρίτος για το πανελλήνιο και δεύτερος για το κύπελλο ήταν ο Δημήτρης Μπαλτάς (#312) ενώ τέταρτος για το πανελλήνιο ήταν ο Σταύρος Ιορδανίδης (#311) από την Θεσαλλονίκη. Την πέμπτη θέση του πρωταθλήματος και τρίτη κυπέλλου κατέκτησε ο Κων/νος Κοσταντής (#314) από την Κέρκυρα και έκτος μετά από μια άσχημη πτώση ο Σπύρος Βελέντζας (#370).
Για τη κατηγορία veteran η πρώτη θέση κρίθηκε στο νήμα με μόλις 4.362 δευτερόλεπτα να χωρίζουν τους οδηγούς. Νικητής ήταν ο Σπύρος Σταματόπουλος (#401) από την Κόρινθο και δεύτερος ο Κων/νος Παπαγεωργίου (#498) από την Πάτρα. Τρίτος ένα γύρο πίσω ο Νεκτάριος Καταμπας (#76) από την Αθήνα. Τέταρτος και πέμπτος  με μικρή διαφορά πάλι τερμάτισαν ο Χαρ/μπος Κατραντζής (#426) και Παναγιώτης Ζήκας (#403) ενώ στην έκτη θέση ο Ευθύμιος Ξηρός (#444).
Στα Quad άνετη η επικράτηση του Γιώργου Καπελη (#58) ένα λεπτό σχεδόν μπροστά από τον Γιάννη Ιωαννίδη (#7) και λίγο πιο πίσω ο Γιώργος Χαραλάμπους (#26). Μεγάλη μάχη και τερματισμός με ένα δεύτερο διαφορά από τους Μιχάλη Μπαμπανη (#91) και Αλέκο Κατσινελη (#2). Έκτος τερμάτισε ο Αποστολής Τριανταφύλλου από την Εύβοια.
Ωραίο χρώμα έδωσε στον αγώνα η απονομή στην πλατεία του χωριού με παρουσία πολλών θεατών και τοπικών παραγόντων του Θέρμου.

Φωτογραφίες



Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 20:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon