.
Κατηγορία Scramble
Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2010 13:28

Π. Π. Scramble ΟΜΕ 2010

 

Κυριακή στο βουνό

 

 

6ος Αγώνας, Αγ. Θεόδωροι

του Ανδρέα Γκλαβά

Κανέναν δεν άφησε παραπονεμένο για άλλη μια φορά η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Αγίων Θεοδώρων, που την περασμένη Κυριακή 28 Νοεμβρίου διοργάνωσε με επιτυχία τον έκτο αγώνα για το φετινό πρωτάθλημα Scramble της ΟΜΕ στην γνωστή περιοχή Βερόρι.
Με την στήριξη του Δήμου Αγ. Θεοδώρων, η διαδρομή που έχει πολλάκις στο παρελθόν χρησιμοποιηθεί σε αγώνες Enduro και Scramble δέχτηκε μερικές αλλαγές – βελτιώσεις, κυρίως στο χαμηλότερο και πιο απαιτητικό τμήμα της, και με φορά δεξιόστροφη κατάφερε να διασκεδάσει τους 75 αναβάτες, που παρά τις δύσκολες οικονομικά εποχές και τον δυστυχή διαχωρισμό των Ελλήνων αθλητών του scramble σε δύο στρατόπεδα (Ομοσπονδίες) για άλλη μια χρονιά το 2010, τίμησαν με την παρουσία τους τον θεσμό.
Ο αγώνας σημαδεύτηκε από την απουσία πολλών από τους πρωταγωνιστές των προηγούμενων διοργανώσεων της χρονιάς, κάτι που δυστυχώς έριξε το επίπεδο του συναγωνισμού.

Κατηγορία SC1


Οι 18 συμμετοχές της SC1 είναι ένα ενθαρρυντικό νούμερο, όμως η απουσία του Λεωνίδα Ροζάκη έδωσε την ευκαιρία στον Χρήστο Τομάρα από το Μεσολόγγι να διεκδικήσει πιο εύκολα τη νίκη. Ο Τομάρας, πραγματοποιώντας και τον ταχύτερο γύρο για την κατηγορία πέρασε πρώτος τον τερματισμό, με διαφορά λίγο μικρότερη των δύο λεπτών από τον Μιχάλη Ντουζένη. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Φοίβος Κολιοπάνος με Suzuki RM-Z 250.

Κατηγορία SC2


Ο αναβάτης που έκανε την έκπληξη σε μια guest συμμετοχή του στον φετινό θεσμό, ήταν ο πρωταθλητής Enduro (E3) του 2010, Γιώργος Μανωλίδης, που άφησε το αγαπημένο του Husaberg FE 570 και πάνω σε ένα Husaberg FX 450 ήταν ο απόλυτος νικητής του αγώνα, κερδίζοντας την κατηγορία SC2, αλλά και πετυχαίνοντας τον ταχύτερο γύρο της ημέρας. Ο μόνος αναβάτης που σε επίπεδο χρόνων μπόρεσε να ακολουθήσει τον Μανωλίδη, ήταν ο νεαρός Κίμων Καράμπελας, στην πρώτη του αγωνιστική συμμετοχή πάνω στη νέα του Gas Gas EC 250 Six Days, με την οποία πρόκειται να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Enduro του 2011. Ο Κίμωνας τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία Ε2, κι έδωσε έτσι πολλές υποσχέσεις για το μέλλον του με το Gas Gas. Τρίτος στην κατηγορία τερμάτισε ο Αιγιώτης Βασίλης Τσεκούρας.

Κατηγορία SC3


Το αήττητο στην φετινή σεζόν διατήρησε στους Αγ. Θεοδώρους ο Σάκης Δημόπουλος από την Πάτρα, ο οποίος με διαφορά σχεδόν τριών λεπτών από τον δεύτερο, Ανδρέα Μπεσίρη, σφράγισε τη νίκη. Στην διαδρομή των περίπου έξι λεπτών, ο Πατρινός αναβάτης (Δημόπουλος) οδήγησε σταθερά και αποφασιστικά, αφήνοντας τον μεγαλύτερο φετινό του αντίπαλο, Σταύρο Ιορδανίδη στην τρίτη θέση.

Κατηγορία SCVET


Ένας κοντινός στην πρωτεύουσα αγώνας από μια λέσχη που έχει αποδείξει πως προσφέρει ποιοτικές διοργανώσεις ήταν δύο αρκετά καλοί λόγοι για 13 βετεράνους αναβάτες να εμφανιστούν στους Αγ. Θεοδώρους. Και για τη νίκη, ο σχεδόν τοπικός (Κόρινθος) Σπύρος Σταματόπουλος, δύσκολα θα άφηνε κάποιον άλλο να την κατακτήσει. Πετυχαίνοντας και τον ταχύτερο γύρο της κατηγορίας, ο Σταματόπουλος άφησε στην δεύτερη θέση τον πολύπειρο εντουρά Δημήτρη Μουτσόπουλο, με τρίτο στην τελική κατάταξη τον Βασίλη Κολιόπουλο.

Κατηγορίες ATV - Quad


18 οι συμμετοχές στις δύο κατηγορίες των τετράτροχων, που συνεχίζουν να δοκιμάζονται στο πρωτάθλημα scramble της ΟΜΕ. Νικητής στην κατηγορία των Quad ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης, και στην κατηγορία ATV ο Νίκος Μήτσης. Το πρωτάθλημα scramble της ΟΜΕ συνεχίζεται και ολοκληρώνεται στην Πάτρα, στις 12 Δεκεμβρίου 2010.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 20:44

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Π.Π. Scramble AMOTOE - Πτολεμαϊδα Παγκρήτιο κύπελλο scramble »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon