.
Κατηγορία Motocross
Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 10:20

Παν.Πρωτάθλημα Motocross 2015, 7ος αγώνας, Δουνέικα

 

Capital control και στο motocross

 

 

Του Νίκου Τσάγκλα
Φωτογραφίες: Πένυ Τσάγκλα

Οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας επηρέασαν αρκετά τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αφήνοντας ανεξίτηλα τα σημάδια της οικονομικής κρίσης. Ο εξ αναβολής (από τον Ιούλιο λόγω του δημοψηφίσματος) αγώνας διοργανώθηκε επιτυχώς στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου από την ΔΙΑΘΛΗΣΗ στην πίστα των Δουνέϊκων Ηλείας παρουσιάζοντας όμως μειωμένο αριθμό συμμετοχών που κατά πολλούς οφείλεται στην οικονομική στενότητα που έχει παρουσιαστεί μετά την εφαρμογή των capital control.

Για μερικούς άλλους, στην καλοκαιρινή ανάπαυλα των αθλητών και μειωμένο βαθμολογικό ενδιαφέρον για κάποιους αναβάτες και για πολλούς άλλους, στους περιορισμούς που βάση κανονισμού θα ισχύσουν στα περιφερειακά πρωταθλήματα, κάνοντας έτσι αθλητές να μην δηλώσουν καν συμμετοχή, για να αποφύγουν να βαθμολογηθούν.
Η ΔΙΑΘΛΗΣΗ έβαλε τα δυνατά της και με βελτιώσεις στον αγωνιστικό αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο, κατάφερε κάτω από την υπερβολική για την εποχή ζέστη, να διοργανώσει έναν επιτυχημένο αγώνα.

Κατηγορία ΜΧ1


Όλοι περίμεναν την μάχη της κορυφής ανάμεσα στον πολυπρωταθλητή της κατηγορίας Παναγιώτη Κουζή και τον Δημήτρη Κοντολέτα. Ο Κουζής μετά την απουσία του από τον αγώνα των Γιαννιτσών βρισκόταν 10 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Κοντολέτα. Δυστυχώς η παρουσία του έμεινε μόνο στα χαρτιά καθώς ένα πρόβλημα υγείας δεν τον άφησε να συμμετάσχει.

Οι θεατές όμως χόρτασαν θέαμα από τον συναγωνισμό που υπήρξε και στα 2 σκέλη της κατηγορίας ανάμεσα στον Σκοπιανό H. Ilioski ο οποίος ταξίδεψε μέχρι τον Πύργο για να συμμετάσχει στον αγώνα και στον Δημήτρη Κοντολέτα. Ο Ilioski οδήγησε από την αρχή και τα δύο σκέλη του αγώνα.

Στο πρώτο σκέλος οδήγησε στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος χωρίς να απειληθεί από κανέναν. Στα μισά του πρώτου σκέλους ο Δημήτρης Βαγγελάκος κάνοντας άλλη μια καλή εμφάνιση κατάφερε να περάσει στην δεύτερη θέση και να αφήσει τον Δημήτρη Κοντολέτα που έκανε αγώνα τακτικής για να σιγουρέψει το πρωτάθλημα στην τρίτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος ο Κοντολέτας ξεκίνησε πιο επιθετικός και εκμεταλλευόμενος ένα λάθος του Ilioski στην μέση του σκέλους, πέρασε μπροστά και οδήγησε μέχρι το τέλος στην πρώτη θέση με τον Σκοπιανό αναβάτη δεύτερο.

Ο Βαγγελάκος φάνηκε κουρασμένος και δεν κατάφερε να επιβληθεί του δυνατού σε αυτό το σκέλος Ηλιόπουλου ο οποίος τερμάτισε στην τρίτη θέση με τον Βαγγελάκο τέταρτο. Στο σύνολο της ημέρα πρώτος ήρθε ο Ilioski με δεύτερο τον Κοντολέτα, τρίτο τον Βαγγελάκο και τέταρτο τον Ηλιόπουλο. Ο Κυριάκος Κότης τερμάτισε και στα 2 σκέλη στην πέμπτη θέση μακριά από τον καλό του εαυτό. Έκτος τερμάτισε ο Σκοπιανός Goche Tomovski.

Κατηγορία ΜΧ2


Η παρουσία του πρωταθλητή της κατηγορίας Γιάννη Τουρατζίδη δεν άφηνε πολλά περιθώρια στους αντιπάλους του για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Ο Τουρατζίδης συμμετείχε στον αγώνα τιμώντας τους συναθλητές του και τον τίτλο του φορώντας τον άσσο. Στο πρώτο σκέλος έφυγε μπροστά από την αρχή και τερμάτισε εκεί ανενόχλητος. Στο δεύτερο σκέλος είχε μια πτώση στην οποία τραυμάτισε τον ώμο του, αλλά κατέφερε από την τρίτη θέση που βρέθηκε να ανέβει ξανά στην πρώτη.

Δεύτερος στον αγώνα ο Νίκος Λυρίου (4-2) ο οποίος είχε μια πτώση στο πρώτο σκέλος ενώ στον δεύτερο οδήγησε τον αγώνα μετά την άτυχη στιγμή του Τουρατζίδη χωρίς όμως να καταφέρει να το εκμεταλλευτεί και να κερδίσει το σκέλος. Τρίτο του αγώνα ο Γιάννης Μόσιος (3-3) ο οποίος και αυτός αντιμετώπισε προβλήματα από πτώσεις. Τέταρτος ο Φραγκίσκος Ζούνης (5-4) με πέμπτο των Φυσέκη (6-5) και έκτο τον Νίκο Ξένο (7-6).

Κατηγορία ΜΧ 2Τ


Στην υποκατηγορία ΜΧ2Τ δυστυχώς είχαμε μόνο 2 συμμετοχές με πρώτο τον Φραγκίσκο Ζούνη ο οποίος πήρε και το πρωτάθλημα στην κατηγορία, και δεύτερος ο Δημήτρης Τουρατζίδης, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στο πρωτάθλημα. Από τους υπόλοιπους σε άλλους αγώνες αθλητές της κατηγορίας δεν συμμετείχε κανείς, θεωρώντας ίσως πως δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Κατηγορία ΟΡΕΝ


Στην ΟΡΕΝ ο Σταμάτης Δημολιάνης ήρθε με προβάδισμα 10 βαθμών και κατάφερε να κερδίσει και τα δύο σκέλη του αγώνα και να πάρει το τρίτο του πρωτάθλημα στην κατηγορία. Ο Χρήστος Τομαράς παρόλο που πήρε και τις δύο εκκινήσεις δεν κατάφερε να αντισταθεί στην επίθεση του Δημολιάνη και τερμάτισε δεύτερος και στα δυο σκέλη του αγώνα, όπως και στο πρωτάθλημα. Τρίτος στον αγώνα και στο πρωτάθλημα ο Φίλιππος Γιακουμάκης (4-3) με τέταρτο τον τοπικό Γιάννη Καυκά (3-6), πέμπτο τον εορτάζοντα Βασίλη Μπαμπά (5-5) και έκτο τον Κώστα Γκόσκινο (6-7)

Κατηγορία ΜΧ 85


Η μεγάλη μάχη έγινε σε αυτή την κατηγορία. Ο Άγγελος Βογιατζής κατάφερε να κερδίσει και τα δύο σκέλη και να ισοφαρίσει την διαφορά των έξι βαθμών που είχε από τον Ανδρέα Ανδρέου. Στο πρώτο σκέλος είχε μια πτώση αλλά εκμεταλλευόμενος μια άσχημη στιγμή του Ανδρέου κατάφερε να περάσει ξανά στην πρώτη θέση. Στην απόλυτη ισοπαλία σε βαθμούς, νίκες και δεύτερες θέσεις επικράτησε του Ανδρέου και πήρε τον τίτλο λόγω τη νίκης του στο τελευταίο σκέλος. Ο Αντρέας Αντρέου (αρκετά μικρότερος σε ηλικία από τον Βογιατζή) με μια καταπληκτική οδήγηση έχασε στα σημεία τερματίζοντας δεύτερος στον αγώνα, όπως και στο πρωτάθλημα. Τρίτος ο Κωνσταντίνος Ευαγγελόπουλος (3-3), τέταρτος ο Γιώργος Καρυώτης (4-4) και πέμπτος ο Αλέξανδρος Κατσιαβριάς (5-5)

Κατηγορία ΜΧ 65


Ο Αντώνης Σάγμαλης κέρδισε και τα δύο σκέλη του αγώνα κερδίζοντας τον τίτλο του πρωταθλητή αήττητος. Δεύτερος στον αγώνα και το πρωτάθλημα ο Μάριος Κανάκης (2-3) και τρίτος ο Δημήτρης Καλαθάς (3-4).Τέταρτος μετά από πτώσεις ο Νίκος Κανελλόπουλος (4-5), πέμπτος ο Μιχάλης Σαραντινούδης (0-2) και έκτος ο Στάθης Δημητρόπουλος (5-0)

Κατηγορία Quad


Ο Μπίρλης (1-1) κέρδισε και τα δύο σκέλη της κατηγορίας αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό να του δώσει τον τίτλο μιας και ο Κώστας Ντούζος (2-2) παρά τις μέτριες εκκινήσεις του έκανε αγώνα τακτικής και καταφέρνοντας να περάσει και στα δύο σκέλη στη δεύτερη θέση εξασφάλισε το πρωτάθλημα της κατηγορίας. Τρίτος στον αγώνα ήταν ο Απόστολος Τριανταφύλου (3-3), τέταρτος ο Ζαχαρίας Χριστόπουλος (5-4), πέμπτος ο Αλέξανδρος Κατσινέλης (4-5) που κράτησε και την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, και έκτος ο Δημήτρης Κρυσταλογιάννης (7-6).

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 10:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon