.
Κατηγορία Motocross
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 08:31

Παν.Π.Motocross 2015, 2ος αγώνας, Σέρρες

Κουζής και Αρβανίτης στην κορυφή!

 

Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: Κων/νος Παπαδόπουλος, Πάνος Γιαλιτάκης, mxin.gr

Ο δεύτερος αγώνας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross διοργανώθηκε στις Σέρρες, για πρώτη φορά μέσα στην πίστα του αυτοκινητοδρομίου, εκεί όπου είχε γίνει και ο τελικός motocross στο International Six Days Enduro, το 2008. Παναγιώτης Κουζής (ΜΧ1) και Γιώργος Αρβανίτης (ΜΧ2) κέρδισαν και τα δύο σκέλη των κατηγοριών τους, ενώ οι Σταμάτης Λυρίου (ΟΡΕΝ), Alex Dimitrov (ΜΧ85) και Αντώνης Σάγμαλης (ΜΧ65) ήταν οι νικητές των υπόλοιπων κατηγοριών.

Κατηγορία ΜΧ1 - Κουζής x 2


Στο δύσκολο αμμώδες τερέν της πίστας των Σερρών, ο Παναγιώτης Κουζής κατάφερε να κερδίσει και τα δύο σκέλη της κατηγορίας, παρά το ότι ο Δημήτρης Κοντολέτας πήρε τις εκκινήσεις. Ο ρυθμός του Κουζή ήταν πιο γρήγορος κι έτσι ο Κοντολέτας αρκέστηκε στις δεύτερες θέσεις της κατηγορίας και στα δύο σκέλη.
Οι Νίκος Λυρίου και Άρης Τσαρνάς μοιράστηκαν τις 3-4 θέσεις, με τον Τσαρνά να τερματίζει 3ος στο 1ο σκέλος και τον Λυρίου 3ος στο 2ο σκέλος - θέσεις που τους έδωσαν τελικά ισοβαθμία., αλλά τον Λυρίου τελικά στην 3η θέση, λόγω καλύτερου τερματισμού στο 2ο σκέλος. Πίσω τους, ο Γιώργος Ηλιόπουλος ήταν αυτός που πήρε δύο 5ες θέσεις, με τον νικητή της γενικής κατάταξης στον 1ο αγώνα του πρωταθλήματος Enduro δύο εβδομάδες πριν, Δημήτρη Βαγγελάκο, να συμπληρώνει και στα δύο σκέλη την εξάδα.

Κατηγορία ΜΧ2 - Αρβανίτης x 2


Μέσα στην έδρα του, ο τοπικός Γιώργος Αρβανίτης κέρδισε τα δοκιμαστικά του Σαββάτου και έθεσε υποψηφιότητα για την πρώτη θέση του αγώνα. Στα δύο σκέλη, κατάφερε να κερδίσει δύσκολα με τον Παναγιώτη Παπίλα, νικητή του προηγούμενου αγώνα στην Χαλκίδα, να τον πιέζει, κερδίζοντας και τις δύο εκκινήσεις. Ο Παπίλας εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη στον ένα σκέλος και στο δεύτερο, τερμάτισε δεύτερος, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από την κορυφή της βαθμολογίας. Ο Γιάννης Τουρατζιδης τερμάτισε 2ος και 3ος με τους Βούλγαρους Valentin Roglev και Ljumbomir Vasev να τερματίζουν τελικά 3ος και 4ος συνολικά στον αγώνα. Στην τελική βαθμολογία, ο Γιάννης Μόσιος τερμάτισε πέμπτος με τερματισμούς 8ος και 4ος, με τον Hakam Halmi στην 6η θέση. Μηχανική βλάβη είχε και ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς που εγκατέλειψε και αυτός από μηχανική βλάβη στο πρώτο σκέλος της κατηγορίας.

 Κατηγορία ΜΧ2Τ


Δύο σκέλη κέρδισε και ο Φραγκίσκος Ζούνης στην κατηγορία δίχρονων MX με τον Νίκο Δεμερδεσλή να τερματίζει 3ος και 2ος αντίστοιχα, με τον Δημήτρη Τουρατζίδη 2ος και 3ος αντίστοιχα - η 2η θέση συνολικά πήγε τελικά στον Δεμερδεσλή. Τέταρτος τερμάτισε ο Φώτης Κόλιας, περσινός πρωταθλητής MX85 / Junior με δύο τερματισμούς στην 4η θέση, και πέμπτος συνολικά ο Παναγιώτης Αλετράς με δύο τερματισμούς στην 5η θέση

 Κατηγορία ΟΡΕΝ - Λυρίου x 2


Άλλες δύο νίκες είχαμε στην κατηγορία από τον ίδιο αναβάτη, με τον Σταμάτη Λυρίου να μην ξεκινάει καλά, αλλά να τερματίζει τελικά και στα δύο σκέλη στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Σταμάτης Δημολιάνης τερμάτισε 2ος και 3ος με τον Χρήστο Τομάρα να τερματίζει 4ος και 2ος και να παίρνει περισσότερους βαθμούς συνολικά.
Ακολούθησε ο Φίλιππος Γιακουμάκης με τερματισμούς στην 5η και 4η θέσεις, και τον Αλέκο Καρανάση στην 5η και 6η, που του έδωσε την 5η θέση συνολικά, και τον Γιώργο Μανδάνη να συμπληρώνει την εξάδα, με τερματισμούς στην 7η και 6η θέσεις.

 Κατηγορία ΜΧ85 - MX65


Με την πίστα των Σερρών να βρίσκεται δίπλα στην Βουλγαρία, είχαμε συμμετοχές που πρωταγωνίστησαν στα MX85. Ο Alex Dimitrov κέρδισε και τα δύο σκέλη της κατηγορίας MX 85 με τους Ανδρέα Ανδρέου να παίρνει δύο δεύτερες θέσεις και τον Άγγελο Βογιατζή δύο 3ες.
Στα MX 65, ο Αντώνης Σάγμαλης κέρδισε δύο φορές ενώ οι Δημήτρης Καλαθάς και Μάριος Κανάκης ισοβάθμισαν με τελικό νικητή τον Καλαθά που είχε καλύτερο τερματισμό στο δεύτερο σκέλος.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 23:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon