.
Κατηγορία Motocross
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 22:03

Παν.Π.Motocross 2015, 1ος αγώνας, Χαλκίδα

 

Λασπόλουτρα με δυνατό συναγωνισμό!

 

Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: Θανάσης Ξένος

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς ολοκληρώθηκε για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross, στην Χαλκίδα, με την λασπωμένη πίστα να αυξάνει το θέαμα και να δυσκολεύει τους αναβάτες. Νικητές οι Παναγιώτης Κουζής (MX1), Παναγιώτης Παπίλας και Γιάννης Τουραντζίδης (MX2), Σταμάτης Λυρίου και Σταμάτης Δημολιάνης (Open), Άγγελος Βογιατζής (85cc), Αντώνης Σαγμαλής (65cc).
Παρά τις δύσκολες συνθήκες του αγώνα, αλλά και τις προβλέψεις για κακοκαιρία, κοντά στους 1000 θεατές βρέθηκαν στον πρώτο αγώνα της χρονιάς για το Motocross, στην Χαλκίδα. Η πίστα γέμισε λάσπη και λούκια τα οποία δυσκόλεψαν τους αναβάτες, και μέσα σε αυτούς, υπήρχαν και αυτοί των κατηγοριών Mini και Junior που επέστρεψαν ξανά στο πρωτάθλημα.

ΜΧ1 - Πειστικός Κουζής


H επιστροφή του Ανάργυρου Τσαρνά, αυτή τη φορά στην κατηγορία MX1, ήταν μία από τις σημαντικές διαφορές της περσινής χρονιάς. Ο Παναγιώτης Κουζής όμως έδειξε την εμπειρία του στις δύσκολες συνθήκες και κέρδισε το 1ο σκέλος με διαφορά 53.680'' από τον Τσαρνά. Πίσω τους τερμάτισε ο Δημήτρης Κοντολέτας με διαφορά 11'' σχεδόν, με τον Γιώργος Ηλιόπουλο, Κυριάκο Κόττη και Νίκο Λυρίου να ακολουθούν.
Στο δεύτερο σκέλος, ο Κουζής είχε πάλι την πρωτοπορία στον αγώνα, με αποτέλεσμα να κερδίσει και να αφήσει πίσω του τον Κοντολέτα για 01:08.260''. Ο Τσαρνάς ακολούθησε με χρόνο 02:01.181'' από τον Κουζή, ενώ την εξάδα εδώ έκλεισαν οι Λυρίου, Δημήτρης Βαγγελάκος και Δημήτρης Μπαξεβάνης.

ΜΧ2 - Παπίλας και Τουραντζίδης


Με τις μάχες μεταξύ των πρωταγωνιστών να εντείνονται, ο Παναγιώτης Παπίλας ήταν αυτός που ξεχώρισε στο 1ο σκέλος της MX2, με τον Γιώργο Αρβανίτη να ακολουθεί με διαφορά 00:38.027'' και τον Γιάννη Μόσσιο να συμπληρώνει το βάθρο (+01:02.992''). Την εξάδα έκλεισαν οι Γιάννης Τουραντζίδης, Αλέξανδρος Γεωργαντάς και Μανόλης Κρητικός.
Στο δεύτερο σκέλος, ο Τουραντζίδης επιτέθηκε και κέρδισε, με τον Αρβανίτη ξανά 2ο (+00:09.187) και τον Παπίλα να απέχει +10.766''. Μόσσιος, Γεωργαντάς και Ανδρέας Λιάκος ακολούθησαν. Κερδισμένος της ημέρας όμως ο Παπίλας ο οποίος συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς.

Open - Οι δυο Σταμάτηδες


Το πρώτο σκέλος της Open κατηγορίας τελείωσε με τον Σταμάτη Λυρίου να κερδίζει με 00:33.94'' διαφορά από τον Νίκο Σωτηρόπουλο, ενώ ο περσινός πρωταθλητής Σταμάτης Δημολιάνης, συμπλήρωσε το βάθρο, εμφανώς καταβεβλημένος από ίωση (+01:08.85''). Ακολούθησαν οι Χρήστος Τομάρας, Αλέξανδρος Καρανάσης και Κωνσταντίνος Παπαδόσπουλος. Στο δεύτερο σκέλος, Ο Δημολιάνης βρήκε την δύναμη να βρεθεί μπροστά, και εκμεταλλευόμενος και την πτώση του Λυρίου, κέρδισε τον αγώνα. Ο Λυρίου μπόρεσε στο σύντομο χρονικό διάστημα του αγώνα να ανακάμψει και να φτάσει στην 2η θέση με διαφορά + 00:25.09''. Ο Σωτηρόπουλος συμπλήρωσε το βάθρο (+00:44.23'') με τους Καρανάση, Χρήστο Τσούνη και Τομάρα να ακολουθούν.

Mini - Junior - Βογιατζής και Σαγμαλής


Στην κατηγορία Mini έως 65cc, ο Αντώνης Σαγμαλής κέρδισε τον Νίκο Κανελλόπουλο και τον Μάριο Κανάκη. Στο δεύτερο σκέλος, ο Σαγμαλής κέρδισε ξανά, με τον Κανάκη να τερματίζει αυτή τη φορά 2ος και τον Κανελλόπουλο 3ος.
Στην κατηγορία Junior, έως 85cc, ο Ανδρέας Ανδρέου πήρε την νίκη με τον Άγγελο Βογιατζή και τον Κώστα Ευαγγελόπουλο να ακολουθούν. Στο δεύτερο σκέλος, ο Βογιατζής ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με τον Ανδρέου να ακολουθεί και τον Τάσο Αλειφερόπουλο να συμπληρώνει το βάθρο.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 23:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon