.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 17:49

Π.Π. ΜΧ 2020, 1ος αγώνας, Σέρρες

Κουζής και Suzuki με το δεξί!

Φωτογραφίες: Δημήτρης Δεμένεγας

Πρώτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΧ, του θεσμού που ξεκίνησε πρώτος την αγωνιστική του δράση για το 2020 στην Ελλάδα, με έναν αγώνα στις Σέρρες που απείχε μια στιγμή απ’ το να χαρακτηριστεί σπουδαίος.

Ο λόγος για μια κακή στιγμή στις χρονομετρημένες δοκιμές του Σαββάτου όταν ο αναβάτης Θ.Α. είχε μια πτώση από την οποία έμεινε στο έδαφος και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του.

Πέραν του πικρού αυτού συμβάντος, ο αγώνας είχε εξαρχής λίγο παραπάνω ενδιαφέρον καθώς φέτος έχουμε τη μεταγραφή του πολυπρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή από τη Honda στη Suzuki, καθώς και την επιστροφή του Νίκου Λυρίου, αυτή τη φορά με τα χρώματα της ΤΜ. Προσθέτουμε και τον πρωταθλητή 2019, Γιάννη Τουρατζίδη με τη Yamaha του για έναν συνδυασμό που ελπίζουμε να μας χαρίσει άφθονο θέαμα φέτος.

ΜΧ1

Στον εναρκτήριο αγώνα ο Κουζής απλά δεν είχε αντίπαλο, κέρδισε και τα δύο σκέλη και έφυγε από τις Σέρρες με ένα ολοστρόγγυλο 50άρι στη βαθμολογία και όλες τις εντυπώσεις από τη νέα του εμφάνιση στα κίτρινα.

Στον πρώτο αγώνα χρειάστηκε να δώσει μάχες για να ξεκολλήσει από τους υπόλοιπους και να φτάσει στη νίκη με 1.,5 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Κρητικό, αλλά στο δεύτερο σκέλος ο Κουζής μπήκε πιο επιθετικά και ξέφυγε από νωρίς, για να κερδίσει με διαφορά που έφτασε κοντά στα 4 δευτερόλεπτα.

Πίσω του ακολούθησε ο Μανώλης Κρητικός (ΚΤΜ) με δύο δεύτερες θέσεις, ενώ τρίτος κατατάχθηκε ο Τουρατζίδης με δύο τρίτες.

Ανάμεσά τους στην κατηγορία ΜΧ300 - των 4 συμμετοχών - ο Δημήτρης Μπαξεβάνης (Yamaha) ξεκίνησε δυναμικά με διπλή νίκη. Στο πρώτο σκέλος επικράτησε των Παναγιώτη Θερριού και Φοίβο Κολιοπάνου, ενώ στο δεύτερο των Κολιοπάνου και Γιώργου Σπυρή.

ΜΧ2

Στην κατηγορία των 250 κυβικών ο απόλυτος θριαμβευτής των Σερρών ήταν ο Φραγκίσκος Ζούνης της ΚΤΜ που πήρε δύο νίκες. Δεύτερος κατετάγη ο Ανδρέας Ανδρέου (Yamaha) με μια 2η και μια 3η θέση στα σκέλη του αγώνα.

Τρίτος αναδείχθηκε ο Αντώνης Σάγμαλης (Yamaha) με μια δεύτερη και μια τέταρτη θέση στις Σέρρες.

Να τονίσουμε πως ο τελευταίος τρέχει για την κατηγορία ΜΧ125 με δίχρονη ΥΖ125, παρόλα αυτά συνεχίζει και φέτος να εντυπωσιάζει βάζοντας δύσκολα στον τετράχρονο ανταγωνισμό, ενώ εννοείται πως ξεκίνησε νικηφόρα την υπεράσπιση του τίτλου του στην ειδική αυτή κατηγορία.

MX Open – Senior

Ο Χρήστος Τομαράς ξεκίνησε δυνατά τη χρονιά παίρνοντας την πρωτιά στον αγώνα των Σερρών, αν και ισοβάθμησε με τον Βασίλειο Πακαταρίδη, μοιράζοντας μεταξύ τους τις δύο πρώτες θέσεις στα ισάριθμα σκέλη.

Με τερματισμούς στην τρίτη θέση ο Κωνσταντίνος Τζιώρας κατετάγη τρίτος.

Μεταξύ αυτών, εκ των αναβατών της Senior κατηγορίας ξεχώρισε ο Μάρκος Καρασακαλίδης καθώς πρώτευσε των αναβατών της παίρνοντας δύο δέκατες θέσεις στα ισάριθμα σκέλη.

ΜΧ85

Στη μεγαλύτερη εκ των δύο κατηγοριών για τις ελπίδες του αυριανού Motocross, αυτή των 85 κυβικών εκατοστών, ο νικητής των Σερρών ήταν ο Σταύρος Βαγγελακάκης με μια νίκη και μια τρίτη θέση στα δύο σκέλη.

Τον ακολούθησε με ακριβώς την ίδια επίδοση ο Σωτήρης Φωτάκης, ενώ με δύο δεύτερες θέσεις έκλεισε το βάθρο ο Δημήτρης Γανωτής.

ΜΧ65

Στα 65 κυβικά μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Βούλγαρος Vencislav Toshev με δύο νίκες, δεύτερος ήρθε ο Ελευθέριος Παπαδάκης με δύο δεύτερες και τρίτος ο Χρήστος-Παναγιώτης Ταμβάκος με δύο τρίτες.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες πρωταθλήματος Π.Π. ΜΧ 2020 μπορείτε να βρείτε κατά κατηγορία στις φωτογραφίες που ακολουθούν, ή εναλλακτικά εδώ.

Επόμενος προγραμματισμένος αγώνας είναι στις 7-8 Μαρτίου στα Τρίκαλα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 17:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon