.
Κατηγορία Motocross
Δευτέρα, 14 Μαϊος 2012 13:03

Π.Π motocross 2012, 3ος αγώνας, Άργος

 

Ο Κουζής ξανά μπροστά!

 



anigif

Του Τάκη Μανιάτη

Ο 3ος αγώνας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross ολοκληρώθηκε στο Άργος. Με τον ήλιο να ζεσταίνει τους αναβάτες, η πολύ καλή οργάνωση και το θέαμα ανέβασε το ενδιαφέρον τόσο στους αγωνιζόμενους αλλά και στους θεατές.

Άριστη οργάνωση

Οι συμμετοχές έφτασαν συνολικά τις 99, με την MX1 να έχει μόλις 13, την MX2 27, ενώ η Open γέμισε την μπάρα με 39 αναβάτες. Οι υπόλοιπες αφορούσαν  13 γουρούνες και 10 αναβάτες στην κατηγορία junior – mini. Συνολικά λιγότερες συμμετοχές από τους δύο προηγούμενους αγώνες οι οποίοι είχαν να συναγωνιστούν σε μία άριστα προετοιμασμένη πίστα. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή, τηρήθηκαν τα ωράρια και δεν υπήρχαν καθυστερήσεις στο πρόγραμμα. Μόνη καθυστέρηση αυτή της απουσίας του ασθενοφόρου όταν χτύπησε αναβάτης της Junior και χρειάστηκε να πάει το πρόγραμμα 45 λεπτά πίσω. Σε γενικές γραμμές όμως όλα κύλησαν ομαλά, και η λίγη σκόνη που υπήρχε το Σάββατο, αντιμετωπίστηκε την Κυριακή με την καταβροχή της πίστας, στη μέση του αγώνα.

MX 2


Στο πρώτος σκέλος παίρνει την εκκίνηση ο Δημήτρης Κοντολέτας ο οποίος έμπλεξε στην δεύτερη στροφή, κι έτσι έφυγε μπροστά του ο Παναγιώτης Παπίλας. Ο Κοντολέτας μένει 5ος και αρχίζει τη μάχη για τις μπροστά θέσεις. Κάνει διαφορά ο Παπίλας, αλλά ο Κοντολέτας τον περνάει κάπου στη μέση του αγώνα. Εκεί, ο Παπίλας βρίσκει την ευκαιρία να περάσει τον Κοντολέτα αλλά εκείνη τη στιγμή μπροστά τους υπάρχει πτώση και έχει βγει κίτρινη σημαία. Ο Παπίλας φεύγει μπροστά και τον μαζεύει ξανά ο Κοντολέτας αλλά εκεί που πήγαινε να τον περάσει, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και τερμάτισε δεύτερος, με τον Παπίλα να τερματίζει πρώτος. Όμως, η προσπέραση ήταν αντικανονική και σύμφωνα με τους κανονισμούς θα έπρεπε να ακυρωθεί ο Παπίλας ή να χρεωθεί με ποινή. Πίσω τους, ο Γιάννης Τουρατζίδης και ο  Αλέξανδρος Γεωργαντάς έχουν τη δική τους μάχη, και ο Μανόλης Κρητικός J που έχει ταχύτερο γύρο από αυτούς, τερματίζει με διαφορά εικοσιέξι δευτερολέπτων.

Στο 2ο σκέλος,  ο Κοντολέτας έφυγε από την αρχή πρώτος και έκανε διαφορά. Κανείς δεν μπόρεσε να τον απειλήσει και τερμάτισε πρώτος με διαφορά. Την 3η θέση του βάθρου συμπλήρωσε ο Κρητικός με δίχρονο 125 και με διαφορά 7,5 δευτερολέπτων! Μπαξεβάνης, Τουρατζίδης και Γεωργαντάς συμπλήρωσαν την εξάδα.

MX 1

Πρώτη εκκίνηση πήρε ο Γιώργος Ηλιόπουλος αλλά μετά ο Παναγιιώτης Κουζής έβαλε το κεφάλι κάτω και πέρασε μπροστά. Η κόντρα Ηλιόπουλου με τον Κουζή έληξε υπέρ του τελευταίου, αλλά δεν υπήρχε έντονος συναγωνισμός για την πρώτη θέση. Ο Μανόλης Σκύβαλος με τον Δημήτρη Βαγγελάκο τερμάτισαν με μικρή διαφορά δύο δευτερολέπτων, ενώ οι Σοφοκλής Μάμμωνας και Γιώργος Γεωργούσης συμπλήρωσαν την εξάδα.
Στο 2ο  σκέλος την εκκίνηση πήρε ο Βαγγελάκος και έμεινε μπροστά για 5 γύρους. Πίσω του βρισκόταν ο Ηλιόπουλος και πιο πίσω ο Κουζής, αλλά όλα άλλαξαν μετά τους πέντε γύρους. Ο Κουζής πέρασε μπροστά και παρέμεινε εκεί, με τον Ηλιόπουλο πίσω του, αλλά ο Βαγγελάκος ήταν αυτός που συμπλήρωσε το βάθρο. Πολύ καλή παρουσία του Σκύβαλου αλλά και του Γεωργούση ο οποίος από φυσική κατάσταση έμεινε πίσω. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Βασίλης Σιαφαρίκας.

Open

Το Σάββατο υπήρχε μία κόντρα μεταξύ Βασίλη Τσεκούρα, Κυριάκου Κουτσιοκώστα και Σταμάτη Δημολιάνη, οι οποίοι τρωγόντουσαν στο πρώτο σκέλος. Πίσω τους βρισκόταν ο Κώστας Παπαδόπουλος και ο Γιάννης Πιλάλας. Το σκέλος κέρδισε τελικά ο Τσεκούρας με τον Κουτσιοκώστα και τρίτο τον Δημολιάνη.
Την Κυριακή, ο Δημολιάνης έφυγε μπροστά και έκανε διαφορά, αλλά μία μηχανική βλάβη τον ανάγκασε να κόψει ρυθμό μετά τη μέση του αγώνα, και τελικά να εγκαταλείψει. Με τον Τσεκούρα να εγκαταλείπει και αυτός, έμεινε ο Κουτσιοκώστας να προηγείται και να τερματίζει τελικά αυτός πρώτος. Ο Νίκος Κριμπούνης και ο Βασίλης Ράπτης ανέβηκαν στο βάθρο ενώ ακολούθησαν οι Δημήτρης Στούπας, Παπαδόπουλος και Πιλάλας.

Mini –Junior

Το πρώτο σκέλος των Junior κέρδισε ο Γιώργος Γαβρίλης, με τους Ευμορφιάδη και Τουρατζίδη να ακολουθούν, ενώ στο δεύτερο, ο Γαβρίλης πάλι έφτασε στην πρώτη θέση, με τους Τουρατζίδη και Μπάκα να συμπληρώνουν το βάθρο. Κραμβουσάνος, Βογιαντζής, και Ανδρέου ήταν οι πρώτοι τρεις αναβάτες στο πρώτο σκέλος της mini, με τους Ανδρέου και Βογιαντζή να αλλάζουν θέσεις στο 2ο σκέλος.

Γουρούνες

Με δεκατρείς γουρούνες έγινε ο αγώνας στο Άργος, με τον Τριανταφύλλου να παίρνει τη νίκη στο πρώτο σκέλος, ακολουθούμενος από τους Λάμπρου και Κατσινέλη. Στο δεύτερο σκέλος, ο Λάμπρου ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με τους Τριανταφύλλου και Κατσινέλη να ακολουθούν.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 20:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon