.
Κατηγορία Motocross
Τρίτη, 12 Απριλίου 2011 01:51

Π.Π. motocross AMOTOE 2ος αγώνας - Τρίκαλα

Γαλατιανός x 2!!

Με πείσμα, στρατηγική και επιθετική οδήγηση, ο Στέλιος Γαλατιανός έδειξε ξεκάθαρα τις διαθέσεις του για φέτος, κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της MX 1 στα Τρίκαλα. Ο Κουζής προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να κοντράρει τον γρήγορο “stelan” και οι λογαριασμοί μένουν ανοιχτοί. Στην MX2 είχαμε μάχες με Κοσμά και Κοντολέτα να μοιράζονται τα σκέλη ενώ έκπληξη αποτέλεσε στην mini η εμφάνιση του Δημήτρη Τουραντζίδη.

Βελτιώσεις στα σημεία


Με τον ήλιο του Απριλίου να καίει του παρευρισκόμενους και την θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 32 βαθμούς, πραγματοποιήθηκε ο 2ος αγώνας του πρωταθλήματος motocross της AMOTOE. Με τα χιόνια στον Κόζιακα να δένουν ένα όμορφο κάδρο στην καθαρή ατμόσφαιρα, ογδόντα αναβάτες έφτασαν στην πίστα του Δήμου Τρικαίων για να λάβουν μέρος στον αγώνα. Τα προβλήματα πολλά μιας και η πίστα είχε δεχθεί αγώνα πριν λίγο καιρό και το σημαντικότερο, η κατάληψη που υπήρχε στον δήμο Τρικαίων και έκανε αδύνατη την χρησιμοποίηση των μηχανημάτων, των βυτιοφόρων και άλλων απαραίτητων υπηρεσιών για τον αγώνα. Ωστόσο, με αρκετή δουλειά και τρέξιμο η πίστα βελτιώθηκε στα σημεία, δουλεύτηκαν καλύτερα οι ράμπες των αλμάτων και άλλαξαν κάποια άλματα σε σχεδίαση, από τον ειδικό στις χωματοτουργικές εργασίες, Πολ Νικολάου, ο οποίος ταξίδεψε από την Αθήνα γι’ αυτή τη δουλειά.
Τελικά, η πίστα ποτίστηκε αρκετά ώστε να μην βγάλει σκόνη, σε σημείο που λάσπωσε, ώστε να αντέξει όλη την αγωνιστική ημέρα, ενώ τη θέση τους πήραν πολλοί κριτές που έδωσαν για μία ακόμη φορά το παρόν, μαζί με τα δύο ασθενοφόρα της Intersalonica. Και οι μικρές έως ελάχιστες αποκλίσεις στα ωράρια της τάξεως μερικών λεπτών, δεδομένης της κατάστασης, πέρασαν απαρατήρητες μιας και δεν δημιούργησαν καθυστερήσεις ή προβλήματα.

Κατηγορία MX 2


Μικρή διαφορά είχαν από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου οι αναβάτες της MX2, και παρά το ότι ο Δημήτρης Κοντολέτας είχε προβάδισμα, έπαιζε και η πίστα το ρόλο της. Η καταβροχή της την έκανε να βουρκώσει ώστε να αντέξει όλη την ημέρα και η MX 2 που άνοιξε την ημέρα, τα βρήκε δύσκολα. Στην εκκίνηση έφυγε πρώτος ο Σπύρος Κοσμάς αλλά έπεσε και μαζί με τον Παναγιωτόπουλο που είχε και αυτός πτώση, μείνανε πίσω. Πρώτος βρέθηκε ο Κοντολέτας με δεύτερο τον Κοσμά και με διαφορά 24 δευτερολέπτων, παρά το ότι ο τελευταίος είχε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Πίσω ακολούθησε ο Δημήτρης Μπαξεβάνης σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του, όπως και ο Γιάννης Θάνος, ένας φέρελπις αναβάτης, στην 4η θέση. Οι Λυρίου και Μόσιος ακολούθησαν, με τον τελευταίο να είναι ο μοναδικός συμμετέχων στο ξεχωριστό κύπελλο δίχρονων, όπου και βγήκε πρώτος.

Στο 2ο σκέλος έφυγε μπροστά ο Κοντολέτας και έμεινε εκεί με τον Κοσμά γύρω στο 1,5 δευτερόλεπτο διαφοράς ενώ τερμάτισαν με διαφορά 11 δευτερολέπτων τελικά. Μοναχικό αγώνα έκανε ο Παναγιωτόπουλος στην 3η θέση και ήταν ο μοναδικός που προστέθηκε στα αποτελέσματα του 1ου σκέλους, και έσπρωξε ουσιαστικά τους αναβάτες του προηγούμενου αγώνα μία θέση κάτω.

Κατηγορία MX 1


Η δυναμική του Στέλιου Γαλατιανού φάνηκε από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου όπου βρέθηκε πρώτος στην σχάρα εκκίνησης, με διαφορά 2,5 δευτερολέπτων από τον Μανώλη Σκύβαλο, ο οποίος έσπρωξε τον Παναγιώτη Κουζή στην 3η θέση, 0,280 χιλιοστά πιο πίσω.
Το 1ο σκέλος της κατηγορίας ήταν από τα πιο επεισοδιακά των τελευταίων ετών. Ξεκίνησε μπροστά ο Γαλατιανός και στο 1/3 του γύρου και καθώς πήγε ο Κουζής είχε ανεβάσει ρυθμό και πήγαινε να τον περάσει, χτύπησαν μεταξύ τους και έπεσαν και οι δύο. Εκεί φαίνεται πως κολλήσανε και καθυστέρησαν μέχρι να ξεκολλήσουν τις μοτοσυκλέτες και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Σκύβαλο να περάσει μπροστά και να οδηγήσει τον αγώνα. Πίσω του, ο Δημήτρης Βαγγελάκος και Γιώργος Ηλιόπουλο ακολουθούσαν μέχρι το κλείσιμο του πρώτου γύρου. Εφόσον ο αγώνας είχε προχωρήσει, οι δύο διεκδικητές που έπεσαν στην αρχή, πέρασαν τελευταίοι από την γραμμή τερματισμού στον πρώτο γύρο, με τον Κουζή να προηγείται του Γαλατιανού, με 45 δευτερόλεπτα διαφορά όμως από τον 1ο, Σκύβαλο.

Οδηγώντας πολύ δυνατά ο Κουζής φτάνει τον Σκύβαλο στην 2η θέση και πίσω του ο Γαλατιανός ανέβαινε συνεχώς θέσεις. Ο Σκύβαλος παρέμενε πρώτος τη στιγμή που ο Γαλατιανός πέρασε τον Κουζή, αφού γύρναγε συνεχώς σε πιο γρήγορους γύρους. Γυρνώντας 4 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από τον Σκύβαλο, ο Γαλατιανός έφτασε και τον πέρασε στον τελευταίο γύρο, και κάπου εκεί ο Σκύβαλος τα παράτησε μιας και δεν κινδύνευε η 2η θέση του από τον Κουζή. Ουσιαστικά ο Γαλατιανός από τελευταίος βρέθηκε πρώτος με 27 δευτερόλεπτα μπροστά και κάτι τέτοιο είχαμε να δούμε από τον Σταύρο Γεωργακόπουλο, στην πρώτη του εμφάνιση με Honda CR 250 R, το 1998, όταν και αυτός άλλαξε εταιρία τελευταία στιγμή. Τότε, όταν ο "VGR" από τελευταίος που βρέθηκε στην πρώτη στροφή της εκκίνησης μετά από πτώση, στον Γαλλικό ποταμό, ξεκίνησε, πέρασε τους πάντες και σε δύο γύρους βρέθηκε να προηγείται ακόμη και των Λευτέρη Παπανικολάκη και Λευτέρη Καρέτσου, στους οποίους έκανε και διαφορά!

Στα δικά μας, πολύ καλά πήγαινε ο Βασίλης Σιαφαρίκας που συμμετείχε για μία ακόμη φορά στο motocross αλλά και οι Ηλιόπουλος και Βαγγελάκος που είχαν δικές τους μάχες. Πολύ καλή εμφάνιση και αυτή του Γιάννη Πάσσα που δείχνει ανοδική πορεία από αγώνα σε αγώνα.

Στο 2ο σκέλος έφυγε μπροστά πάλι ο Γαλατιανός με τον Κουζή να τον ακολουθεί. Η διαφορά τους από το 1 δευτερόλεπτο ανέβηκε στα 2,5 – 3 για να ανοίξει ρυθμό ο Γαλατιανός και να ανοίξει τη διαφορά στα 8’’ και να τερματίσει ξανά πρώτος. Ο Σκύβαλος βρέθηκε στην 3η θέση κάνοντας ένα μοναχικό αγώνα, ενώ οι μάχες έγιναν ανάμεσα στους Βαγγελάκο και Ηλιόπουλο. Ο Ροζάκης στον 1ο του αγώνα είχε πολύ καλή παρουσία.

Open & Mini Junior


Και στους δύο αγώνες που έγιναν Σάββατο και Κυριακή, κέρδισε άνετα ο Ανδρέου. Μάχη είχε ο Γεωργίου με τον Κάλφα και μετά από μία πτώση χτύπησε την κλείδα του την οποία και έδεσαν οι τραυματιοφορείς. Έτσι αναγκάστηκε να παραμείνει έξω από τον δεύτερο αγώνα της Κυριακής, και στη θέση του βρέθηκε ο Στούπας ακολουθούμενος από τον Ράπτη και τον Κάλφα.


Στην Mini ο Δημήτρης Τουραντζίδης στον πρώτο του αγώνα πήρε και τα δύο σκέλη με μάχη με τον Γρηγοριάδη και απ΄ ότι φαίνεται θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία του πρωταθλήματος.
Στην κατηγορία Junior o Κρητικός Junior είναι αναμφίβολα ο πιο γρήγορος ενώ οι Φανουράκης και Γαβρίλης μοιράστηκαν τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου και στους δύο αγώνες, με μάχες να γίνονται εκτός τριάδας.

Φωτογραφίες

αρχείο Bikeit

agonistiki_kinisi/agones_ellada/2011/motocross/amotoe/2os_trikala/

Αποτελέσματα


Βρείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του επίσημου χρονομέτρη, ironteam

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon