.
Κατηγορία Motocross
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010 23:04

MX Μεγαλόπολη 19-9-2010

 

 

Νοστιμότατο πρώτο πιάτο!!!


Αναμενόμενα, χωρίς όμως να λείψουν οι εκπλήξεις και οι ανακατατάξεις που υπόσχονται αγωνία, και ένταση, ήταν τα αποτελέσματα της 1ης ημέρας του 6ου αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος Motocross. Η γνωστή πίστα του Λιγνιτικού Κέντρου στην Μεγαλόπολη, φροντισμένη, στρωμένη και δροσισμένη αποτέλεσε ένα γλιστερό τερέν αρχικά, άψογο στην συνέχεια και σχετικά ξερό προς το τέλος αφού ο καυτός ήλιος και ο δυνατός σχετικά αέρας φρόντισαν να αλλάζει το σκηνικό γοργά.

Πιο γοργά όμως προσαρμόστηκε και αντίστοιχα οδήγησε ο Αρης Τσαρνάς στις δοκιμές της ΜΧ2 αφήνωντας 2’’ πίσω του τον Μιχάλη Παναγιωτόπουλο να νιώθει την ανάσα του Δημ. Κοντολέτα αλλά και του Παπίλα, με τον επανεμφανιζόμενο Γ.Γεωργούση να κάνει την έκπληξη να αρπάζει την 6η θέση, από του Παπαμιχαήλ, Ατσίδη, Σιαφαρίκα, Μπαξεβάνη που είχαν χρόνους στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Γεωργούση!!

Στην ΜΧ1, ο Χρήστος Φωτόπουλος πανηγύρισε με ένα θεαματικό heel clicker την pole position, και έδειξε να μην αγχώνεται από τα 9 μόλις δέκατα που «γύρισε» αργότερα ο ανεβασμένος Σταμάτης Λυρίου. Λίγο πιο πίσω ο Μαν. Σκύβαλος κράτησε με το ζόρι τον Σάββα Σάββα στην 4η θέση ενώ εδώ την έκπληξη έκανε ο Νεκτάριος Παπαβασιλείου (5ος) που επανακάμπτει στην κατηγορία με μια 2χρονη ΤΜ.

Στον α’ σκέλος της ΟΡΕΝ που γίνεται το Σάββατο, ο Θανάσης Αυγέρης πήρε μια εύκολη πρώτη νίκη με την Husqvarna του αφού ο μεγάλος του αντίπαλος, ο πολυνίκης Νίκος Ανδρέου έμπλεξε και έπεσε στην εκκίνηση, κάποιοι οδηγοί πέρασαν πάνω από την μοτοσυκλέτα του η οποία «τραυματίστηκε» και ο Νίκος την έθεσε εκτός αγώνα. Με επίθεση μετά την μέση του αγώνα, ο Κώστας Νικολιδάκης πήρε την 2η θέση από τα χέρια του Κώστα Μαρίνη.

Ενα λάθος του Μανώλη Κρητικού, έδωσε την ευκαιρία στον Νίκο Λυρίου να περάσει επικεφαλής στο α’ σκέλος της Junior, αλλά ο Κρητικός με επίθεση στον προτελευταίο γύρο κατάφερε να προσθέσει άλλη μια νίκη στην συλλογή του. Μοναχικό 3ος ο Αγιονικολιώτης Μανώλης Φανουράκης ενώ στα Mini ο Φραγκίσκος Ζούνης δόξασε ξανά τα χρώματα της Ρόδου.

Χωρίς την παραμικρή αβαρία, οι 73 συμμετέχοντες είναι έτοιμοι για συγκλονιστικούς αγώνες, αύριο Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 21:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon