.
Κατηγορία Motocross
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 21:00

Κύπελλο motocross δυτικής Ελλάδος - 4ος αγώνας - Αρχαία Ολυμπία

 

 

Ευλογιά και κατάρα

 


Του Δημήτρη Ζυγούρη

Η βροχή του Σαββάτου δημιούργησε ένα ιδανικό τερέν για προπονημένους ενώ ταλαιπώρησε τους πιο ερασιτέχνες. Ευλογία και κατάρα σε έναν αγώνα που κάθε αναβάτης θα θυμάται για ξεχωριστούς λόγους.

Στην αρχαία Ολυμπία διεξήχθη ο 4ος αγωνας για το κύπελλο motocross δυτικής Ελλάδος. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή και σηματοδοτήθηκε από την παρουσία του προέδρου της ΟΜΕ κ Δαμουλάκη για την στήριξη της νεοσύστατης λέσχης. Η οργάνωση διατήρησε σωστά τα ωράρια του αγώνα, είχε φροντίσει για υδροφόρα για τα πλυστικά των αγωνιζομένων, υπήρχε μεγάλο άνετο πάρκινγκ και καντίνα για φαγητό. Ωστόσο, η απουσία εκφώνησης είναι κάτι που θα βελτιωθεί πιστεύουμε στο μέλλον.
Ο καιρός ήταν βροχερός το Σάββατο με αποτέλεσμα να λασπώσει η διαδρομή και να πραγματοποιήσουν τα λασπόλουτρά τους οι αναβάτες. Προπονημένοι και μη είχαν κάθε λόγο να μην απολαύσουν οδήγηση αν και για τους πιο προπονημένους, η δύσκολη διαδρομή αποτελούσε ένα ιδανικό πεδίο για προπόνηση.

Κοντολέτας και Καράκης

Το ίδιο σκέφτηκε φαίνεται και ο τοπικός Κοντολέτας ο οποίος δεν θα μπορούσε να λείπει από αγώνα στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Έτσι, στην ΜΧ2, ο Κοντολέτας άνοιξε το χορό του πρώτου σκέλους της κατηγορίας και με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους, είδε πρώτος την καρό σημαία. Ακολουθήθηκε από τους Θάνο και Μανέντη. Στο δεύτερο σκέλος, ο Κοντολέτας έκανε πάλι τη διαφορά διατηρώντας την πρώτη θέση αλλά πίσω είχαμε αλλαγές. Θάνος και Μάρτης ήταν πιο κοντά μιας και σταμάτησε η βροχή, και στέγνωσαν κάποια τμήματα της πίστας. Αυτό τους έδωσε την ευκαιρία να κάνουν καλύτερους χρόνους.
Στην ΜΧ1, το σκέλος ξεκίνησε με βροχή και η δυνατότερη κατηγορία έδωσε μάχες από την μπάρας της εκκίνησης. Έτσι, Καράκης, Τούσης, Σιάχος, έκλεισαν την τριάδα ενώ ο Καράκης είδε ξανά πρώτος την καρό σημαία στο 20 σκέλος. Εκεί ακολουθήθηκε από τους Χάλα και Κονδυλόπουλο, μιας και οι χρόνοι άλλαξαν με το κορυφαίο κράτημα του εδάφους. Έκπληξη η συμμετοχή δύο endurάδω, Τσάγκλα και Ζυγούρη στην κατηγορία για… την τελευταία θέση του βάθρου, με νικητή τον πρώτο.

Στην Open, την κατηγορία με τις περισσότερες συμμετοχές, έγιναν και δυνατές μάχες όπου στο πρώτο σκέλος, την τριάδα συμπλήρωσαν οι Νικολιδάκης, Δήμος και Βερράρος. Στο 2ο όμως, έγινε ανατροπή με τον Μπούσδα να ανεβαίνει ψηλότερα ακολουθούμενος από τον Νικολιδάκη και τον Κριμπούνη. Άξιο αναφοράς είναι πως, μέχρι τον τελευταίο γύρο, η σειρά ήταν αντίστροφη αλλά σε μια ανασύνταξη δυνάμεων ήρθαν τα πάνω – κάτω.

Δείτε τα αποτελέσματα και εδώ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Loading...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 12:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: MX Μεγαλόπολη 19-9-2010 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon