.
Κατηγορία Motocross
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 16:13

Παν. Πρωτ. Motocross 2018, 1ος αγώνας, Σέρρες

 

Δυνατό ξεκίνημα, πολύ καλός ανταγωνισμός

Φωτογραφίες: CP Productions

Στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2018, με διοργανώτρια τη ΛΑΜΣ και περισσότερες από 90 συμμετοχές. Νικητές σε κάθε κατηγορία αναδείχθηκαν οι Παναγίωτης Κουζής (MX1), Michael Ivanov (MX2), Βασίλης Πακταρίδης (OPEN), Μάριος Κανάκης (MX85) και Σωτήρης Φωτάκης (MX65).

ΜΧ1: Κουζής πρώτος αλλά Τουρατζίδης “παρών”!

kouzis mx1

Ο πολυπρωταθλητής της κατηγορίας Παναγιώτης Κουζής ήταν ο αναβάτης που ξεκίνησε τη χρονιά με το δεξί, παίρνοντας τη νίκη στη γενική. Ωστόσο αντιμετώπισε δυνατό ανταγωνισμό από τον ιδιαίτερα φορμαρισμένο Γιάννη Τουρατζίδη, που μετά το περισινο πρωτάθλημα στην MX2, ανέβηκε φέτος στην μεγάλη κατηγορία. Μάλιστα, ο Τουρατζίδης κέρδισε στα ίσια το πρώτο σκέλος έπειτα από αγώνα στρατηγικής που απέδωσε καρπούς και τον έφερε στην πρώτη θέση, λίγους γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας, όταν και κατάφερε να περάσει τον πρωτοπόρο Κουζή. Στο δεύτερο σκέλος ο Κουζής ξεκίνησε το ίδιο καλά με το πρώτο, σε αντίθεση με τον Τουρατζίδη που έμεινε πίσω και έπειτα προσπάθησε να καλύψει το χαμένο έδαφος. Ο Κουζής πέρασε τον Δημήτρη Κοντολέτα που είχε στρίψει πρώτος από όλους και έπειτα έκανε έναν κλασικό, για τον ίδιο, αγώνα, φτάνοντας στον τερματισμό με άνεση για την κατάκτηση της πρώτης θέσης γενικής. Ο Κοντολέτας, τερμάτισε στη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Τουρατζίδης, παρά και την πτώση που σημείωσε στην προσπάθειά του να περάσει τον Κοντολέτα.  Έτσι ο Κουζής(2-1) ξεκίνησε τη χρονιά με νίκη, με το δεύτερο σκαλί του βάθρου να πηγαίνει στον πολλά υποσχόμενο για τη συνέχεια Τουρατζίδη, με τον Κοντολέτα (3-2) να κατακτά μια άξια 3η θέση. Στην 4η θέση ο Άρης Τσαρνάς (4-4), ενώ την πεντάδα έκλεισε ο μεγάλος αντίπαλος του Τσαρνά στις Σέρρες Κυριάκος Κόττης (5-6).

ΜΧ2: Ivanov τη νίκη, Λυρίου τους βαθμούς

ivanov mx2

Αέρα παγκοσμίου είχε ο αγώνας στην MX2, χάρη στη συμμετοχή του 18χρονου Βούλγαρου Michael Ivanov της KTM Marchetti Racing, ο οποίος προετοιμάζεται για να αγωνιστή στην ίδια κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross. O Ivanov δεν άφησε περιθώρια στους Έλληνες αναβάτες αφού έστριψε πρώτος και στα δύο σκέλη, ηγήθηκε του αγώνα και στις δύο περιπτώσεις με αποτέλεσμα να βγει πρώτος (1-1) και στη γενική. Από τους Έλληνες ξεχώρισε ο Νίκος Λυρίου που έμεινε σχετικά κοντά στον Ivanov και τερμάτισε δεύτερος και τις δύο φορές παίρνοντας έτσι τους βαθμούς της πρώτης θέσης. Τρίτος, στα δύο σκέλη αλλά και τη γενική ο Αλέξης Γεωργαντάς(3-3) και στην 4η θέση ο Φραγκίσκος Ζούνης. Ο νεαρός Αντώνης Σάγμαλης και περισνός πρωταθλητής της ΜΧ85 πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση (4-6) και τερμάτισε 5ος γενικής.

ΜΧ2Τ: Malinov τη νίκη με αντίπαλο τον Σάγμαλη

malinov mx2t

Ο Αντώνης Σάγμαλης τα πήγε σαφώς καλύτερα στη δική του κατηγορία με νίκη στο πρώτο σκέλος και 2η θέση στο επόμενο (είχε και πτώση), κάτι που του έδωσε και τους βαθμούς της πρώτης θέσης. Μεγάλος του αντίπαλος και νικητής του αγώνα ο Nikolai Malinov που έχασε από τον Σάγμαλη στο πρώτο σκέλος αλλά πήρε τη νίκη στο δεύτερο. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ανδρέας Ανδρέου(3-3). Τέταρτος πίσω από τον Ανδρέου ο Dimidor Grosdanof (4-4) με την πρώτη πεντάδα να ολοκληρώνεται από τον Σταύρο Μαυράκη (5-5). Να σημειωθεί και η συμμετοχή της Μαρκέλας Κωστάκη που τερμάτισε 7η!

ΜΧ85: Μάριος Κανάκης ο κυρίαρχος

kanakis mx85

Χωρίς να αφήσει περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους του ο Μάριος Κανάκης (1-1) πήρε μια επιβλητική νίκη στις Σέρρες, δείχνοντας τις προθέσεις του για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Δεύτερος, με δύο δεύτερες θέσεις, ο Γιώργος Μαυράκης (2-2) που δεν απείλησε αλλά δεν απειλήθηκε κιόλας, ενώ τρίτος στο βάθρο ο Victor Borislav (4-3). Την 4η θέση κατέκτησε ο Νίκος Κοσιάβελου (3-4) με τον Καμαρινό Παυλόπουλο (6-5) να παίρνει την 5η θέση έπειτα από ισοβαθμία με τον Νίκο Κανελλόπουλο (5-6).

ΜΧ65: Με το δεξί ο Σωτήρης Φωτάκης

fotakis mx65

Ο Φωτάκης (3-1) ήταν εκείνος που κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες του αγώνα και έπειτα από μάχες με τους Miroslav Dimitrov και Δημήτρη Γανωτή, να κατακτήσει την νίκη του πρώτου αγώνα της χρονιάς. Ο Γανωτής (2-2) ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με τον Dimitrov να παίρνει την 3η θέση (1-4). Τέταρτος ο Μιχάλης Σακελλαρίου(4-3) και πέμπτος ο Γιάννης Καλογιαννίδης (5-5).

ΟΡΕΝ: Εμφάνιση Πακαταρίδη για τίτλο

pakataridis open

Με την φόρα του πρωταθλητή, ο Βασίλης Πακαταρίδης (1-1) ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην Open κερδίζοντας άνετα και στα δύο σκέλη και παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε τελευταίος στο πρώτο σκέλος, λόγω πτώσης στην εκκίνηση! Δεύτερος ο Martin Todorov (2-2)  και τρίτος ο Δημήτρης Βασιλειάδης (3-3). Την 4η θέση κατέκτησε ο Σταμάτης Δημολιάνης (4-4) με την πεντάδα να κλείνει ο Σάββας Σάββα (5-6).

Επόμενος και δεύτερος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross στις 3 και 4 Μαρτίου στο Άργος.

Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα όλων των κατηγοριών σε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 18:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon