.
Κατηγορία MiniGP
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016 10:25

MiniGP 2016, 2ος αγώνας, Κιούρκα

 

Με κομμένη την ανάσα…

 

…παρακολούθησαν όλοι τον 2ο αγώνα του συναρπαστικού φέτος MiniGP

Την Κυριακή 3 Ιουλίου, παρά την καλοκαιρινή ζέστη, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν στο γνωστό και άκρως θεαματικό Kartodromo και αποζημιώθηκαν με 3 καταπληκτικούς αγώνες, στον 2ο αγώνα MiniGP Cup του 2016. 

Kid GP

minigp 2os agonas 10

Πρόσωπο της ημέρας ο λιλιπούτειος εκπρόσωπος της Δωδεκανήσου, ο Κώος Σπύρος Φουρθιώτης (Ομάδα 65, Blata) που έδειξε από τις δοκιμές (πήρε με άνεση την pole position) ότι ήρθε αποφασισμένος για όλα στην κατηγορία Kid GP.

IMG 2228a resize

Όμως ο μόνιμος πρωταγωνιστής εδώ, ο Βασίλης Παντελεάκης (ΑΡΗΣ, Blata) πήρε την εκκίνηση και οδηγούσε με πάθος τον αγώνα, έχοντας τον Φουρθιώτη στον τροχό του, μέχρι να το …παρακάνει στην τελευταία, γρήγορη, στροφή της πίστας και να πέσει θεαματικά αλλά ανώδυνα.

minigp 2os agonas 11

Με ανοικτό ορίζοντα ο Φουρθιώτης όρμησε και βελτίωσε το ρεκόρ γύρου της κατηγορίας (σημείωσε ένα εκπληκτικό 57.720’’) πριν κατακτήσει την πρώτη νίκη στην καριέρα του, νίκη που τον φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τον Παντελεάκη (!) σε μια μονομαχία που θα κρατήσει όλους σε αγωνία μέχρι τον Σεπτέμβριο!. Χωρίς καθυστερήσεις, ο Παντελεάκης σηκώθηκε και με πείσμα έφτασε τελικά στην 2η θέση μπροστά από τον ανεβασμένο Αγγελο Μερεμέτη (ΦΙΑΜ, Blata) και τον πρωτοεμφανιζόμενο Γιώργο Γερακιανάκη (ΑΡΗΣ, Blata).

Open PitBikes

Karakostas Styliadis2

Συναρπαστικός αγώνας και στην κατηγορία των Open PitBikes όπου ο επανεμφανιζόμενος Σωτήρης Στυλιάδης (Ομάδα65, IMR) έκανε την έκπληξη και πήρε την pole position από τον νικητή του πρώτου αγώνα Νίκο Καρακώστα (ΑΡΗΣ, Honda), πήρε και την εκκίνηση στον αγώνα αλλά ο Καρακώστας είχε το πάθος και την ουσία, πέρασε έξυπνα μπροστά και έμεινε εκεί παρά την πίεση του Στυλιάδη ο οποίος, για να φτάσει στο τροχό του Καρακώστα, σημείωσε νέο ρεκόρ κατηγορίας (53.329’’) ενώ στην απέλπιδα προσπάθεια του για την νίκη έκανε και...

minigp 2os agonas 8

...έξοδο στην τελευταία στροφή του αγώνα, αλλά ήταν ο άψογος Καρακώστας αυτός που πανηγύρισε την (2η φετινή του) νίκη. Ανοδος στον βάθρο για τον επανακάμψαντα Τάσο Σπερελάκη (Ομάδα65, IMR) μοναχικά 4ος ο λάτρης του MiniGP Cup Λευτέρης Πίππος (ΑΡΗΣ, Honda) που επιμένει να αγωνίζεται με πιο αδύναμη μοτοσυκλέτα, φοβερός αγώνας για την 5άδα ανάμεσα στον Χαλκιδαίο Γιώργο Τσότζολα (ΑΜΛΕΧ, IMR) που κράτησε πίσω του τον επιθετικό πρωτάρη Γιώργο Πισσαρίδη (Ομάδα65), IMR).

minigp 2os agonas 5

Θεαματική «μονόροδη» εκκίνηση, άμεση πτώση και εγκατάλειψη για τον ενθουσιώδη πρωτοεμφανιζόμενο Κουρδοιρακινό (!) Mohammad Mariwan (ΦΙΑΜ, IMR).

MiniGP

D.Karakostas agonas

Ωραίος αγώνας και στην κορυφαία κατηγορία MiniGP όπου ο Δημήτρης Καρακώστας (ΑΡΗΣ, Honda) φρόντισε ένα δώσει ταχύτητα και θέαμα στους πρώτους γύρους και μετά, άνετος να ρίχνει κλεφτές ματιές...

minigp 2os agonas 12

...στην προσπάθεια του Γιαννάκη Περιστερά (ΛΕΜΟΤ, Honda) να περάσει (τα κατάφερε, βελτίωσε και το δικό του ρεκόρ γύρου της MiniGP1 στο 54.498’’) τον Παναγιώτη Γκιζίνο (ΑΡΗΣ, RAV) και ας μην υπήρχε βαθμολογικό ή άλλο ενδιαφέρον αφού ο Περιστεράς έμεινε να αγωνίζεται μόνος του στην νεανική κατηγορία MiniGP 1.

Απονομές

aponomi Kid drosia

Καταπληκτική ατμόσφαιρα στη απονομές, με γέλια, πειράγματα και….«δροσο-λουσίες» αφού η οργάνωση φρόντισε να μοιράσει πολύχρωμα νεροπίστολα σε όλους, νεροπίστολα που….πήραν φωτιά!!!

minigp 2os agonas 20

Αποτελέσματα στο www.cronotech.gr, βαθμολογία στο www.minigp.gr, επόμενος αγώνας και φινάλε στις 11 Σεπτεμβρίου στην Πάχη Μεγάρων όπου θα κριθούν οι τίτλοι του 2016 με την αγωνία στο κατακόρυφο κυρίως στην κατηγορία KidGP όπου Φουρθιώτης και Παντελεάκης ισοβαθμούν!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016 11:24

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon