.
Κατηγορία MiniGP
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 11:44

MiniGP Cup 2016: 3ος αγώνας, Μέγαρα 11/9/2016

 

Θεαματικό φινάλε & χτυποκάρδια... πριν τα θρανία!

 

Θέαμα και μάχες μέχρι την καρό σημαία χαρακτήρισαν τον 3ο και τελευταίο αγώνα της χρονιάς για το MiniGP Cup, τον θεσμό από τον οποίο αναδεικνύονται τα επόμενα αστέρια των αγώνων μοτοσυκλέτας, Έλληνες αναβάτες που ήδη συμμετέχουν και σε διεθνείς διοργανώσεις, δείχνοντας τον δρόμο για το μέλλον.

Το τελευταίο που είχαν στο μυαλό τους, ενόψει του τελευταίου αγώνα της χρονιάς, οι εφηβολιλιπούτειοι -και μη- πρωταγωνιστές του MiniGP Cup ήταν ότι την επόμενο ημέρα θα ξανα-χτυπούσε το σχολικό κουδούνι.

Αποκλειστικά πρώτο μέλημα η μέγιστη απόδοση στον αγώνα, η ταχύτερη όσο το δυνατόν, εξοικείωση με την πίστα των Μεγάρων που επισκέπτονται μια φορά τον χρόνο, και το όσο δυνατόν καλύτερο κλείσιμο της χρονιάς που «ανοίγει την όρεξη» για την επόμενη που… έρχεται!

Εξτρα, ο σύντομος προβληματισμός για την κατάσταση της πίστας μετά την βραδινή νεροποντή, ζήτημα που αντιμετώπισε άψογα η οργάνωση (στέγνωμα – σκούπισμα μέχρις εσχάτων) δίνοντας και έξτρα 5λεπτο διάστημα ελευθέρων δοκιμών.

Open PitBikes

minigp cup megara 20

«Παραδοσιακή» αγωνιστική αρχή της, ηλιόλουστης, ημέρας, ο αγώνας της κατηγορίας των Open PitBikes όπου ο λάτρης του MiniGP Cup Αλέξης Παπαγεωργίου (ΛΕΜΟΤ) έκανε μια πειστική εμφάνιση με το Kayo 160 και κέρδισε με σχετική άνεση αν και χρειάστηκε να παλέψει στην αρχή με τον αθόρυβο πεισματάρη Σωτήρη Στυλιάδη (Ομάδα 65, IMR) ο οποίος, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων, κατάφερε να μην αφήσει τον Παπαγεωργίου να χαλαρώσει ούτε λεπτό. Λίγο πιο πίσω ο, μέχρι τώρα 2πλός νικητής, Νίκος Καρακώστας (ΑΡΗΣ, Honda) που οδήγησε συντηρητικά για να εξασφαλίσει τον φετινό τίτλο ενώ ο κεφάτος και χαμογελαστός Νίκος Γεωργόπουλος (ΛΕΜΟΤ, Honda) πήρε το αίμα του πίσω από τον άκεφο Λευτέρη Πίππο (ΑΡΗΣ, Honda).

KidGP

minigp cup megara 11

Συνέχεια με τον «αγώνα της χρονιάς» αφού στην κατηγορία KidGP ο Σπύρος Φουρθιώτης (Ομάδα 65, Blata) και ο Βασίλης Παντελεάκης (ΑΡΗΣ, Blata) ισοβαθμούσαν απόλυτα και όλα θα κρίνονταν στον τελευταίο αγώνα. Ο Παντελεάκης, ξεκινώντας από την εκπληκτική (σε επίδοση) pole position του, πετάχτηκε μπροστά και όρμησε για την νίκη με τον Φουρθιώτη στον τροχό του. Ο νεαρός Βριλλησιώτης έκανε ταχύτατους πρώτους γύρους και ξεμάκρυνε ελαφρά, αλλά ο Κώος συναθλητής του, ακολούθησε αρχικά και πλησίασε απειλητικά πριν το τέλος. Όμως ο Παντελεάκης, παρά τα λαθάκια του, κράτησε και πήρε την νίκη και τον τίτλο με τον Φουρθιώτη μόλις 2,5 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του. Μοναχικός ο αγώνας για τον Γιώργο Γερακιανάκη (ΑΡΗΣ, Blata) που δεν απειλήθηκε από τον μάλλον άκεφο Αγγελο Μερεμέτη (ΦΙΑΜ, Blata).

MiniGP

minigp cup megara 18

Θριαμβευτική η επανάκαμψη για τον Παναγιώτη Παπαπαύλου (ΑΡΗΣ, Kayo) που κέρδισε με σχετική άνεση, δοκιμές και αγώνα στην κατηγορία MiniGP. O μεγάλος του αντίπαλος, ο Δημήτρης Καρακώστας (ΑΡΗΣ, Honda) εμφανίστηκε δικαιολογημένα μουδιασμένος, τόσο από μια τρομακτική, αλλά ευτυχώς όχι καθοριστική, πτώση στις δοκιμές όσο και από το γεγονός ότι χρειάστηκε να οδηγήσει εκτάκτως την μοτοσυκλέτα του αδελφού του.

minigp cup megara 9

Εκτός από αυτά, είχε να αντιμετωπίσει και έναν καταπληκτικό Γιάννη Περιστερά (ΛΕΜΟΤ, Honda) που παρά το γεγονός ότι συμμετέχει σε μικρότερη κατηγορία (MiniGP 1) τα ‘βαλε με τους μεγαλύτερους και δικαιώθηκε τερματίζοντας μπροστά από τον Καρακώστα που αν και πονεμένος, τερμάτισε με φωτεινό πρόσωπο από την κατάκτηση του τίτλου. Πολύ ανεβασμένος ο Παναγιώτης Γκιζίνος (ΑΡΗΣ, Rav) οδήγησε για πρώτη φορά στον ίδιο ρυθμό με τους πρώτους τους οποίους δεν έχασε από τα μάτια τους!

Απονομές

minigp cup megara 21

Η στρατιωτική πειθαρχία στο πρόγραμμα της ημέρας «έλαβε τέλος» με την, σχετικά επι τροχάδην –αλλά πανηγυρική- απονομή για να προλάβουν όλοι να στρογγυλοκαθήσουν στο μικρό «θερινό σινεμά» που είχε στηθεί εκεί ώστε να παρακολουθήσουν την θριαμβευτική πορεία του Danny Pedrosa προς την νίκη στο MotoGP μέσα σε μια απερίγραπτη ατμόσφαιρα (μέχρι και …ο Pedrosa θα ήθελε να είναι εκεί…)

minigp cup megara 12

Ευχαριστούμε τον Κώστα Γκαζή για τις ζωντανές φωτό, τον Αγγελο Κυριαζή για την διαδυκτιακή ζωντανή αναμετάδοση και την ΛΕΜΜεγάρων για την έμπρακτη συμπαράσταση!

minigp cup megara 14

Πλήρη αποτελέσματα στο cronotech.gr, βίντεο, βαθμολογίες, στοιχεία, κλπ στο mιnigp.gr (και φωτο-σειρά από την θεαματική πτώση Καρακώστα)

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 20:10

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon