.
Κατηγορία Enduro
Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011 20:23

Π.Π. Enduro - 2ος αγώνας Βέροια - 1η μέρα

1ος γενικής ο Παυλίδης!



Την ταυτότητα στο στόμα φαίνεται πως έβαλαν οι περισσότεροι αναβάτες, την 1η μέρα του διήμερου αγώνα στην Βέροια. Ο συναγωνισμός ανέβηκε στα ύψη μιας και η πρώτη πεντάδα έπαιζε κυριολεκτικά στο δευτερόλεπτο. Αν στα Μέγαρα οι διαφορές παίζονταν στα 6 με 7 δευτερόλεπτα από αναβάτη σε αναβάτη, στην Βέροια, έφτασαν ακόμη και στο μισό!

Ταυτότητα στο στόμα!


Έναν εκπληκτικό αγώνα ετοίμασε η λέσχη της Βέροιας, όπου η διαδρομή δεν χαρακτηρίστηκε από δυσκολίες, βολεύοντας τελικά όλους τους αναβάτες. Το Σάββατο, ο αγώνας των 209 χιλιομέτρων με τις εννέα χρονομετρημένες ειδικές διαδρομές, είχε χαλαρούς χρόνους. Έτσι, ενώ οι πρωτοκλασάτοι έφταναν με σωστή προπορεία της τάξεως των 7-8 λεπτών ώστε να μπορούν να πάρουν και μια ανάσα και να ετοιμαστούν για τις ειδικές, οι πιο αργοί, είχαν χρόνο για να μην φάνε καπέλλο. Τα χώματα ήταν στεγνά και δημιούργησαν ιδανικές συνθήκες για οδήγηση, ενώ η πρωινή υγρασία παραμόνευε τους άπειρους. Ενώ η σήμανση ήταν εκπληκτική, τα μοναδικά παράπονα που ακούστηκαν αφορούσαν την λανθασμένη επιλογή ελαστικών για λάσπη, από τους περισσότερους αναβάτες.

Το θέμα όμως ήταν ο συναγωνισμός της ημέρας, που κράτησε τους θεατές στο πόδι μέχρι την τελευταία ειδική. Οι μικρές διαφορές, δημιουργούσαν τόσα προβλήματα που πραγματικά δεν ήξεραν οι μηχανικοί, σε ποια θέση είναι ο αναβάτης τους! Ο συναγωνισμός έκανε τους αναβάτες να ανεβάσουν ρυθμό με αποτέλεσμα η πρώτη πεντάδα γενικής, να ρίξει 1:14 στον 6ο Αλέξη Ζώρα (ΚΤΜ), 2:16 λεπτά και 2:18 λεπτά στους Κίμων Καράμπελα (Gas Gas) και Δημήτρη Τσακατσώνη (ΚΤΜ), και 2:51 και 3:02 λεπτά στους Γιώργο Μανωλίδη (Gas Gas) και Αντώνη Δήμου (Gas Gas)!

Η μάχη τελικά κερδήθηκε από τον Γιάννη Παυλίδη (Husqvarna) ο οποίος πήρε τις τέσσερις ειδικές και, απ’ ότι μας δήλωσε, δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή τη νίκη, λόγω της διαφοράς των 0,397 δευτερολέπτων από τον 2ο, Δημήτρη Βαγγελάκο (Yamaha - νικητής τριών ειδικών στην γενική). Η κόντρα τους όλη την ημέρα έληξε υπέρ του αναβάτη από τα Γρεβενά, μιας και ο motocrosser Βαγγελάκος είχε και μία πτώση στην οποία έχασε 18 δευτερόλεπτα. Τρίτος στην γενική κατάταξη ήταν ο Γιάννης Τρίγκας (Yamaha) με διαφορά 6,796 δευτερολέπτων, 4ος ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda) με 32,763 και 5ος ο Παναγιώτης Κουζής (Husqvarna).

Ο Τρίγκας πίεσε δυνατά όλη την ημέρα με εναλλαγές μέσα στην πρώτη τριάδα ενώ κέρδισε την γενική και στην 2η ειδική. Παρά την πίεση, ο Βασίλης Σιαφαρίκας έμεινε εκτός βάθρου στην γενική κατάταξη, κάτι στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει. Όσο και αν πίεζε, απ’ ότι δήλωσε, οι άλλοι ήταν πιο γρήγοροι. Έτσι έφτασε στο σημείο να τερματίσει 4ος. Έξω από τα νερά του έδειχνε ο Παναγιώτης Κουζής ο οποίος δεν έχει προπονηθεί καθόλου σε enduro τον τελευταίο καιρό, αλλά παρ’ όλ’ αυτά, έφτασε και στην 2η θέση της γενικής στην 6η ειδική, με χρόνους συνέχεια μέσα στην πεντάδα.

Κατηγορία Ε1 - ‘’Antoine’’… Παυλίδης!


Τώρα τι ακριβώς έπαθε ο συμπαθής αναβάτης από τα Γρεβενά, δεν το γνωρίζουμε. Σήμερα πάντως έδωσε ότι καλύτερο μπορούσε και δικαιώθηκε. Απ’ ότι μας δήλωσε, έβαλε το χεράκι της και η ρέπλικα του Antoine Meo που οδηγεί κι έτσι κατάφερε να κερδίσει την γενική κατάταξη, όσο και την κατηγορία. Οι μάχες με τον Γιάννη Τρίγκα (Yamaha) έληξαν υπέρ του Παυλίδη με την μεταξύ τους διαφορά να φτάνει στα 6,796 δευτερόλεπτα. Οι διαφορές είναι πολύ μικρές μεταξύ των δύο αναβατών και αναμένεται μάχη στον αυριανό αγώνα. Αποτέλεσμα της μάχης τους ήταν να ανεβάσουν σημαντικά το ρυθμό και να αφήσουν τόσο τον Αλέξη Ζώρα (+1:14’’) όσο και τον Γιώργο Μανωλίδη (+2:51’’), αρκετά πίσω τους. Το επίπεδο σίγουρα είναι πολύ ανεβασμένο και ο 3ος αγώνας, την δεύτερη μέρα στη Βέροια, θα δείξει ποιος έχει την περισσότερη αυτοσυγκράτηση και πειθαρχία.

Κατηγορία Ε2 – ''Motocrosser'' ξανά!


Η μάχη για την 1η θέση της κατηγορίας είχε ξεκαθαρίσει από νωρίς μιας και ο Βαγγελάκος έχασε μόλις μία ειδική από τον Κουζή. Η ταχύτητα του πολύ προπονημένου Βαγγελάκου, ο οποίος έχει αφιερώσει περισσότερο χρόνο από τον Κουζή στο συγκεκριμένο άθλημα, φαίνεται. Οδηγώντας ταχύτατα και σταθερά, παρά την πτώση που είχε ο Βαγγελάκος σε μία ειδική, κατάφερε να κρατήσει πίσω τον Κουζή με διαφορά 43,694 δευτερολέπτων. Όσο και αν προσπαθούσε ο πολυπρωταθλητής Motocross, διαπίστωσε ότι θέλει περισσότερη ενασχόληση με το συγκεκριμένο άθλημα, μιας και ο ίδιος έχει αφιερώσει τον εαυτό του στο motocross.

Όμως, οι επιδόσεις και των δύο είναι άπιαστες για τους υπόλοιπους αναβάτες μιας και οι Δημήτρης Τσακατσώνης, Παντελής Σκόδρας (KTM), Χρήστος Καραγγέλης, είχαν διαφορές που κυμάνθηκαν από 2:18’’ δευτερόλεπτα, μέχρι 4:01’’. Όμως, η επίδοση του Καραγγέλη που δεν ήταν αναμενόμενη, έφερε άλλο ένα όνομα στην πεντάδα της δύσκολης κατηγορίας Ε2. Έκπληξη αποτέλεσε μάλιστα πως γνωστά ονόματα του χώρου έμειναν εκτός 5άδας και με διαφορές που έφτασαν και ξεπέρασαν τα έξι λεπτά, δείγμα του αυξημένου συναγωνισμού.

Κατηγορία Ε3 – Siafarix κερνάει, Σιαφαρίκας πίνει


Μιας και τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στην γενική κατάταξη, όπου ο Βασίλης Σιαφαρίκας δεν είχε τα αναμενόμενα, κορυφαία αποτελέσματα, ο συναγωνισμός φούντωνε στην E3. Όχι για τον αναβάτη από τα Γρεβενά μιας και αυτός είχε κατοχυρώσει την 1η θέση, με 2:47’’ δευτερόλεπτα διαφορά. Δυνατότερος όλων ήταν ο Κώστας Κασκάνης ο οποίος απειλούσε στα ίσια τον Σιαφαρίκα αλλά η εγκατάλειψη του μετά την 4η ειδική άλλαξε την πορεία του αγώνα.

Ο Θανάσης Αυγέρης (Husqvarna) με τον Μιχάλη Τράντζα (Husaberg), Αθήνα εναντίον Ιωαννίνων. Στις οκτώ από τις εννέα ειδικές, ο Αυγέρης ήταν μπροστά, και το λάθος του στην 3η ειδική όπου έχασε μισό λεπτό, δεν στάθηκε ικανό να του στερήσει την 2η θέση του βάθρου. Γκόσκινος, Καμπουρίδης και Ζαφειρίου ακολούθησαν με την κλασική για τον αγώνα της Βέροιας, συμμετοχή, του τοπικού Bon Viveur, Γιάννη Κρυσταλλόπουλου, να συμπληρώνει την κατηγορία.

Κατηγορία EΝ - Καράμπελας ξανά!


Μπορεί στον αγώνα των Μεγάρων ο Κίμων Καράμπελας να κέρδισε την κατηγορία των νέων για μισό δευτερόλεπτο, στη Βέροια όμως επέδειξε διαφορετικό επίπεδο. Οδηγώντας επιθετικά όλη την ημέρα, κατάφερε να χωθεί σφήνα στους κορυφαίους αναβάτες και να τερματίσει 7ος στην γενική κατάταξη. Ταυτόχρονα, άνοιξε τη διαφορά από τον 2ο Αντώνη Δήμου στα 46 δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα να τερματίσει άνετα πρώτος.

Η μάχη έγινε περισσότερο για την 2η θέση με τον Δήμου να κερδίζει τον Γιώργο Δαργινάκη, ο οποίος κέρδισε τις μισές ειδικές, αλλά έχασε κυρίως από το λάθος στην 1η ειδική και τα δέκα δευτερόλεπτα που χρεώθηκε εκεί, τα οποία έκριναν το αποτέλεσμα.
Τόλιος και Παπαθεοδώρου συμπλήρωσαν την πεντάδα ενώ 1,5 δευτερόλεπτο πιο πίσω τερμάτισε ο Ντουζένης.

Κατηγορία ES – Κερδίζει ο Γκαγκανάτσιος


Η κατηγορία ES με τα παλαιότερα ονόματα στο χώρο, έχει τις δικές της μάχες. Ο Θανάσης Γκαγκανάτσιος οδήγησε γρήγορα και τερμάτισε πρώτος με διαφορά 42 δευτερολέπτων από τον Μανόλη Νανάκο, ο οποίος είχε άλλη τόση διαφορά από τον Σπύρο Σταματόπουλο. Ο Σπύρος Γκαγκανάτσιος, Μιχάλης Λαβασάς, και Τηλέμαχος Τριβέλλας συμπλήρωσαν την εξάδα.

Κατηγορία ΕΒ – Πρώτος ο Τσίλας


Μεγάλες διαφορές είχαμε και στην κατηγορία EB όπου ο Βαγγέλης Τσίλας κέρδισε άνετα. Ισίδωρος Τσίκης, Γρηγόρης Τσαντίκος, Γιάννης Μπούτζας και Δημήτρης Παπαδόπουλος συμπλήρωσαν την πεντάδα, με το ενδιαφέρον να κρατάει η μάχη για τις τρεις τελευταίες προαναφερθείσες θέσεις.
Στην συγκεκριμένη κατηγορία συμμετέχουν και οι γυναίκες, με την Μαρία Βασιλάκη (Honda) να είναι η μοναδική που συνέχιζε για να τεθεί τελικά εκτός χρόνου. Η Λένα Αγελαδοπούλου, εγκατέλειψε νωρίτερα μιας και τραυματίστηκε στο γόνατο.

Δηλώσεις αναβατών



Γιάννης Παυλίδης – 1ος Ε1 – 1ος γενικής κατάταξης
Πολύ δύσκολη ημέρα η σημερινή, έδωσα ότι είχα και δεν είχα από δυνάμεις. Οι αναβάτες είναι πολύ δυνατοί και το επίπεδό μου σίγουρα δεν είναι ίδιο με των Κουζή και Βαγγελάκο. Τα παιδιά στο motocross βρίσκονται σε άλλο πλανήτη. Σήμερα έπαιξε ρόλο και η τύχη μιας και ο Βαγγελάκος είχε μία πτώση που του στοίχισε, κανονικά θα είχε κερδίσει αυτός τον αγώνα. Έπαιξε και το ρόλο του ότι ο Σιαφαρίκας απ’ ότι φάνηκε δεν ήταν σε καλή ημέρα. Αλλά και η νέα μου μοτοσυκλέτα, Husqvarna TE 250 που είναι ρέπλικα του Antoine Meo, που σίγουρα με βοήθησε. Πάντως δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ αυτή τη μικρή διαφορά με την οποία κέρδισα (0,397’’), και πιστεύω πως δεν θα ξαναγίνει κιόλας!

Δημήτρης Βαγγελάκος – 1ος Ε2 – 2ος γενικής κατάταξης
Ο αγώνας σήμερα ήταν εκπληκτικός, τον απόλαυσα. Ήμουν στη μέρα μου και πήγαινα πολύ καλά, αλλά έκανα ένα λάθος στην 4η ειδική και έχασα 18 δευτερόλεπτα, τα οποία δεν μπορούσα με τίποτα να μαζέψω μετά. Πρέπει να πω ότι ο Παυλίδης οδήγησε πολύ γρήγορα σήμερα. Έβγαινα από την ειδική που την είχα πάει τέλεια, και μου έριχνε ένα με δύο δευτερόλεπτα. Όλη μέρα ήμασταν οι αναβάτες με την ταυτότητα στο στόμα, πολύ δυνατός συναγωνισμός! Αύριο θα βάλω το κεφάλι κάτω και θα παλέψω για την γενική κατάταξη.

Κίμων Καράμπελας 1ος ΕΝ – 7ος γενικής κατάταξης
Είχα μία πολύ καλή ημέρα σήμερα, μου άρεσαν οι ειδικές γιατί ήταν πολύ γκαζερές και έκανα ένα λάθος μόνο, στην 3η ειδική, όπου είχα μία πτώση σε ένα λούκι. Βρέθηκα στην δεκάδα της γενικής κατάταξης όλη μέρα με τελικό αποτέλεσμα την 7η θέση και 45 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Δήμου, στην κατηγορία μου. Περίμενα περισσότερο συναγωνισμό σήμερα, μιας και στα Μέγαρα κέρδισα με μισό δευτερόλεπτο διαφορά. Σίγουρα με ενδιαφέρει και η γενική κατάταξη αλλά πιστεύω πως θα υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός στην κατηγορία Junior όλη τη χρονιά. Τόσο από τον Δήμου, όσο και από τον Δαργινάκη, τον οποίο είχα περισσότερο άγχος σήμερα.

Παναγιώτης Κουζής, 2ος Ε2, 5ος γενικής κατάταξης
Δύσκολη μέρα σήμερα, τα βρήκα λίγο σκούρα. Είχα διαφορά από τους υπόλοιπους και δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Τα προηγούμενα σαββατοκύριακα αφιερώθηκα στο motocross και δεν ασχολήθηκα καθόλου με το enduro και την μοτοσυκλέτα μου. Όπως ήταν στα Μέγαρα, απλά την έφερα εδώ όπου και την οδήγησα ξανά. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα, μια χαρά δουλεύει, απλά δεν έχω προπονηθεί σχετικά. Οι ειδικές είναι πολύ γρήγορες, πιο γρήγορες ακόμη και από τα Μέγαρα και μου αρέσουν. Ο συναγωνισμός είναι πολύ δυνατός, πρέπει να ξεκουραστώ γιατί έχουμε μία δύσκολη μέρα και αύριο.

Βασίλης Σιαφαρίκας – 1ος Ε3 – 4ος γενικής κατάταξης
Η διαδρομή μου άρεσε αρκετά, δεν ήταν δύσκολη, αλλά οι ειδικές, σε κάποιο σημείο, ειδικά στα δέντρα,  ήταν λίγο επικίνδυνες. Πίεσα για να κάνω κάτι καλύτερο στην γενική κατάταξη αλλά δεν τα κατάφερα. Τα παιδιά πήγαιναν πολύ γρήγορα σήμερα. Αύριο είναι μία άλλη μέρα, θα προσπαθήσω για κάτι καλύτερο.

Φωτογραφίες

Maira San, Αρχείο Bikeit

Αποτελέσματα

Βρείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα στηνη επίσημη σελίδα του χρονομέτρη ironteam

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 20:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon