.
Κατηγορία Enduro
Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 18:35

Π.Π. Enduro 2019 – 1ος & 2ος αγώνας, Ωρωπός

Λασπωμένη και θεαματική αρχή με διπλό αγώνα

Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro άνοιξε πρώτο τον χορό των εγχώριων αγώνων για το 2019, μια εβδομάδα πριν το Motocross κάνει το δικό του ντεμπούτο της σεζόν. Ο πρώτος αυτός αγώνας ήταν διπλός, καθώς το Σάββατο 16/2 έτρεξε ο πρώτος γύρος του Πανελληνίου, ενώ την Κυριακή ο δεύτερος γύρος διοργανώθηκε παράλληλα με τον πρώτο αγώνα του Πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδας.

Με μια διαδρομή σχεδιασμένη πολύ κοντά στη Σκάλα Ωρωπού και με εύκολη πρόσβαση για τον κόσμο, αρκετοί θεατές έσπευσαν να παρακολουθήσουν το θέαμα.

Ο καιρός έπαιξε σαφώς τον ρόλο του, καθώς είχε προηγηθεί μια εβδομάδα κακοκαιρίας και, το βασικότερο, πολλών βροχών. Μοιραία ο Ωρωπός έμοιαζε με λασπόλιμνη και το γεγονός σφράγισε και την εξέλιξη του αγώνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Στον Ωρωπό έλαμψε το αστέρι του Παναγιώτη Κακολύρη, καθώς ο αναβάτης της Yamaha κυριάρχησε και τις δύο αγωνιστικές μέρες, πρωτεύοντας τόσο στην κατηγορία του, Ε1, όσο και στη γενική κατάταξη.

Πρώτη μέρα

Υπό σχετικά κακό καιρό και με τη λάσπη να πρωταγωνιστεί στη διαδρομή του αγώνα, η έναρξη του πρωταθλήματος έγινε με τον Παναγιώτη Κακολύρη (Yamaha) να πρωταγωνιστεί.

Στην EnduroGP κατάταξη ο Κακολύρης έδωσε μάχη με τον Γιάννη Τρίγκα (Beta), την οποία και κέρδισε οριστικά όταν ο δεύτερος είχε μια πτώση στην τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα.

IMG 0703
Παναγιώτης Κακολύρης (Yamaha)

Το βάθρο της EnduroGP συμπλήρωσε ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda), κρατώντας πίσω του τους Αλέξιο Ζώρα (ΚΤΜ), Γιώργο Κοινωνά (Yamaha) και Νίκο Ζέρβα (Honda).

Στην Ε1 προφανώς και επικράτησε ο μεγάλος νικητής της ημέρας, Κακολύρης, μπροστά από τον Γιώργο Μανωλίδη (Yamaha) και τον Μιχαήλ Ντουζένη (Honda).

Η Ε2 ήταν υπόθεση του Ζώρα, ο οποίος κέρδισε δύσκολα τον Κοινωνά. Τρίτος με αρκετή διαφορά από τους δύο πρώτους της κατηγορίας αυτής τερμάτισε ο Ζέρβας.

IMG 0765
Παναγιώτης Τρίγκας (Beta)

Η κατηγορία Ε3 ήταν μια υπόθεση δύο κορυφαίων αναβατών, του Τρίγκα και του Σιαφαρίκα, με τον πρώτο να αναδεικνύεται νικητής της. Το βάθρο της Ε3 συμπλήρωσε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου με Honda.

Στην κατηγορία ΕΝ πρώτευσε ο Ζαφείρης Μαραγκός με Yamaha, επικρατώντας του Γρηγόρη Καρίμαλη με Husqvarna. Εκτός κατάταξης βρέθηκε ο τρίτος αναβάτης της κατηγορίας, Δημήτρης Μαραγκός (Yamaha), καθώς εγκατέλειψε στην 7η ειδική.

Τέλος η ES ανέδειξε ως νικητή τον Γιάννη Κολιγλιάτη με ΤΜ, ο οποίος επικράτησε του Μιχάλη Μιμίκου, ο οποίος αγωνίζεται με το ΚΤΜ 300 ΤΡΙ. Η τρίτη θέση της κατηγορίας πήγε στον Ελισσαίο Παπαδημητρίου με Husqvarna.

Αναλυτικά αποτελέσματα από την 1η μέρα του Π.Π. Enduro 2019

Δεύτερη μέρα

Ο καιρός έφτιαξε την Κυριακή, αλλά όχι και το έδαφος που εξακολούθησε να είναι λασπωμένο και βαρύ. Μάλιστα εξαιτίας του πολύ συγκεντρωμένου νερού σε κάποια σημεία, ακυρώθηκαν η δεύτερη και η τέταρτη ειδική τη δεύτερη αυτή μέρα, μετά τα πολλά προβλήματα που είχαν προκαλέσει την προηγουμένη.

Ένα άλλο στοιχείο που δεν άλλαξε ήταν ο Κακολύρης, ο οποίος για μια φορά ακόμη πρώτευσε στην EndurοGP κατάταξη, παρά τις δυνατές επιθέσεις του εξίσου καλού Ζώρα. Ο αναβάτης της ΚΤΜ έδειχνε πολύ απειλητικός και άφησε τον Τρίγκα στην τρίτη θέση, ωστόσο δεν κατάφερε να κλέψει την πρωτιά από τον Κακολύρη.

IMG 0753
Αλέξιος Ζώρας (ΚΤΜ)

Σε μια επανάληψη της προηγούμενης μέρας, η Ε1 ήταν προσωπική υπόθεση του μεγάλου νικητή, Κακολύρη, ενώ πίσω του οι δύο αναβάτες που ανέβηκαν στο βάθρο του πρώτο αγώνα, επέστρεψαν αλλά με ανάποδη σειρά: δεύτερος ο Ντουζένης και τρίτος ο Μανωλίδης.

Στην Ε2 ο Ζώρας δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει, αφήνοντας δεύτερο τον Ζέρβα και τρίτο τον Κοινωνά.

IMG 0689
Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda)

Η Ε3 ήταν για μια φορά ακόμη υπόθεση του Τρίγκα, ο οποίος επικράτησε του Σιαφαρίκα, με τον Γιώργο Θεοδωρίδη (ΚΤΜ) να παίρνει αυτή τη φορά το τρίτο σκαλί του βάθρου, μπροστά από τον Παπαθεοδώρου.

Στην κατηγορία ΕΝ με τις τρεις συμμετοχές νικητής αναδείχθηκε ο Καρίμαλης, μπροστά από τον Ζαφείρη Μαραγκό και με τρίτο τον Δημήτρη Μαραγκό.

Στην ES, τέλος, ο Μιμίκος ανέβασε τη δίχρονη ΚΤΜ του στο πρώτο σκαλί του βάθρου, μπροστά από τον Παναγιώτη Ζαφειρίου (ΚΤΜ) και τον Παπαδημητρίου.

Αναλυτικά αποτελέσματα από τη 2η μέρα του Π.Π. Enduro 2019

Φωτογραφίες 1

Φωτογραφίες 2

Φωτογραφίες 3

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 18:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon