.
Κατηγορία Enduro
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 20:28

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2018, 3ος αγώνας, Σπερχειάδα

 

Μαζί διεξήχθη ο 2ος αγώνας του Πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδας

 

Με τον τρίτο και προτελευταίο αγώνα του Π.Π. Enduro να φιλοξενείται στα γνώριμα εδάφη της Φθιώτιδας όπου, με μόνη εξαίρεση τον Γιάννη Τρίγκα (Beta) που κατέκτησε και μαθηματικά την Ε2, οι υπόλοιπες κατηγορίες παραμένουν ανοικτές για τον τελευταίο αγώνα στις 23 και 24 Ιουνίου στα Γρεβενά.

EnduroGP


Νικητής της EnduroGP και στις δύο αγωνιστικές μέρες στη Σπερχειάδα ήταν ο Δημήτρης Βαγγελάκος (Yamaha). Το Σάββατο επικράτησε με κάτι παραπάνω από τρία δευτερόλεπτα του Παναγιώτη Κακολύρη (Yamaha), με τον Αλέξη Ζώρα (KTM) τρίτο.

res endurogp d1

Στο Κυριακάτικο σκέλος, ο Βαγγελάκος επανέλαβε την κυρίαρχη εμφάνισή του, ακολουθούμενος από τον Ζώρα με 2.3 δευτερόλεπτα διαφορά, ενώ αρκετά πιο πίσω ο Κακολύρης συμπλήρωσε το βάθρο.

res endurogp d2

Στη γενική κατάταξη ο Τρίγκας προηγείται του Βαγγελάκου για δύο μόλις βαθμούς, 119 με 117. Με τον Ζώρα να ακολουθεί τρίτος με 100 και τον Κακολύρη από κοντά με 94, μα κυρίως με άλλους 50 ακόμη διαθέσιμους στον τελευταίο διήμερο αγώνα, πάμε για τελικό-θρίλερ.

E1

Στην Ε1 η πρωτοπόρος τριάδα είναι προφανώς πανομοιότυπη με αυτή της EnduroGP, αφού οι Βαγγελάκος, Ζώρας και Κακολύρης αγωνίζονται και οι τρεις στην ίδια αυτή κατηγορία.

res e1 d1

Με τη σειρά αυτή λοιπόν, ο Βαγγελάκος αναδείχθηκε μεγάλος νικητής πρωτεύοντας και τις δύο αγωνιστικές μέρες. Οι Ζώρας και Κακολύρης μοιράστηκαν τις άλλες δύο θέσεις του βάθρου της κατηγορίας, με τον Ζώρα να αναδεικνύεται δεύτερος στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου και τρίτος την Κυριακή, ενώ ο Κακολύρης ακριβώς το ανάποδο.

res e1 d2

Στην κατάταξη της Ε1 ο Βαγγελάκος διατηρεί ένα προβάδισμα με 136 βαθμούς, έναντι 116 του Ζώρα και 112 του Κακολύρη.

Ε2

Ο Γιάννης Τρίγκας τερμάτισε τέταρτος στην EnduroGP, αλλά στα πλαίσια της κατηγορίας του ο αναβάτης της Beta ήταν ασυναγώνιστος και καθάρισε τον τίτλο από τώρα.

Στον αγώνα του Σαββάτου κέρδισε με πάνω από δύο λεπτά διαφορά από τον δεύτερο Γιώργο Κοινωνά (Yamaha), ενώ τρίτος τερμάτισε ο Γιώργος Πισιμάνης (Yamaha).

res e2 d1

Στη δεύτερη μέρα του αγώνα, ο Τρίγκας ξανακέρδισε με ακόμη πιο ευρεία διαφορά, φτάνοντας σχεδόν στα τρία λεπτά από τον Κοινωνά. Τρίτος αναδείχθηκε και πάλι ο Πισιμάνης.

res e2 d2

Ο Τρίγκας με τη διπλή του νίκη στη Σπερχειάδα καθάρισε το θέμα τίτλου στην κατηγορία του και πλέον ασχολείται με το τελικό της EnduroGP. Η μάχη αφορά στις άλλες θέσεις της βαθμολογίας, όπου όλοι οι αναβάτες μέχρι και τον έβδομο έχουν μαθηματικές ελπίδες για να φτάσουν ως τη δεύτερη θέση της κατάταξης στον τελευταίο αγώνα.

Ε3

Μεγάλος νικητής της κατηγορίας ήταν ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda), έχοντας τερματίσει πέμπτος στην EnduroGP.

Στον αγώνα του Σαββάτου επικράτησε άνετα, με δεύτερο τον Χρήστο Παπαθεοδώρου (Honda) και τρίτο τον Γιώργο Θεοδωρίδη (ΚΤΜ).

res e3 d1

Οι τρεις αυτοί αναβάτες με την ίδια σειρά γέμισαν τον βάθρο της Ε3 και κατά τη δεύτερη μέρα του αγώνα.

res e3 d2

Στην κατάταξη της Ε3 ο Σιαφαρίκας προηγείται με 29 βαθμούς του Χρήστου Παπαθεοδώρου (Honda), που είναι και ο μόνος που μπορεί να τον απειλήσει μαθηματικά για τον τίτλο.

EN

Λιγοστά τα μέλη αυτής της κατηγορίας, με μόλις τρεις αναβάτες να έχουν βαθμολογηθεί στη γενική κατάταξή της. Εξ αυτών μόνο ο Νικόλαος Ζέρβας (Honda) έτρεξε και στις δύο μέρες του αγώνα.

Την πρώτη μέρα, με την έβδομη θέση στο EnduroGP, ο Ζέρβας κυριάρχησε στην κατηγορία του καθώς ο μοναδικός του αντίπαλος που έδωσε το παρόν στη Σπερχειάδα, ο Δημήτρης Μπάκας (Sherco) εγκατέλειψε στο πρώτο Σ.Ε.Χ.

res en d1

Όσο για τη δεύτερη μέρα, παρότι το αποτέλεσμά του στο EnduroGP ήταν αρκετά χαμηλότερο με μια 14η θέση, κέρδισε την ΕΝ ως ο μοναδικός συμμετέχων.

res en d2

ES

O Μιχάλης Μιμίκος (ΚΤΜ) οδηγεί τα τεκταινόμενα στην κατηγορία ES, έχοντας καταταγεί 20ος και 19ος στην τελική κατάταξη του EnduroGP κατά τις δύο μέρες του αγώνα αντιστοίχως.

Στον αγώνα του Σαββάτου πρώτευσε στην κατηγορία του, μπροστά από τον Παναγιώτη Ζαφειρίου (Honda) και τον Χαράλαμπο Δημόπουλο (KTM), ενώ ο αναβάτης που είχε κερδίσει και τις τέσσερις αγωνιστικές μέρες των δύο προηγούμενων διπλών αγώνων, ο Αθανάσιος Γκαγκανάτσιος (ΚΤΜ), εγκατέλειψε τον αγώνα στην πρώτη Ειδική Διαδρομή.

res es d1

Την Κυριακή ο Γκαγκανάτσιος δεν ήταν παρών στη δράση, την ώρα που ο Μιμίκος ξανακέρδιζε την ES, αυτή τη φορά μπροστά από τον Δημόπουλο και τον Εμμανουήλ Πασχαλίδη (Honda).

res es d2

Με το αποτέλεσμα αυτό, ο Μιμίκος πήρε κεφάλι στη βαθμολογία της ES με 25 βαθμούς διαφορά από τον Γκαγκανάτσιο και 40 από τον τρίτο Δημόπουλο, αφήνοντας τα πάντα ανοικτά για τον τελευταίο αγώνα στα Γρεβενά.

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 12:31

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon