.
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories//agonistiki_kinisi/agones_ellada/2017/enduro/
Κατηγορία Enduro
Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 14:17

Παν. Πρωτάθλημα Enduro 2017, 2ος αγώνας Σέρρες

 

Κυρίαρχος ο Βασίλης Σιαφαρίκας

 

O Βασίλης Σιαφαρίκας ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον δεύτερο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Enduro, αφού επικράτησε τόσο στην E3 όσο και στη γενική κατάταξη. Παυλίδης, Βαγγελάκος, Μπάκας και Γκαγκανάτσιος οι νικητές στις κατηγορίες E1, E2, EN και ES αντίστοιχα.

Κατηγορία Ε1
Στην E1 ο Γιάννης Παυλίδης (ΤΜ) ήταν ο αναβάτης που κατάφερε να ξεχωρίσει από τα μισά του αγώνα και έπειτα και να καταφέρει έτσι να χτίσει μια διαφορά ασφαλείας από τους Αλέξη Ζώρα (ΚΤΜ) και Παναγιώτη Κακολύρη (Yamaha) που τον ακολουθούσαν, κερδίζοντας στην πορεία και τέσσερις ειδικές στην κατηγορία. Ο Αρτέμης Σφηναρολάκης με Honda και ο Γιάννης Χασάπης με KTM ήταν οι επόμενοι δύο αναβάτες,κ οι οποίοι έκλεισαν και την πεντάδα.

Κατηγορία Ε2
Στην E2, ο αναβάτης που κατάφερε να κυριαρχήσει έναντι των υπολοίπων ήταν ο περσινός πρωταθλητής της γενικής αλλά και της E1, Δημήτρης Βαγγελάκος (Yamaha), o οποίος πήρε και όλες τις ειδικές της κατηγορίας του. Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του ήταν ο Γιάννης Τρίγκας (Beta), που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με 38 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Βαγγελάκο. Την 3η θέση πήρε ο Γιώργος Κοινωνάς (Yamaha) που δεν απειλήθηκε από τους αναβάτες που τον ακολούθησαν αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει και τους δύο πρώτους. Γιώργος Θεοδωρίδης και Λευτέρης Πανέτης ήταν οι δύο αναβάτες που κατέλαβαν την 4η και 5η θέση αντίστοιχα.

Κατηγορία Ε3
Στην E3 ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda), που κέρδισε και τη γενική, δεν είχε ουσιαστικά αντίπαλο φτάνοντας σε μία εύκολη νίκη και στην κατηγορία του. Στη 2η θέση με διαφορά πάνω από δυόμιση λεπτά βρέθηκε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου (Honda), o οποίος είχε επίσης μεγάλη διαφορά από τον Νίκο Βασιλείου (Beta) που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Βασίλης Πετρόπουλος και Νίκος Κολιοπάνος ήταν οι αναβάτες που έκλεισαν την πεντάδα της κατηγορίας.

Κατηγορία ΕΝ
Στην EN, με μόλις τρεις συμμετοχές (!) ο Δημήτρης Μπάκας (Husqvarna) κέρδισε και τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς, τερματίζοντας σχεδόν πεντέμιση λεπτά μπροστά από τον Γρηγόρη Καρίμαλη (KTM). Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Θεοφάνης Ταπές (Husqvarna).

Κατηγορία ΕS
Στην ES ο Θανάσης Γκαγκανάτσιος (ΚΤΜ), δεν απειλήθηκε από τον διώκτη του Μιχάλη Μιμίκο (ΚΤΜ), κατάφερε να κερδίσει όλες τις ειδικές και να πάρει τη νίκη στην κατηγορία του. Η δεύτερη θέση του Μιμίκου ήρθε επίσης άνετα για τον αναβάτη αφού ο τρίτος Γιάννης Κολιγλιάτης (ΤΜ) τερμάτισε πίσω του με σχεδόν ένα λεπτό διαφορά. Στην 4η και 5η θέση τερμάτισαν οι Ελισσαίος Παπαδημητρίου και Ηλίας Λιάγκας αντίστοιχα.

Γενική
Στη γενική η δυνατή μάχη για την επικράτηση κράτησε κυριολεκτικά μέχρι και την τελευταία ειδική. Για την κορυφή πάλεψαν οι Κακολύρης, Βαγγελάκος, Ζώρας, Σιαφαρίκας και Παυλίδη. Με τους τρεις πρώτους να ξεχωρίζουν στην αρχή του αγώνα. Ωστόσο ο Σιαφαρίκας, ακολουθώντας τη δική του στατηγική, ανέβασε ρυθμό από τη μέση του αγώνα και μετά και σε συνδυασμό με τα λάθη των πρωτοπόρων έφτασε τελικά πρώτος στο τέλος! Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Παυλίδης με την εντυπωσιακά μικρή διαφορά των 3,28 δευτερολέπτων! Λίγο πιο πίσω βρέθηκε ο Βαγγελάκος με τον Ζώρα πολύ κοντά του στην 4η θέση και μόλις 1,98 δευτερόλεπτα να τους χωρίζουν. Στην 5η θέση ο Παναγιώτης Κακολύρης, μόλις 49 δευτερόλεπτα από την κορυφή.

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα σε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο.

Επόμενος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro στις 13-14 Απριλίου, στα Γραβενά

Φωτογραφίες: CP Productions

{gallery}/agonistiki_kinisi/agones_ellada/2017/enduro/{/gallery}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 16:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon